Dodaj do ulubionych

problem z głośnikami 5.1

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 14:57
Podłączyłem zestaw głośników 5.1 i nie działaja mi 2tylne głośniki, przednie i
środkowy są ok. Prosze o pomoc w konfiguracji nagłośnienia w kompie.
Obserwuj wątek
    • gluby Re: problem z głośnikami 5.1 10.08.06, 15:20
      a jaka masz karte dzwiekowa? zintegrowana? ma wersje 5.1?
      • Gość: grzechu1m1 Re: problem z głośnikami 5.1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 15:38
        karta zintegrowana i ma wersje 5.1
        • gluby Re: problem z głośnikami 5.1 10.08.06, 15:41
          wlasciwei to powiinna byc instrukcja jak podlaczac i ustwaic glosniki dolaczane
          rrazemz pudelkiem i skourzystak z opragramowania jakie zostaledolaczone;d
          • Gość: grzechu1m1 Re: problem z głośnikami 5.1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 15:47
            gdyby była instrukcja to nie było by mnie tutaj, w zasadzie to ona jest ale
            piszą w niej tylko jak podłączyć głośniki a nie ma nic o konfiguracji ustawień
            głosu w kompie....
            • gluby Re: problem z głośnikami 5.1 10.08.06, 16:02
              uhmmm a opragromowanie jakies cjest? powinno byc.bo tam sie ustawia w ogole co
              za firma?
            • Gość: Laptopowiec Re: problem z głośnikami 5.1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 09:26
              Niektóre karty np. Realtek AC 97 moga przypisać różne funkcje do tych samych
              gniazd. Np. u mnie gniazdo niebieskie moze być gniazdem do głosników tylnych
              albo wejsciem liniowym. Mozesz to zmienić w AC97 Audio Configurator w Panelu
              Sterowania. Moze masz po prostu przypisane złe funkcje do Twoich gniazd?
    • Gość: OlaLa Re: problem z głośnikami 5.1 IP: *.chomiczowka.waw.pl 13.11.06, 21:18
      Ja mam ten sam problem. Ktos pomoze?
      Mam Logitecha Z-5300 i karte Creative SB Audigy 4. Wszystko wgrane,
      zaktualizowane sterowniki (3.11.06) podlaczone wg instrukcji,wlaczony CMSS 3D.W
      testach Creative'a dla glosnikow 5.1 graja jedynie glosniki przednie. Wczesniej
      mialam podobny problem z zintegrowana karta, aczkolwiek myslalam, ze po zakupie
      Audigy juz mnie to nie spotka.
      • gluby Re: problem z głośnikami 5.1 14.11.06, 09:16
        musisz poszukac gdziesc w wlasciwosciach karty dzwiekowej zamiany 2.1 na 5.1
        • Gość: OlaLa Re: problem z głośnikami 5.1 IP: *.chomiczowka.waw.pl 14.11.06, 09:20
          Tak zrobilam, nadal nie dziala kazdy glosnik oddzielnie :(
    • Gość: qba Re: problem z głośnikami 5.1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 22:35
      Menadżer urządzeń > dzwięki(czy coś takiego) > konfiguracja głośników.Jak masz
      Realteka czy nVidię to tam też są opcje do konfiguracji głośników.Pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka