Dodaj do ulubionych

kłopot - ACER Aspire 5612 - oprogramowanie

18.01.07, 13:54
Witam ! jak w temacie. kupiłem tego laptopa z Win XP Media Center Edition PL.
Pomijam fakt ze ta wersja PL krzaczy się co chwilę (komunikaty sa częsciowo po
polsku, a reszta po angielsku). Chodzi mi o to, żę nie dostałem żadnych płyt.
Cały soft , łącznie z Windowsem, jest na partycji ukrytej - po instalacji są
wypalane 2 płytki DVD. I niby wszystko jest OK, ale dlaczego to badziewie
sformatowało partycje na FAT32 ? Dodatkowo system sam sie zainstalowal i
wielkosci dyskow ustawil jak mu sie podobalo (w moim przypaku dysk 80
podzielilo na : 5,4 gb <partycja systemowa ukryta) + 35 GB dane + 35 gb
(Windows itp)). Ma ktos moze pomysl jak sie tego pozbyc (przekonwertowac dysk
C na NTFS) bez uzywania FORMAT C???????? Bede wdzieczny za wszelki podpowiedzi
i opinie innych uzytkownikow na temat tegto laptopa :-)))
Obserwuj wątek
    • krzysztofsf Re: kłopot - ACER Aspire 5612 - oprogramowanie 18.01.07, 20:56
      Sadze, ze to pytanie raczej do serwisu Acera.
      Mozesz tez wg mnie skontaktowac sie z Microsoftem (z tym, ze zapewne odesla do Acera), ze zla konfiguracja cudownego Windowsa przez sprzedawce notebooka uniemozliwia ci korzystanie z dobrodziejstw NTSF.

Adnosnie niepelnego spolczszenia Mediacenter - ten typ tak ma.
      • bart_eservice Re: kłopot - ACER Aspire 5612 - oprogramowanie 22.01.07, 19:43
        Micro faktycznie odsyla do Acer`a a z nimi tez nie da sie dogadac, poza tym
        serwis maja w Czechach / Brno :-(((
        • beretelwi Re: kłopot - ACER Aspire 5612 - oprogramowanie 22.01.07, 19:53
          naprawde zadnych plyt nie dostales z tym laptopem? jesli tak to podaj ich tyuly
          • bart_eservice Re: kłopot - ACER Aspire 5612 - oprogramowanie 22.01.07, 20:25
            naprawde. znam sie na kompach, ale ten egzemplarz mnie rozbraja. po calej
            instalacji wypalily sie 2 plytki, ktore w razie co przywroca mi kompa do stanu
            poczatkowego. jest na nich : winda, acer management, norton av na 90 dni i
            sterowniki. jedyna rzecz ktora ma jakikolwiek zwiazek z oprogramowaniem to
            sticker windy na spodzie lapka :-)))
            • beretelwi Re: kłopot - ACER Aspire 5612 - oprogramowanie 22.01.07, 20:35
              bylem bardzo zaskoczony po zakupie laptopa asusa z winXP. dostalem dwie plytki
              dziwnie zatytulowane. po zabootowaniu pierwszej (sa numerowane) dostalem
              mozliwosc przywrocenia systemu w 4 konfiguracjach dotyczcych partycjonowania
              dysku. zadna z nich mi nie odpowiadala. odpalilem w takim razie bodajze
              instalacyjny dysk fedory. doszedlem do partycjonowania dysku. po zapisaniu zmian
              restart i po zabootowaniu znowu pierwszej z plyt (dostarczonych z laptopem)
              wybralem instalacje winXP na pierwszej aktywnej partycji. po zainstalowaniu
              tegoz moglem juz spokojnie zainstalowac fedore na tym co pozostalo
              dlatego wlasnie pytalem czy dostales jakies plytki z laptopem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka