Dodaj do ulubionych

POMOCY:-(((

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.06, 15:55
Zainstalowalam od nowa Windows XP i teraz mam angielska wersje:-(( i ikonki
jakis male..., w ogole ustawienia stron sie zmienily. Prosze, poradzcie, co
zrobic, aby miec polska wersje windows? Dziekuje z gory
Obserwuj wątek
    • silic Re: POMOCY:-((( 25.11.06, 16:00
      Trzeba zainstalować polską wersję windowsa.
      Jelśli miałaś jakieś niestandardowe ustawienia okien, stron, ikon to musisz to
      zrobić od nowa.
      • Gość: she26 Re: POMOCY:-((( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.06, 16:06
        Ale jak to zrobic? Podczas instalowania nigdzie nie pisalo, wybierz polska wersje...
        • beata_ Re: POMOCY:-((( 25.11.06, 16:08
          Przy instalacji (po formacie przynajmniej) zawsze jest zachęta do wybrania
          regionu - tam są ustawienia językowe
          • Gość: she26 Re: POMOCY:-((( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.06, 16:11
            ale ja nie formatowalam dysku... odpalilam windowsa z plyty... cos sie tam
            skoopiowalo i teraz mam angielska wersje...
            • beata_ Re: POMOCY:-((( 25.11.06, 16:50
              Wybacz, ale w tym układzie ciśnie się pod palce komentarz - po co robisz coś, o
              czym nie masz pojęcia? Warto było spytać przed odpaleniem windows z płyty i
              zastanowić się, co własciwie chcesz zrobić...

Może ktoś Cię wyprowadzi z tego zaułka... powodzenia

ps
              nie wyzłośliwiam się, radzę na przyszłość :-)
        • silic Re: POMOCY:-((( 25.11.06, 17:12
          Polską wersję wybiera się wkładając płytę do napędu - jest Windows PL, windows
          ENG, wersja niemiecka itd. ale to są OSOBNE WERSJE. Możesz w windowsie włączyć
          polską klawiaturę, region itd. ale język systemu jest JEDEN. Widocznie płyta , z
          której instalujesz Windowsa nie jest płytą z wersją jaką miałaś wcześniej.
          • Gość: she26 Re: POMOCY:-((( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.06, 17:57
            Dziekuje za wskazowki:-)
    • Gość: she26 Re: POMOCY:-((( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.06, 16:27
      :-(((((((((((((((
      • Gość: she26 Re: POMOCY:-((( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.06, 17:59
        ale na plytce pisze: zawiera polish language pack... czyli jest tam windows polski..
      • r0ger Zakładam że... 25.11.06, 18:05
        ... nie jest to wersja Home czy Pro, bo w tym wypadku nie można zmienić języka interfejsu na polski po instalacji (a jeżeli tak jest to znaczy że instalowałeś(aś) system z innej płyty niż poprzednio). Beata_ - z całym szacunkiem - nie ma racji, bo w ustawieniach regionalnych nie da się zmienić języka systemu na inny niż zawiera płyta instalacyjna.
        Więc pozozstaje wersja Media Center. Tam polski interfejs wgrywasz z innej płyty niż instalacyjna, zdaje się że pakiet instalacyjny Media Center zawiera trzy dyski?
        • Gość: she26 Re: Zakładam że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.06, 18:11
          Wiesz, R0ger, ja instalowalam z tej samej... z jednej, jedynej, ktora dostalam
          przy zakupie...
          ale nie sformatowalam dysku, tylko odpalilam widows z tej plyty Tam sie cos
          pokopiowalo... ale moje programy, pliki zniknely no i polski windows... Co
          powinnam zrobic??
        • beata_ Według mnie... 25.11.06, 18:42
          ... a mogę się oczywiście mylić podczas instalacji na czystym dysku tam wlaśnie
          ustawiam język interfejsu, niemniej mylić sie mogę o tyle, że nie próbowałam
          ustawiać innego niż polski :-))

Przy przeinstalowaniu (czyli bez formatowania) nie zauważyłam tej zachęty
          regionalnej... inna rzecz, że nie robię takich sztuk i mogłam już zapomnieć, co
          kiedyś dawno widziałam :-)
          • r0ger Re: Według mnie... 25.11.06, 20:21
            W miejscu o którym mowa są określane ustawienia regionalne, czyli układ klawiatury, obsługa czcionek, data, waluta itp duperele. Języka interfejsu systemu operacyjnego pn. Windows nie da się zmienić na PL za wyjątkiem wersji Media Center.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka