Dodaj do ulubionych

Notebook z pcimcia czy z Express card?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.06, 20:27
Przymierzam się do zakupu notebooka,zależy mi na mobilnym internecie.Czy
kupić z express card czy z PCIMCIA?
Właściwie to na czym polega różnica?
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Qba Re: Notebook z pcimcia czy z Express card? IP: 82.160.33.* 14.12.06, 01:34
      ExpressCard jest nowocześniejszy.
      Ale jak masz jakieś stare urządzenie na PC Card to wybierz notebooka z oboma slotami.
    • Gość: Qba Re: Notebook z pcimcia czy z Express card? IP: 82.160.33.* 14.12.06, 01:37
      Do internetu via GSM/EDGE/UMTS/HSDPA to kup sobie notebooka z wewnętrzną kartą WWAN na złączu mini PCI Express.
      • Gość: ron5 Re: Notebook z pcimcia czy z Express card? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.06, 06:25
        Dzięki za informacje ale jak wiem to taki notebook z wewnętrzą kartą kosztuje
        ok 5 tys.
        Karta u operatora jest tańsza,oczywiście trzeba się związać umową.
        Dalej nie wiem co daje ta express card.Poza tym co będzie z pcimciami?Formaty
        kart bedą funkcjonować równolegle?
        Laptopów z express kartami jest mniej a poza tym nie wiem czy u wszystkich
        dostawców internetu mozna kupić express card.
        Bedę wdzięczny za dalsze wskazówki.Pozdrawiam.
        • Gość: Qba Re: Notebook z pcimcia czy z Express card? IP: 82.160.33.* 15.12.06, 16:24
          PC Card powoli wychodzą z użycia.
          Ale zwróć uwagę, że modem na ExpressCard/34 będzie wystawał z obudowy.
          A taki powiedzmy Option GT MAX schowa się prawie cały w slocie PC Card.
        • Gość: Qba Re: Notebook z pcimcia czy z Express card? IP: 82.160.33.* 15.12.06, 16:29
          Jakbyś chciał kiedyś podłączyć zewnętrzną kartę graficzną to przyda się slot ExpressCard.

Wybierz model który ma oba sloty albo przynajmniej PC Card z obsługą małych ExpressCard/34.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka