Gość: cla IP: *.aster.pl 25.02.07, 16:07 Coś się zmieniło i za każdym razem gdy otweiram nowy, pusty z założenia dokument, otwiera mi się dokument (za)pisany pewnego dnia. Jak można to zmienić? Link Zgłoś Obserwuj wątek
krzysztofsf Re: Problem z word - czysty dokument 25.02.07, 16:23 Gość portalu: cla napisał(a): > Coś się zmieniło i za każdym razem gdy otweiram nowy, pusty z założenia > dokument, otwiera mi się dokument (za)pisany pewnego dnia. Jak można to zmienić > ? Sprawdz, czy nie masz tego dokumentu zapisanego jako szablon normal.dot. Jesli tak, musisz zapisac nowy, czysty sablon normal,dot Link Zgłoś
Gość: cla Re: Problem z word - czysty dokument IP: *.aster.pl 25.02.07, 16:31 Szukałam, ale nie mam takiego dokumentu. Na jakim poziomie ustala się te szablony? Link Zgłoś
niki_lopez Re: Problem z word - czysty dokument 25.02.07, 16:37 C:\Documents and Settings\Default User\Szablony i ustaw widoczne to co ukryte:) zamiast default user twoja nazwa konta Link Zgłoś
Gość: az Re: Problem z word - czysty dokument IP: *.petrus.com.pl 25.02.07, 17:18 Otwórz Narzędzia > opcje > lokalizacja plików i tam zobaczysz gdzie są zapisywane szablony. Skasuj szablon normal.dot. Po uruchomieniu Worda powstanie nowy - pusty. Jeżeli nie jesteś w stanie odszukać szablonu to: Narzędzia > opcje > zapisywanie - zaznacz "Monituj zapisanie Normal.dot [ok] Usuń tekst jaki się pojawia przy uruchomieniu Worda. Z menu: Plik > zamknij BEZ ZAPISU Plik > zamknij. Na pytanie czy zapisać normal.dot TAK W przyszłości jeżeli coś zmienisz w ustawieniach (marginesy, style itp)zawsze pojawi się pytanie o zapisanie zmian w szablonie. Jeżeli zmiana była jednorazowa Twoja odpowiedź zdecydowane NIE. Jeżeli zmiana ma być trwała to TAK. Link Zgłoś