Dodaj do ulubionych

Blondyna kupuje laptopa. Pomocy!

28.09.06, 22:05
To znaczy, jeszcze nie kupuje, bo nie wie jak się za to zabrać i co wybrać.
Błagam - wytłumaczcie.
Chodzi o małe, zgrabne i ładne coś z nagrywarką cd/dvd, windows(em) xp,
jakimś dobrym programem graficznym, wejściem na kartę internetową (czy jak to
się tam nazywa)... A dalej to już sama nie wiem co jeszcze powinno być i
jakiej firmy i w ogóle. Pomocy - plizzz:)
Obserwuj wątek
    • gluby Re: Blondyna kupuje laptopa. Pomocy! 28.09.06, 22:06
      po prostu napisz co bedziesz robila na laptopie i ile masz kasy;P
      • farbowana_blondyna Re: Blondyna kupuje laptopa. Pomocy! 28.09.06, 22:17
        Przede wszystkim mam zamiar używać wordpad(a) - czyli pisać, a potem to zgrywać
        na dyskietkę. Poza tym korespondować, zaglądać do internetu, oglądać filmy dvd,
        grać w skomplikowane gry, których obecnie posiadany sprzęt nie ma najmniejszego
        zamiaru uruchomić (to taki mój gest dla dzieciąt - o ile bedą grzeczne:))...
        Do wydania 4500 (ale oczywiście jeśli będzie coś tańszego, a fajnego - tym
        lepiej). No i żeby to małe i lekkie było, bo ja dość wątłą osobą jestem, a w
        dodatku mam zamiar owo obsługiwać w łóżku, jako że to jedyne miejsce gdzie mam
        spokój.
        • Gość: Reader Re: Blondyna kupuje laptopa. Pomocy! IP: *.ericsson.net 29.09.06, 07:30
          Hm. Laptop do grania?
          W mojej skromnej opinii to sie mija z celem. lepiej kup SOBIE laptopa za +-3tys
          zl. a za reszte dzieciakom XBox360 i pare gier.

A swoja droga to laptop powinien miec procesor Intel Core Duo/Solo. 512MB
          pamieci RAM, dysk 60GB, karte WiFi (a/b/g), DVD-RW dual layer i matryce 15.4
          (wez panoramiczna).

Pamieci i dysku moze miec wiecej ;)
          • farbowana_blondyna Re: Blondyna kupuje laptopa. Pomocy! 29.09.06, 08:04
            No to granie będzie bardzo okazyjne:)
            A czy ewentualnie mogę prosić jeszcze o info - na jaką najlepiej firmę powinnam
            zwrócić uwagę (w media markt była cała dróżka natobooków i totalniem zagubiona).
            • Gość: Reader Re: Blondyna kupuje laptopa. Pomocy! IP: *.ericsson.net 29.09.06, 08:10
              Musisz liczyc sie z tym, ze firma czy marka to sa indywidualne preferencje
              i magia reklamy czy tez marketingu.

Zwykle za jeden z lepszych uwazane sa ThinkPady IBM'a. HP czy Dell sa rowniez ok.
              Osobiscie (po zadowalajacej 1.5 rocznej przygodzie z Acer'em) postawilem na
              Fujitsu Siemens, ktory ma wg mnie jeden z lepszy wspolczynnikow wyposazenia do
              ceny czy oplacalnosci.

• nessie-jp Re: Blondyna kupuje laptopa. Pomocy! 28.09.06, 22:08
      Posłuchaj, zrób tak: idź do sklepu komputerowego w swojej okolicy i powiedz, co
      byś mniej więcej chciała. Niech ci spiszą konfigurację. Potem idź do innego
      sklepu i poproś o to samo. Jak już zbierzesz ze 3 oferty, to wybierz najciekawszą :)
      • farbowana_blondyna Re: Blondyna kupuje laptopa. Pomocy! 28.09.06, 22:19
        To nawet ciekawa podpowiedź. Byłam na razie w media markt, ale tam niestety
        nikt nie zainteresował się zamotaną mną, a sama nijak nikogo kompetentnego
        dopaść nie zdołałam.
        • r_ed Re: Blondyna kupuje laptopa. Pomocy! 28.09.06, 22:41
          > To nawet ciekawa podpowiedź. Byłam na razie w media markt, ale tam niestety
          > nikt nie zainteresował się zamotaną mną, a sama nijak nikogo kompetentnego
          > dopaść nie zdołałam.

Nie, nie ... tu nikt nie proponowal zeby szla do sklepu z najdrozszymi cenami :)
          Idz do normalnych sklepow najpierw. Pozniej mozesz wkleic tutaj te 3 oferty ...
        • gluby Re: Blondyna kupuje laptopa. Pomocy! 29.09.06, 08:58
          nieee!!!! nigdy media markt !!! tam same syfy , jest drozej od zwyklych sklepow
          komputerowych
        • gluby Re: Blondyna kupuje laptopa. Pomocy! 29.09.06, 09:01
          sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=30799&szerokosc=1280
          ciekawa oferta z adobra cene i przyzwoitimi parametrami;d
    • farbowana_blondyna Asus? 29.09.06, 14:30
      Najbliższy mi sklep komputerowy zachwalał Asus:
      A8JC-HO28H - 4494.36ZŁ
      A3FC-5056H - 3622.06ZŁ
      A6U-5139H - 2883.96ZŁ
      • m.gregor Re: Asus? 29.09.06, 15:47
        Ja bym bral tego A8JC. Bardzo dobre notebooki.
        • farbowana_blondyna Re: Asus? 29.09.06, 16:06
          Też skłaniam się ku temu:)
          • Gość: lolo Re: Asus? IP: *.aster.pl 29.09.06, 18:28
            A dlaczego nikt nie poleca Toshiby ? Marka wszak uznana.
            • Gość: kam. Re: Asus? IP: *.elsnerow.waw.pl 29.09.06, 18:53
              ja sie nie znam az tak jak powyzej wypisani eksperci, ale polecam to na czym
              sama pracuję, uzywam laptopa do takich samych celow jak Ty:) Benq-Siemens
              Joybook R22E lub wyższe modele tego typu, ma mozliwosc odtworzenia gier jakie
              tylko sie zamarzą dziecku:)
              • Gość: t Re: Asus? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 18:28
                Siemens robi laptopy z Fujitsu
                A Benq z Siemensem telefony
            • farbowana_blondyna toshiba 29.09.06, 18:58
              Ten sprzedawca od Asusa polecał i Toshibe, ale twierdził, że podobnie wypasiony
              egzemplarz więcej kosztuje.
              • r0ger Re: toshiba 29.09.06, 19:39
                Też wtrącę swoje trzy grosze - z Asusów które wymieniłaś faktycznie tylko A8JC jest wart uwagi. Tu masz go sporo taniej notebook.strefa.pl/asus-a8jc-notebook/ akurat różnicę możesz przeznaczyć na dokupienie pamięci, ponieważ karta graficzna w technologii TurboCache korzysta z pamięci operacyjnej komputera.
                Ten HP Compaq do którego ktoś wyżej podał link ma lepszą konfigurację i atrakcyjniejszą cenę, ale zapomnij w jego przypadku o grach.
                Pozostałe zaproponowane tu laptopy nie są warte uwagi, a ten Benq-Siemens z sempronem i grafiką UniChrome to już kompletne nieporozumienie.
                Co do Toshiby to ja polecałbym właśnie tę markę. Wcale nie musi być dużo droższa od Asusa a mnie bardziej odpowiada.
                • farbowana_blondyna Re: toshiba 29.09.06, 21:14
                  Dziękuję za link. No i proszę jeszcze o polecenie mi Toshiby o podobnych
                  parametrach co ten najlepszy z Asusów:)
                  • Gość: a. Re: benq IP: *.elsnerow.waw.pl 29.09.06, 22:00
                    benq-siemens nie ma semprona moj drogi tylko athlona, dowiedz sie lepiej a nie
                    zgadujesz i wprowadzasz innych w blad. poza tym sama nazwa joybook chyba mowi
                    za siebie, gry jakie tylko istnieja dzialaja swietnie:)
                    • r0ger Re: benq 29.09.06, 22:23
                      Gość portalu: a. napisał(a):

> benq-siemens nie ma semprona moj drogi tylko athlona, dowiedz sie lepiej a
                      > nie zgadujesz i wprowadzasz innych w blad.

Link 1
                      Link 2
                      Link 3

> poza tym sama nazwa joybook chyba > mowi za siebie, gry jakie tylko istnieja > dzialaja swietnie:)

Acha! Moja toshiba nazywa się Satelite. Teraz aż boję się pomyśleć do czego się nadaje...
                      Nie masz pojęcia dziecko, o działających świetnie grach. No, chyba że dla ciebie istnieją tylko gry wbudowane w windows.
                      • sanyu Re: benq 30.09.06, 11:31
                        wiesz chyba pogoda ci sie daje we znaki,twoje linki mozna o kant d..y potluc,
                        pownienes zobaczyc ..sama nie wiem..moze gwarancje z danymi tego komputera,
                        albo porozmawiac z informatykiem, ale nie takim domoroslym, wiesz chyba o czym
                        mowie. ponadto moje "dziecko" wie co to sa gry i jest przeszczesliwe bawiac sie
                        na moim laptopie:)
                        • sanyu Re: P.S Benq 30.09.06, 11:32
                          w tym przypadku nazwa jest zwiazana z funkcją..twoja satelita chyba w kosmos by
                          nie poleciala jednak..
                        • r0ger W zasadzie,... 30.09.06, 13:07
                          ... w normalnej sytuacji poprosiłbym o link do strony ze specyfikacją w jakimkolwiek sklepie, lub lepiej do producenta, gdzie mógłbym zweryfikować swoją wiedzę na temat modelu Benq-Siemens Joybook R22E, jednak tutaj nie widzę wielkiej szansy na wyprowadzenie Ciebie z błędu, bo skoro linki które podałem (specjalnie trzy do różnych sklepów) można o coś tam rozbić...
                          • Gość: a. Re: W zasadzie,... IP: *.elsnerow.waw.pl 30.09.06, 14:36
                            po prostu dltego że podają nieprawdę gościu:)
                            spotkalam sie juz wielokrotnie z tym ze w internecie jest zupelnie inna
                            spacyfikacja i dane sprzetu niz faktycznie.
                            • r0ger Inna? W dodatku... 30.09.06, 14:53
                              ... wszędzie taka sama, włączając w to stronę producenta? Czyli ten laptop ma właściwą konfigurację tylko u ciebie w domu? Lecz się kobieto, lub chociaż trochę poczytaj...
                              • Gość: a. Re: IP: *.elsnerow.waw.pl 30.09.06, 18:02
                                sam sie lecz..czy ty w ogole wiesz czego sie czepiasz? komputer to komputer.
                                konfiguracja jest taka sama we wszystkich egzemplarzach..tak podejrzewam :)
                    • r0ger Nie zmieniaj nicków przy każdym poście! n/t 29.09.06, 22:25

• sanyu Re: Nie zmieniaj nicków przy każdym poście! n/t 30.09.06, 11:33
                        wzajemnie
    • Gość: k Re: Blondyna kupuje laptopa. Pomocy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 12:18
      wystarczy któryś z poniższych:
      www.proline.pl/shop.php?prodid=ACER+LX.A550C.043
      www.proline.pl/shop.php?prodid=LG+GE50-232Y
      • gluby Re: Blondyna kupuje laptopa. Pomocy! 30.09.06, 19:21
        zartujesz?;d ona ma do wydania 4000 zl a ty takie slaby sprzet dajesz? co to ja
        podalem do hp jest bardzo dobry
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka