Dodaj do ulubionych

ja juz nie wiem co zrobic :(

IP: *.isko.net.pl / 10.4.2.* 27.01.03, 19:17
probuje obejrzec film
(kiedys dzialalo) a teraz ciagle mnie wywala
wyskakuje komunikat "Program wykonał nieprawidłową operację i nastąpi jego
zamkniecie. Jeśli problem......" (chyba znacie ciąg dalszy)

robi mi to przy kazdym odtwarzaczu -mplayer, vplayer, bestplayer
zainstalowalam Nimo 50 Build 8

co mam zrobic?
gdzie mam blad?
jak go znalezc?

dziekuje z gory
Obserwuj wątek
    • Gość: Andrzej Re: ja juz nie wiem co zrobic :( IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.03, 20:32
      Spróbuj odinstalować nimo i zainstalować ponownie.
      A tak wogole w takich sytuacjach najlepiej pomaga zainstalowac odnowa system.
    • Gość: lupus Re: ja juz nie wiem co zrobic :( IP: proxy / *.cpe.net.cable.rogers.com 27.01.03, 20:41
      Gość portalu: Bacha napisał(a):

> probuje obejrzec film
      > (kiedys dzialalo) a teraz ciagle mnie wywala
      > wyskakuje komunikat "Program wykonał nieprawidłową operację i nastąpi jego
      > zamkniecie. Jeśli problem......" (chyba znacie ciąg dalszy)
      >
      nie znacie i ta czesc informacji ktora bagatelizujesz jest
      najwazniejsza.wazne jest jaki system i czy takie problemy sa rejestrowane w
      tzw.system log (to taki pamietnik co i kiedy zawiodlo)

A na dobry poczatek trzymaj sie z daleko od "zawodowcow" ktorzy zaczynaja BIOS
      update,format i kupno nowych czesci...
      • Gość: bacha Re: ja juz nie wiem co zrobic :( IP: *.isko.net.pl / 10.4.2.* 27.01.03, 21:07
        zapomnialam dodac
        system to win98
        dalej brzmi oczywiscie "jelsi problem bedzie sie powtarzal, skontaktuj sie ze
        sprzedawca"
        nimo odinstalowalam i zainstalowalam ponownie

do log nigdy nie zagladalam bo sie na tym nie znam :(
        podpowiesz cos wiecej?
      • Gość: mgregor Re: ja juz nie wiem co zrobic :( IP: *.elartnet.pl / *.elartnet.pl 27.01.03, 22:26
        A co masz przeciwko takim, jak to nazwales "fachowcom"? Update BIOS'u nigdy nie
        zaszkodzi tak samo jak reinstalacja sypiacej sie na potege Windy. Kiedy mamy
        czysty system mozemy wyeliminowac przyczyne software'owa bledow.A jesli chodzi
        o kupowanie nowych czesci: przeciez to ostatecznosc!Kiedy cos jest uszkodzone
        (pamiec, plyta glowna czy cokolwiek innego) to chyba logiczna wydaje sie
        wymiana tego na cos sprawnego...

Pozdrawiam serdecznie
        Michal Gregorczyk
        • tmmalinka Re: ja juz nie wiem co zrobic :( 27.01.03, 22:34
          Gość portalu: mgregor napisał(a):

> A co masz przeciwko takim, jak to nazwales "fachowcom"? Update BIOS'u nigdy
          nie
          > zaszkodzi tak samo jak...

Pod warunkiem, że wie się jak to zrobić :)
        • Gość: lupus Re: mgregor IP: proxy / *.cpe.net.cable.rogers.com 28.01.03, 00:32
          Czytam co piszesz i uznaje ze masz wiedze ale sa i tacy ktorzy na wszelkie
          bolaczki proponuja takie wlasnie rozwiazania.BIOS update jesli musisz !!! i
          ani minuty wczesniej,format najgorsza z opcji,zakup czesci wbrew pozorom nic
          tak szybko sie nie psuje no chyba ze sprzedawca daje Ci wyeksploatowane czesci.
          Wszelkie informacje jakie podaje komputer trzeba czytac choc wielu nie ma
          pojecia o czym mowa.Jeszcze jedna bolaczka to grzebanie w registry co dla
          amatorow kompletny bezsens bo nie maja absolutnie pojecia co do czego i z czym.

Pare posts wyzej niejaki ceti skoczyl na Ciebie odnosnie aktywacji i
          rejestracji chociaz to Ty masz racje.
          • b_a_c_h_a Re: mgregor 28.01.03, 08:06
            no tak
            wy tu gadu gadu a ja nadal nie wiem co zrobic

zapomnialam jeszcze dodac (dlaczego wszystko zawsze przypomina sie pozniej?) -
            ostatnio formatowalam dysk i instalowalam wszystko od poczatku

poradzcie cos
          • Gość: mgregor Re: mgregor IP: *.elartnet.pl / *.elartnet.pl 28.01.03, 19:51
            Witam

Tak. Mam wiedze. Od 3 lat pracuje w serwisie komputerowym. Przez te 3 lata
            widziałem wiele komputerow po "fachowcach". Zle wgrany BIOS (komputer nie
            startuje), luzno wsadzony procesor...długo by jeszcze wymieniac.

Update BIOS'u robie zawsze kiedy dostaje komputer do serwisu (i jest BIOS do
            tej płyty na stronie producenta). Jak nie pomoże to na pewno nie zaszkodzi. Mam
            własny dysk serwisowy na ktorym instaluje system nie ruszajac dysku klienta.
            Jesli problem nie mija wtedy biore sie za sprzet.

Jesli chodzi o czytanie tego co wypisuja nam Windowsy przy okazji błedow to
            nieczytanie tych informacji jest nagminne:
            "A wie Pan. Tutaj na starcie mi sie pojawilo cos tam, ze "Czy na pewno cośtam,
            cośtam i było tak lub nie to kliknełam tak i on sie wyłaczył i nie włączył".
            "A co tam było dokładnie napisane?"
            "A nie wiem bo nie przeczytałam...."
            Tak samo grzebanie w rejestrze. Masz całkowita racje. Tu wytna kluczyk, tam
            zmienia DWORD i znika Panel Sterowania....:). A potem płacze i idzie w zaparte:
            ja nic nie robiłem! To tak samo!

A jesli chodzi o aktywacje: instalowałem juz baaardzo duzo WinXP i wszystkie
            wymagały aktywacji.

Dziekuje za poparcie moich słow

Pozdrawiam serdecznie
            Michał Gregorczyk
    • Gość: bacha problem rozwiazany IP: *.isko.net.pl / 10.4.2.* 28.01.03, 22:52
      szukalam szukalam i znalazlam
      zamieszczam linke gdyby komus mialo sie to kiedys przydac
      za pomoc dziekuje

infojama.pl/forum/viewtopic.php?t=5673
      • Gość: lupus Re: problem rozwiazany IP: proxy / *.cpe.net.cable.rogers.com 28.01.03, 23:10
        Gość portalu: bacha napisał(a):

> szukalam szukalam i znalazlam
        > zamieszczam linke gdyby komus mialo sie to kiedys przydac
        > za pomoc dziekuje
        >

Naleza Ci sie gratulacje i slowa uznania.Teraz juz wiesz ze trzeba wszystko
        czytac i dobrze szukac .Powodzenia.
    • chmchm Re: ja juz nie wiem co zrobic :( 29.01.03, 17:37
      ttaaaa, czas chyba zainstalować system na nowo ;) to naprawde pomaga! a
      najlepiej zainstalować 2 systemy - jeden "na brudno" a drugi "na czysto" dla
      sprawdzonych programów i to w niewielkiej ilości;)
      • chmchm Re: ja juz nie wiem co zrobic :( 29.01.03, 17:40
        no i sam sobie odpowiem na list - jak widać najprostsze (lamerskie) rozwiazania-
        takie jak moje- nie fascynują jakoś hyhy. idę sprawdzić powyzszy link
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka