Dodaj do ulubionych

Pytanie dot. wypalenia płytki

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 08:34
A mianowicie mam program spakowany WinRarem.Jednak to nie jest jeden zwykły plik np. bin tylko jest 56plików o nazwie thbmon.c00-55 oraz keszcze kilka innych plików w nowym spakowanym folderze. I teraz pytanie jak wypalić program skoro jest on tak jakby podzielony na wiele mniejszych kawałków. Mam nero,ale nie wiem którą opcje wybrać.Będę niezmiernie wdzięczny za pomoc
Obserwuj wątek
    • gluby Re: Pytanie dot. wypalenia płytki 24.10.06, 08:36
      najpierw wypakuj plik zaczynajac od 00
      • Gość: werty Re: Pytanie dot. wypalenia płytki IP: *.31.radom.pilicka.pl 24.10.06, 08:38
        Raczej nie od 00, ale od pliku bez rozszerzenia liczbowego: nazwa.rar
        • Gość: tomasz Re: Pytanie dot. wypalenia płytki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 08:55
          Ok,rozpakowałem plik rar i oto co mam w folderze do którego wypakowałem program: img139.imageshack.us/my.php?image=asasvo8.jpg
    • Gość: adksl Re: Pytanie dot. wypalenia płytki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.06, 10:51
      masz tu podpowiedź:
      www.bg.pwr.wroc.pl/download/rozszerzenia.htm
      to mogą być archiwa spakowane programem WinAce
      • Gość: tomasz Re: Pytanie dot. wypalenia płytki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 11:32
        Nie,no spoko ale ja się zastanawiam jak te pliki wypalić na czystej CD...
        • Gość: siic Re: Pytanie dot. wypalenia płytki IP: *.os1.kn.pl 24.10.06, 11:36
          Tak normalnie. Dodać do kompilacji.
        • silic Re: Pytanie dot. wypalenia płytki 24.10.06, 11:37
          Tak normalnie. Dodaj do kompilacji i już. Czy robi to dla ciebie jakąś różnicę
          czy nagrywasz jeden plik czy więcej ?
          • Gość: tomasz Re: Pytanie dot. wypalenia płytki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 12:20
            Ale chyba nie wybieram "Nagraj Obraz Płyty" tylko którą opcje ?? CD z danymi, czy jak ?? Gdy chce wypalić obraz to mogę wybrać tylko jeden plik a tu jest ich ponad 50 ??
            • silic Re: Pytanie dot. wypalenia płytki 24.10.06, 12:27
              Oczywiście że CD z danymi. To co masz to nie jest obraz płyty - obraz płyty to
              np. *.iso, *.mds, *.nrg i nie zawsze jest to jeden plik, tak dla zasady. Tylko
              jeszcze pytanie: wiesz jak uruchomić potem ten program ? On jest dalej
              spakowany, chyba ace, jak ktoś wcześniej pytał.
    • Gość: adksl Re: Pytanie dot. wypalenia płytki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.06, 12:40
      prgramy archiwizujące mają to do siebie, że mogą archiwizowany zbiór dzielić na
      mniejsze części, by np. zmieściły się na dyskietki 1,44MB lub CD 700MB.

jeśli masz tak dużo plików (56) to znaczy, że ktoś podzielił na dyskietki
      większy zbiór

musisz go ROZPAKOWAĆ programem, którym był archiwizowany
      lub innym, który obsługuje opcje archiwizacyjne tego właściwego (WinZip lub
      WinRar mają takie opcje, ale nie wiem, czy dotyczą też archiwów WinAce)

procedura rozpakowania polega na rozpoczęciu wypakowywania z PIERWSZEGO w
      hierarchii plików z rozszerzeniem odpowiadającym danemu programowi, lub jeśli
      jest to archiwum samorozpakowujące się to od tego pliku, który w rozszerzeniu
      ma *.exe (plik wykonywalny, programik)

każde takie archiwum ma własną strukturę, która PO rozpakowaniu zostanie
      odtworzona, czyli - większy katalog będzie miał postać pierwotną, sprzed
      archiwizowania

i dopiero POTEM wypalasz

jeśli ten ostateczny, ropakowany produkt będzie plikiem z roszerzeniem np.
      *.nrg lub *.iso to jest to obraz płyty - wypalasz obraz płyty

a jeśli to będzie KATALOG - wypalasz płytkę z danymi

i tyle

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka