Dodaj do ulubionych

Jaką wybrać drukarkę???

IP: *.ae.poznan.pl 12.03.03, 14:46
Chcę kupić taniutką drukarkę (max 350 zł). Zastanawiam się nad Canonem i320 i
HP 3325. Którą polecacie? Nie zależy mi bardzo na jakości wydruku photo itp.,
a bardziej an szybkości drukowania no i przede wszystkim taniej i łatwej
eksploatacji.
Obserwuj wątek
    • Gość: re Re: Jaką wybrać drukarkę??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.03.03, 15:09
      jezeli chodzi o hp, to 3820 w porównaiu z 3325 jest tańsza w
      eksploatacji.zapewnia tez odpowiednią do zastosowań domowych prędkość
      drukowania, chciaż trochę długo przygotowuje się do drukowania i jest trochę
      głośna.
      • Gość: Master Re: Jaką wybrać drukarkę??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.03.03, 14:48
        Hej!
        Jeśli jeszcze masz możliwość to znajdź HP ze starej serii np. 920 czy 930c ze
        składanym podajnikiem. Są dość ciche, szybko drukują, a co najważniejsze mają
        zamienialne tonery tzn. możesz używać wielokropka. W 3325/3420 org. tonery są
        malutkie i zabezpieczone jakimś chipem więc ich nie podmienisz i nie
        uzupełnisz, więc pójdzisz z torbami ! :(
    • Gość: zdzichu Re: Jaką wybrać drukarkę??? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 31.03.03, 17:49
      a ja ci polecam lexmarka z34 za 199zł w mediamarkecie
      zalety to
      1 szybki druk czarnobialy 11stron na minute
      2 dosc duza rozdzielczosc
      3 mozliwosc uzupelniani bez specjalistycznych narzedzi poprostu wbijasz igle i
      wstrzykujesz (jeszcze sa w glowicach gąbki i nietrzeba tworzyc podcisnienia)
      4 mozliwość kupienia materiałow zastepczych np firmy wielokropek
      5 dość cicha i sterowniki do wszystkich systemów

A róznica miedzy z35 a z34 to tylko napisem na obudowie bo sterowniki te same

ja swoja drukuje wizytówki na gróbym papierze i na naklejkach niemaproblemu
      • Gość: Gosia Re: do zdzicha IP: *.pabianice.sdi.tpnet.pl 31.03.03, 20:11
        Słuchaj, ja mam tę drukarkę. I mam nieustanny problem z drukowaniem. Druk
        czarnobiały to jeszcze jakoś, jakoś. Chociaż zawsze drukuję na "lepszej
        jakości", bo inaczej wogóle nic nie widać (na lepszej jakości chociaż mogę coś
        odczytać ale z jakości wydruku zadowolona nie jestem). Natomiast wydruk
        kolorowy, to istna tragedia, zawsze mam problem z którymś kolorem. Czyszczenie
        dysz niewiele pomaga. Jeszcze nigdy nie osiągnęłam za pierwszym razem dobrego
        wydruku.
        Ktoś mi powiedział że to zależy od częstotliwości drukowania, że tusz zasycha.
        Faktycznie drukuję niezbyt często, raz na kilka dni, a czasami dwa tygodnie
        ciszy. Czy to faktycznie może mieć jakiś wpływ? Niestety jestem zupelnie
        zielona w tym temacie. Może coś doradzisz?
        • Gość: mimi Re: do zdzicha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.03, 21:41
          Cześć jeśli chcesz kupić drukarkę ekonomiczną to raczej nie nastawiaj się na
          kupno za grosze lecz na początek zainwestuj trochę odczujesz to póżniej.Do
          druku tekstu (laser hp100w)a do domowego zastosowania czyli do wszystkiego
          (atramentówka hp3820,hp5550),pozdrawiam
        • remislanc Re: do zdzicha 31.03.03, 21:44
          Mam ten sam problem...................:(
          I chyba ją wymienię.Człowiek chciał tanio - wyjdzie drogo (ile to już razy?).
    • Gość: zdzichu Re: Jaką wybrać drukarkę??? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 31.03.03, 23:02
      a ja mam 2 z33 i z34 mam też canona bjc2100 i bjc6000 hp 710c epsona 580
      pierwsza z zasad to uzupełniam tylko tuszem inkteka za około 60zł za 40ml.
      a spowodowane jest to ze wszystkie nowe drukarki o duzej rozdzielczosci mają
      bardzo duże wymagania co do tuszu(niedotyczy to tylko lexmarka)
      Jak ktoś napełni tuszem za 20zł (30ml) to mu zacznie gubic piksele a co za tym
      idzie wydruk bedzie szary
      Sam przetestowałem tanśze i drozsze tusze i nietylko na lexmarku ale również na
      cannonach i hp(do starych drukarek tanie tusze mozna lac ja polecam drukarke hp
      720c jedno napełnienie wychodzi około 25zł 42ml )
      I wszystkie nowe drukarki sa uczulone na słabą jakość tuszu (a lexmarka polecam
      dlatego ze nie ma chipów do resetowania nie musi miec maszynki do napełniania
      przez dysze lub tworzace podcisnienie itd)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka