Dodaj do ulubionych

jak kompresować?

IP: 62.233.167.* 18.03.03, 19:43
Obserwuj wątek
    • Gość: Xionc Re: jak kompresować? IP: 62.233.167.* 18.03.03, 19:49
      Sorki, za wcześnie nacisnąłem ENTER...

Mam taki problem. Ściągnąłem kilka filmów z Kaazy i zauważyłem, że ich jakość w
      stosunku do rozmiaru jest naprawdę wysoka - 700MB-owe pliki mają rozdzielczość
      rzędu 512x384 a dźwięk MP3 ma bitrate 128kB/s - nawet przy filmach dłuższych
      niż 120 minut. Natomiast kiedy sam kompresuję filmy do divx'a używając
      GordianKnota czyDVDx-a 2.0 by uzyskać takie rozmiary muszę dzielić film na 2
      płyty czy uzyskiwać objętość 1400 MB. Jak więc kompresować pliki, żeby mieć
      film na 1 płycie i dobre obraz i dźwięk?
      • Gość: Mirko Re: jak kompresować? IP: *.union01.nj.comcast.net 18.03.03, 23:25
        Ja uzywam "DVD Magic".
        Jest tez polska wersja. Wkladasz DVD i wyciagasz CD lub VCD/SVCD.
        Perfekcyjny programek /ale na 1oo MB/
        • Gość: Xionc Re: jak kompresować? IP: 213.77.7.* 19.03.03, 09:34
          a gdzie go znajdę?
          • Gość: Mirko Gdzie to dostac? IP: *.union01.nj.comcast.net 19.03.03, 13:15
            Nie wiem.
            Ja dostalem z Polski polska wersje, ale bez opakowania. Potem znalazlem tu za
            $10 co wydaje sie b. rozsadna cena. (Micro$oft powinien sie uczyc...)
            www.ebooks-and-ezines.com/dvd-magic/
            Programek jest rewelo.
            Wkladasz DVD, klikasz co chcesz (VCD/SVCD/DIVX) za pare godzin pyta o czyste
            CD i z szufladki wyjezdza idealnie zrobiony film. W DIVX-e n.p. godzinny
            koncert scisnal do 380 MB. Zgrywam sobie glownie koncerty zreszta.
            Do tego pasowaloby sie zapisac tu www.netflix.com (nieograniczone
            wypozyczanie DVD poczta za $20/miesiac a maja 12000 tytulow) i nastepnie tylko
            zamawiac dyski 120 GB (za $80 po rabatach) n.p. stad
            www.compusa.com/products/product_info.asp?product%5Fcode=300779
            • Gość: Xionc Re: Gdzie to dostac? IP: 213.77.7.* 19.03.03, 14:04
              Widzę że kolega oblatany w tej materii.

Dysk 120GB za 80 USD? No, no, no... niech ktoś mnie uszczypnie!
            • Gość: Xionc Re: Gdzie to dostac? IP: 213.77.7.* 19.03.03, 14:10
              Buuu,
              ale netflix działa tylko na terenie USA!
              a te e-books i e-zins nie działa!
              • Gość: Mirko Re: Gdzie to dostac? IP: *.union01.nj.comcast.net 19.03.03, 17:19
                Gość portalu: Xionc napisał:

> Buuu,
                > ale netflix działa tylko na terenie USA!
                Uff; to chyba dobrze, bo juz sie zlaklem ze ja tu takim otwartym tekstem wale
                a tu jeszcze jakies Saddam napozycza filmow i nie odda albo skopijue i trzeba
                bedzie kogos tam wyslac zeby odebral co nasze....

A swoja droga wyobraz sobie taki serwis w PL: 20 Euro/ mies. i wysylkowo
                pozyczasz ILEKOLWIEK DVD! Przy cenie nagrywarek DVD ponizej $200 ostatnio i
                czystych DVD po $1 zachodzi pytanie po co kopiowac na DIVX co trwa godzinami?
                W moim wypadku: Mimo 12000 tytulow nie wszystkow w USA jest (n.p. ropy wydaje
                sie byc malo) a programowi DVD Magic jest wszystko jedno z jakiego "regionu"
                jest DVD i n.p. w tej chwili kopiuje niesamowicie ladny dwustronny koncert
                Oldfielda z Londynu, ktory ukazal sie tylko na DVD ze strefa 2,3,4,itd ale nie
                1. Mam owszem wielostrefowy odtwarzacz DVD i gra ale tylko jeden a telewizory
                2.

> a te e-books i e-zins nie działa!
                No to moze tu:
                www.allegro.pl/show_item.php?item=11430985 - i jeszcze chlop pisze ze
                to legalne wszystko.

Ceny duzych dyskow nie sa wcale takie duzo wieksze niz malych. Najmniejszy
                jaki w sklepie ostatnio widzialem to 30 GB za $60.
                Najbardziej optymalne cenowo sa teraz 80-tki bo na luzie da sie w Stanach
                kupic taki za ~$80 z jakims drobnym rabatem wysylkowym. De facto pudelko i
                opakowanie sa identyczne dla wszystkioch wielkosci z wyjatkiem paru cyferek i
                drobnej roznicy w cenie. 120 za $80 to poki co okazja. O okazjach w USA jest
                tu hot-deals.org i www.pricewatch.com .
                Warto pamietac ze 120 z groszami to max co aktualne Windowsy zobacza i potem
                trzeba karte PCI, ale do wiekszosci duzych dyskow (160 i 200) producent
                dolacza na razie taka karte ATA 133/166, ktora ma wlasny Bios).
                Te ceny biora sie z postepu i konkurencji (aktualnie glownie Maxtor i WD) a
                konkretnie z wchodzenia na rynek dykow IDE 7200 obr. z 8 MB "podreczna"
                pamiecia cache (zamiast tradycyjnych 2-ch MB).
                A na CeBit w Hannowerze pokazywali wlasnie IDE 200 GB/ 8 MB na 10000 obr!
                (Czyli tak jak SCSI, ktory kosztowalby 3 razy tyle).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka