Gość: ron5 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.06, 20:27 Przymierzam się do zakupu notebooka,zależy mi na mobilnym internecie.Czy kupić z express card czy z PCIMCIA? Właściwie to na czym polega różnica? Pozdrawiam. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Qba Re: Notebook z pcimcia czy z Express card? IP: 82.160.33.* 14.12.06, 01:34 ExpressCard jest nowocześniejszy. Ale jak masz jakieś stare urządzenie na PC Card to wybierz notebooka z oboma slotami. Link Zgłoś
Gość: Qba Re: Notebook z pcimcia czy z Express card? IP: 82.160.33.* 14.12.06, 01:37 Do internetu via GSM/EDGE/UMTS/HSDPA to kup sobie notebooka z wewnętrzną kartą WWAN na złączu mini PCI Express. Link Zgłoś
Gość: ron5 Re: Notebook z pcimcia czy z Express card? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.06, 06:25 Dzięki za informacje ale jak wiem to taki notebook z wewnętrzą kartą kosztuje ok 5 tys. Karta u operatora jest tańsza,oczywiście trzeba się związać umową. Dalej nie wiem co daje ta express card.Poza tym co będzie z pcimciami?Formaty kart bedą funkcjonować równolegle? Laptopów z express kartami jest mniej a poza tym nie wiem czy u wszystkich dostawców internetu mozna kupić express card. Bedę wdzięczny za dalsze wskazówki.Pozdrawiam. Link Zgłoś
Gość: Qba Re: Notebook z pcimcia czy z Express card? IP: 82.160.33.* 15.12.06, 16:24 PC Card powoli wychodzą z użycia. Ale zwróć uwagę, że modem na ExpressCard/34 będzie wystawał z obudowy. A taki powiedzmy Option GT MAX schowa się prawie cały w slocie PC Card. Link Zgłoś
Gość: Qba Re: Notebook z pcimcia czy z Express card? IP: 82.160.33.* 15.12.06, 16:29 Jakbyś chciał kiedyś podłączyć zewnętrzną kartę graficzną to przyda się slot ExpressCard. Wybierz model który ma oba sloty albo przynajmniej PC Card z obsługą małych ExpressCard/34. Link Zgłoś