Dodaj do ulubionych

piłka nożna

06.01.07, 12:15
Witam,
Swoją przygodę z piłką zacząłem około połowy lat 90tych przy pomocy sensible soccer, później sensible world of soccer. Gra była – jak dla mnie – po prostu boska. Myślałem, że nigdy do tego nie dojdzie, ale jednak... po ośmiu bodaj latach sensible mi się znudził.
Zacząłem szukać czegoś nowego. Najpierw ściągnąłem sobie demo sensibla 2006, żeby dowiedzieć się, że posiadam chyba jedyną istniejącą kartę graficzną, której ta gra nie toleruje :/
Niedawno zainwestowałem w fifę i dosyć mocno się rozczarowałem... Po pierwsze, przytłacza mnie trochę ilość kombinacji klawiszy, które trzeba wkuć, ale okej, da radę. Po drugie, kontrola nad zawodnikami, tym co robią, w którą stronę i jak mocno kopią piłkę wydaje się być w porównaniu z sensiblem iluzoryczna – może nie o większości, ale o znacznej części moich poczynań decyduje przypadek. Po trzecie, szlag mnie trafia jak mam do czynienia ze wszystkim co nie ma niczego wspólnego z grą, czyli ciągłe pokazywanie zawodników łapiących się za głowy po przestrzeleniu, machających rękami po kartkach itp. itd.
Nie chcę grać w piłkę na kompie po to, żeby oglądać postacie nieco podobne do prawdziwych piłkarzy i cieszyć się, że piłka ślicznie wpadła do bramki po strzale, na który miałem wpływ w jakichś 50%...
Piszę to wszystko, bo chciałbym, przed wydaniem kolejnej kasy, dowiedzieć się od Was czy jeżeli mam takie, a nie inne potrzeby (tj. gra na kompie w piłkę) to jest sens kupować PESa? Nigdy w niego nie grałem, nawet go nie widziałem. Znacie może jakieś inne piłki?
Z góry dzięki. Pozdrawiam,
Al
Obserwuj wątek
    • szarykot Re: piłka nożna 06.01.07, 14:21
      > Najpierw ściągnąłem sobie demo sensibla 2006, że
      > by dowiedzieć się, że posiadam chyba jedyną istniejącą kartę graficzną, której
      > ta gra nie toleruje :/

No popatrz, nie tylko ty :P

> [...] Po pierwsze, przytłacza mnie trochę ilość kombinacji klawiszy,
      > [...] Po drugie, kontrola nad zawodnikami, tym co robią, w którą stronę i ja
      > k mocno kopią piłkę wydaje się być w porównaniu z sensiblem iluzoryczna –
      > Po trzecie [...] ciągłe pokazywanie zawodników łapiących się za głow
      > y po przestrzeleniu, machających rękami po kartkach itp. itd.

Ja między innymi z tych powodów do dziś gram w Sensibla (wychodzi mi, że już od
      15-16 lat). Takiej miodności i grywalności nie miała i - podejrzewam - nie
      będzie mieć żadna inna piłka nożna.
    • Gość: zed Re: piłka nożna IP: *.as.kn.pl 06.01.07, 15:16
      Zdecydowanie warto kupować PES-a. Ta gra gniecie fifę- arkadówkę dla dzieci
      neostrady. Zwłaszcza, że nie jest drogi. Ja zakupiłem w media markcie za 99 zł.
      Gameplay, animacja w tej grze to poezja.
      • Gość: S. Vesterweld fifa 2002 - ostatnia fajna fifa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 22:47
        j.w koszmar sie zaczoł od badziwenej fify2003 (no jeszcze w to grałem ale czułem się nieswojo, jakos mi nie pasiła) potem zakupiłem fife 2004 i była to ostatnia fifa w jaka grałem (koszmarne sterowanie i cała masa beznadziejnych ustawień zanim zaczełem grać meczyk, a do tego jeszcze to tępe menu)
        Od 2005 roku jestem wiernym graczem sensibla i nie nanosi się bym go szybko porzucił

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka