Dodaj do ulubionych

Problem na YouTube

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 01:33
Kiedy klikam na filmik na YouTube to wyświetla mi komunikat :

Hello, you either have JavaScript turned off or an old version of
Macromedia's Flash Player. Click here to get the latest flash player.

Mam zainstalowany Flash Player 9 więc skond ten problem.
Obserwuj wątek
    • Gość: falcon Re: Problem na YouTube IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 16.08.06, 09:20
      Prawdopodobnie masz wyłączony JavaScript, bo o używanie FF i rozszerzenia
      NoScript Cię nie podejrzewam. :) Działa Ci na tym forum gadżet "Sortuj"? Jeżeli
      nie, to masz wyłączony JS.
      • Gość: Maciek Re: Problem na YouTube IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 13:31
        Sortuj na stronie Gazety działa.
        Na laptopie jest IE (nie mogę tego zmienić bo laptop jest służbowy).
        Czy po instalacji Flash Playera powinien być widoczny w "Dodaj usuń programy"
        bo u mnie nie ma jest natomiast katalog Macromed w sys32 z dwoma plikami.
        Gdzie w ustawieniach przeglądarki szukać czy jest włączone czy zablokowane.
        • Gość: falcon Re: Problem na YouTube IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 16.08.06, 17:50
          W takim razie nie wiem o co chodzi, nie mam pojęcia czego brakuje IE do
          szczęścia, nie używam tej przeglądarki od lat i wszystko już zapomniałem :).
          Może jakieś problemy z ActiveX lub jakimiś blokadami??? Najlepiej jednak byłoby,
          gdybyś zaistalował jakąś alternatywną przeglądarkę (Opera, Firefox) i sprawdził
          czy tam nie ma problemów z Flashem.

Ale to tylko na Youtube, czy wszędzie nie ma flaszki?

> Na laptopie jest IE (nie mogę tego zmienić bo laptop jest służbowy).

IE z Windows usunąć się nie da, jeśli o to się martwisz, to już nie musisz. :)

> Gdzie w ustawieniach przeglądarki szukać czy jest włączone czy zablokowane.

Na pewno coś będzie w "Opcje Internetowe" - ale to może być skomplikowane dla
          początkujących, no i sam nie wiem jak to już było :)
          • Gość: Maciek Re: Problem na YouTube IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 18:44
            Dziękuję za rady i zainteresowanie.
            Wydaje się jakby problem występował tylko na YouTube.
            Nie mogę nic instalować na laptopie bo jest to często sprawdzane przez naszego
            bankowego administratora sieci i zakaz zawarty jest w umowie. Niestety FF
            odpada.
            Problem musi być w ustawieniach przeglądarki, niestety nie potrafię znaleść
            gdzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka