Dodaj do ulubionych

problemy z tiff

IP: *.kromera.osiedla.net 18.06.06, 13:02
Witam:)
Od jakiegos czasu pracuje nad oryginalnym zleceniem, ktore polega na wpisaniu
zawartosci obrazkow typu tiff do odpowiednio przygotowanego pliku tekstowego.
Do tej pory impreza przebiegala dosc sprawnie. Cos sie zacielo od ostatniej
dogrywki na plyte CD-R : czesci plikow nie moge otworzyc bo zaraz mi zawiesza
program (przegladrka IrfanView), albo jesli juz program zdecyduje sie otworzyc
plik to trwa to ruski miesiac. Podobne klopoty sa przy probie zmniejszenia
obrazka, czy poleceniu 'nastepny'. Jak juz program pokaze komunikat "irfan
view wykonal nieprawidlowa opoeracje. Musisz go uruchomic jeszcze raz"
zamykanie aplikacji tez trwa ruski miesiac. Moze ktos ma pomysl co jest nie tak?
Obserwuj wątek
    • t-800 Re: problemy z tiff 18.06.06, 13:18
      Gość portalu: labeg napisał(a):

> Od jakiegos czasu pracuje nad oryginalnym zleceniem, ktore polega na wpisaniu
      > zawartosci obrazkow typu tiff do odpowiednio przygotowanego pliku tekstowego.

OCR chyba szybciej by sobie z tym poradził. ;-)

> Do tej pory impreza przebiegala dosc sprawnie. Cos sie zacielo od ostatniej
      > dogrywki na plyte CD-R : czesci plikow nie moge otworzyc bo zaraz mi zawiesza
      > program (przegladrka IrfanView), albo jesli juz program zdecyduje sie otworzyc
      > plik to trwa to ruski miesiac.

Może płyta jest źle nagrana. Spróbuj skopiować jej zawartość na dysk. Jeśli
      będą problemy, to albo coś z płytą, albo z napędem (np. problemy z odczytem
      nagrywanych płyt).
      • Gość: labeg Re: problemy z tiff IP: *.kromera.osiedla.net 18.06.06, 13:37
        Probowalam przegrywac - do pewnego momentu robi porzadnie, ale potem mam
        komunikaty o niemozliwosci bo in-page uszkodzony i zegnaj gienia. Szybciej
        pracuje mi sie na tych plikach przegrancyh na HD..
        No coz wyglada na to ze musze poprosic zleceniodawce o nowa plytke. Najgorsze ze
        jest to robota na czas.
        Nie jestem pewna czy OCR wywiazalby sie lepiej gdyz wprowadzam interpetacje
        tekstu zapisanego recznie, czasem nawet bardzo dawno temu. Rozne charaktery
        pisma itp. itd.
        w kazdym razie:) dziekuje za odpowiedz:)
        • t-800 Re: problemy z tiff 18.06.06, 13:57
          Wygląda na to, że to wina płyty (ew. napędu, który sobie nie radzi).

Gość portalu: labeg napisał(a):

> Nie jestem pewna czy OCR wywiazalby sie lepiej gdyz wprowadzam interpetacje
          > tekstu zapisanego recznie, czasem nawet bardzo dawno temu. Rozne charaktery
          > pisma itp. itd.

Rzeczywiście. Choć podobno są OCR-y, które radzą sobie z pismem ręcznym, ale ja
          z takim się nie spotkałem. ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka