Dodaj do ulubionych

XP czy Win 2000. Co wybrać.

IP: 80.48.46.* 01.05.03, 20:55
Witam.
Proszę Was o radę. Jako, że muszę kupić oryginalny system (firma) proszę o
pomoc.

Który z nich do następujących celów:
- internet (przede wszystkim)
- tzw. biuro czyli pakiet "office"
- w skromnym zakresie gry, ale bez przesady... komp pełnić też będzie
funkcję "domową" - lecz w mniejszym zakresie.

O wymagania się nie martwię (?). Mam 2100 AMD, 512DDR, płyta MSI 4KTKV.
Obserwuj wątek
    • Gość: L@rs Re: XP czy Win 2000. Co wybrać. IP: *.earth.pl / 192.168.2.* 01.05.03, 21:51
      No to proste, że XP...jeżeli nie zależy co na cenie. Ja nie znam roznicy w
      cenach, ale w użyteczności no to na pewno XP...ja mam professional ale chyba
      spokojnie starczy Home Edition. do tych celó jak znalazł.
      • pollak Re: XP czy Win 2000. Co wybrać. 02.05.03, 18:59
        Gość portalu: L@rs napisał(a):

> No to proste, że XP...jeżeli nie zależy co na cenie. Ja nie znam roznicy w
        > cenach, ale w użyteczności no to na pewno XP...ja mam professional ale chyba
        > spokojnie starczy Home Edition. do tych celó jak znalazł.

Zależy jak jest zorganizowana sieć w firmie. Jak mała, jednoosobowa firma
        to ok, ale gdy sieć jest zorganizowana na domenie NT to raczej
        professional. XP Home Edition, z definicji, nie można podłączyć do domeny
        (między innymi), chociaż można stosować jakieś półśrodki.
    • Gość: Rychoo Re: XP czy Win 2000. Co wybrać. IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.05.03, 02:29
      Ja mam 2000 i jest OK. Niczego mu nie brakuje. Najważniejsze jest to, że przez
      rok intensywnego użytkowania chodzi jak nowy.
      • Gość: Julka Re: XP czy Win 2000. Co wybrać. IP: *.access.uk.tiscali.com 02.05.03, 22:36
        Zdecydowanie:
        - do domowego uzytku XP Home Ed
        - do biurowego XP Prof.

Pozdr
        Julka
    • Gość: czarny Re: XP czy Win 2000. Co wybrać. IP: *.icpnet.pl 02.05.03, 23:03
      Moim zdaniem Win 2000. Z Xp mam same problemy, a 2000 chodzi mi jak zloto.
      pzdr
      Michal
    • al-ki Re: XP czy Win 2000. Co wybrać. 02.05.03, 23:07

Użytkowałem oba systemy i wydaje mi się, że są do siebie niezwylke podobne. Na pewno porównywalne w stabilności.
      Nie wiem, ja bym wybrał XP, zawsze to nowszy system...
    • Gość: obs Re: XP czy Win 2000. Co wybrać. IP: *.dip.t-dialin.net 02.05.03, 23:14
      Nie powiem Ci dokładnie, ale support Microsoftu dla Win 2000 za jakiś rok,
      półtora wygasa. Tym samym przestaną się pojawiać nowe programy i sterowniki.
      WINNT 4.0 umiera w tym roku. Jeśli to firma to tylko XP.
    • taipan Re: XP czy Win 2000. Co wybrać. 03.05.03, 11:35
      Na XP działam już od 5 miesięcy i w tym czasie ani razu jeszcze mi się nie
      zawiesił, ani nie wywalił żadnego błędu. Co zdarzało się przy 2000. Poza tym
      ciągle chodzi jak nowy. Wadą XP jest napewno to, że wymaga dosyć dużo pamięci
      RAM i czasami ma kłopot z nieintelowskimi procesorami. Ale ogólnie, to według
      mnie najlepszy system Windows jaki wyszedł. Pracuję trzy dni non-stop i ciągle
      chodzi jakby przed chwilą był otwarty :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka