Dodaj do ulubionych

Problem z kursorem w Wordzie.

IP: *.rzeszow.mm.pl 27.10.06, 11:17
Witam. Nie wiem co sie stało z kursorem w Wordzie. Po napisaniu czegoś w
linijce i damu Enter - kursor przeskakuje mi na sam dól strony. Próbowałem
zustawieniami strony i jej widokiem, ale cos nie bardzo mi to wychodzi.
Pomóżcie proszę.
Obserwuj wątek
    • beata_ Re: Problem z kursorem w Wordzie. 27.10.06, 12:42
      Sprawdź z górnego menu Format --> Akapit, tam coś może namieszłeś
      • Gość: Treg Re: Problem z kursorem w Wordzie. IP: *.rzeszow.mm.pl 27.10.06, 12:45
        No włąsnie nie. Chociaż jeszcze raz sprawdzilem... Dalej zapyla na sam dól.
        Chciaz teraz zauważyłem jeszcze, że czasami skacze tylko na połowę strony...
        • Gość: Treg Re: Problem z kursorem w Wordzie. IP: *.rzeszow.mm.pl 27.10.06, 12:51
          Teraz zauważyłem jeszcze taki myk - uruchamiam worda, pisze parę literek i daję
          Enter, to kursor ucieka na sam dól strony. Wracam kliknięciem myszki kursor
          znowu na góre i ponownie Enter i kursor jest w połowie strony. Tak kilka razy i
          po kolejnym powrocie kursora za napisany tekst i naciśnięcie Enter kursor jest
          juz ok. 2 wiersze ponizej napisanego tekstu. O co chodzi???
    • Gość: az Re: Problem z kursorem w Wordzie. IP: *.petrus.com.pl 27.10.06, 17:25
      - Zaznacz cały dokument [Ctrl][A]
      - Kliknij w menu: Format > akapit
      - Ustaw: Odstępy przed 0 pt, odstępy po 0 pt, interlinia pojedyncza. [OK]

• Gość: Treg Re: Problem z kursorem w Wordzie. IP: *.rzeszow.mm.pl 28.10.06, 12:37
        No włąsnie tak jak mówisz mam ustawione. To nie to az...
    • Gość: az Re: Problem z kursorem w Wordzie. IP: *.petrus.com.pl 28.10.06, 15:48
      To wykasuj normal.dot
      • Gość: Treg Re: Problem z kursorem w Wordzie. IP: *.rzeszow.mm.pl 28.10.06, 19:22
        Proszę jaśniej...
    • Gość: az Re: Problem z kursorem w Wordzie. IP: *.petrus.com.pl 28.10.06, 20:17
      Normal.dot jest to szablon Worda zawierający ustawienia (konfigurację) edytora.
      Jeżeli "narozrabiałeś" to zapisały się w nim ustawienia z którymi walczysz.
      Jak wykasujesz ten plik to Word utworzy nowy "dziewiczy", taki jak zaraz po
      zainstalowaniu programu.
      Gdzie odszukać normal.dot? To zależy od systemu jaki masz zainstalowany. Jeżeli
      masz XP to szukaj tu: C:\Documents and Settings\TwojeKonto\Dane
      aplikacji\Microsoft\Szablony
      gdzie 'TwojeKonto' to jest to w którym się logujesz.
      W Win98 szukaj w C:\Program Files\Microsoft\Szablony
      Powodzenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka