Dodaj do ulubionych

twardy dysk

24.03.03, 20:17
Kupiłem twary dysk i nie mogę go uruchomić
Obserwuj wątek
    • Gość: zdzichu Re: twardy dysk IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 24.03.03, 20:20
      poważnie
      to jak niemozesz uruchomic?
      jak zrobiłeś partycje fdiskiem i sformatowałeś to powinien działać
    • anka0717 Re: twardy dysk 24.03.03, 21:14
      a BIOS go wykrywa?
    • Gość: jap Re: twardy dysk IP: *.acn.waw.pl 24.03.03, 21:17
      Na tak "precyzyjne" pytanie odpowiedź może być jedna: "nie wiem".
      Opisz co do tej pory zrobiłeś, krok po kroku:
      1. kable podłączone?
      2. zworka jest jak trzeba?
      3. dysk się kręci?
      4. BIOS widzi dysk?
      5. czy to ma być dysk sytemowy, czy dodatkowy?
      6. puszczałeś fdisk?
      7. próbujesz instalowć system?
      i tak dalej do skutku .....
      • Gość: obs Re: twardy dysk IP: *.dip.t-dialin.net 24.03.03, 21:28
        Te jakże słuszne wskazówki nie uwzględniają jednego, postawowego warunku.
        Każdy twardy dysk powinien przed uruchomieniem zostać zmiękczony. W tym celu
        należy ściągnąć z internetu tabelę kompatybilizacji miękkości wody w zależności
        od typu i pojemności dysku. Następnie używając najzwyklejszego płynu do
        płukania tkanin sporządzić zgodny z tabelą roztwór i zanurzyć w nim dysk na
        okres około trzech minut. Jeśli nie masz zegarka mogą być trzy zdrowaśki.

Przepraszam za złośliwość ale wyrwali mi dzisiaj dwa zęby.
        Z treści łatwo się domyślić, że były to zęby mądrości.

• Gość: jap Re: twardy dysk IP: *.acn.waw.pl 24.03.03, 21:39
          tak jest.. A po zmiękczeniu twardziela można zastosować sprzętową kompresję za
          pomocą zwykłego młotka (kompresja Lite), albo walca drogowego (kompresja Pro).
          • Gość: obs Re: twardy dysk IP: *.dip.t-dialin.net 24.03.03, 21:47
            Do dekompresji polecam skromne aczkolwiek niezwykle eleganckie kesoniki Diora,
            delikatnie inkrustowane masą perłową.
            • Gość: Mirko Oleszka zamurowalo iloscia pomocy IP: *.union01.nj.comcast.net 24.03.03, 23:57
              Rzuce teorie (z braku faktow).
              Oleszek kupil dysk.
              W PL dyski sprzedaje sie luzem, bez pudelka w aby folijce i z instrukcja na
              ksero lub wcale. (W USA jest to cale kolorowe pudlo jak pod choinke: dysk,
              super-duper gabeczka wokol, instrukcje, gwarancje, papiery jak na Zielona
              Karte, ramka montazowa, srubki, kabelek, CD i floppy - cala sterta
              rozmaitosci.)

Obejrzal pod swiatlo, podlaczyl jako drugi i ... nic. A tu trzeba zworke,
              formatowac (a co to?) itd.
              • Gość: aaa Re: Oleszka zamurowalo iloscia pomocy IP: *.swic.dialup.inetia.pl 25.03.03, 02:13
                Nooo. U was w stanach, wszystko jest duze. Czy od przebywania tam fiuta tez
                masz wiekszego? Teraz wiem dlaczego kobiety u was maja duze dupska. Na duze
                fiuty.
              • armstrong Nie doceniasz PL-u... 25.03.03, 06:00
              • armstrong QRDEEE... 25.03.03, 06:10
                sorry za poprzedniego "pustaka", ale TUTAJ klawisz "TAB" działa jako "ENTER",
                heeeh.
                Wracając do tematu - w PL też są sprzedawane dyski "boxowane", choć nie zawsze
                i nie wszędzie... Dominuje jednak wersja dystrybucyjna OEM, po podobno Polak
                uważa, że jak kupi taniej, to znaczy - lepiej.
                W magazynie pewnej znanej komputerowej firmy dyski "foliowane" przechowuje się
                w stosie, który od czasu do czasu zwala się na stół. Ale nikt tym się nie
                przejmuje, bo "przecież dyski i tak są na gwarancji" :)))
                Polska to taki kraj, gdzie w zupełności wystarcza kultura ludowa;
                kultura techniczna do zbytek łaski.
    • Gość: fnf Re: twardy dysk IP: *.radio.com.pl 25.03.03, 10:21
      oleszek napisał:

> Kupiłem twary dysk i nie mogę go uruchomić

MUSISZ GO PODŁĄCZYĆ DO PRĄDU 220 v. + Z JEDNEJ STRONY OBUDOWY, A - Z DRUGIEJ.
      (nie chcę mieć cię na sumieniu, więc zrozum, że to żart)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka