Dodaj do ulubionych

Przywracanie systemu w windows Xp

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 17:55
Co należy zrobić ( tak łopatologicznie), żeby móc, w razie problemów,
skorzystać z możliwości przywrócenia systemu? Czy wystarczy je utworzyć, czy
to bezpieczne i nie spowoduje awarii? Trzeba mieć płytę CD, czy tworzy się to
po prostu na dysku? Czy wszystkie moje pliki i programy po ewentualnym
przywróceniu zostaną zachowane? Jestem zielona w tym temacie, więc prosze o
wyrozumiałość... :)))
Obserwuj wątek
    • Gość: K Re: Przywracanie systemu w windows Xp IP: 84.38.160.* 17.03.07, 18:16
      Przywracanie systemu nie jest zbyt dobre - nie zawsze działa i pozostawia w
      systemie pliki i katalogi (2), (3), (4), itp .to zależy ile razy system był
      przywracany. Lepszym rozwiązaniem jest kopia zapasowa zrobiona z systemu XP
      (tylko Professional), lub jeszcze lepszym rozwiązaniem są programy np: Ghost.
      Jednak możemy spokojnie używać przywracania systemu, należy sobie jednak punkty
      przywracania systemu co jakiś czas robić samemu.
      • Gość: kasia Re: Przywracanie systemu w windows Xp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 18:31
        Dziękuję za odp, a czy żeby utworzyć kopię zapasową, trzeba mieć nagrywarkę do
        plyt CD? Bo ja jej nie posiadam...
        • Gość: K Re: Przywracanie systemu w windows Xp IP: 84.38.160.* 17.03.07, 18:36
          Nie, kopię zapasową można przechowywać np: w folderze na dysku.
        • Gość: Duszek Buuu ! Re: Przywracanie systemu w windows Xp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 18:38
          Gość portalu: kasia napisał(a):

> Dziękuję za odp, a czy żeby utworzyć kopię zapasową, trzeba mieć nagrywarkę
          do
          > plyt CD? Bo ja jej nie posiadam...

Możesz zrobić kopię systemu np. Norton GHOST i gotowy plik zrobiony tym
          programem umieścic na innej partycji niz system XP.

W razie awarii przywracasz bez problemu system z pomocą GHOST z tego własnie
          pliku umieszczonego na innej p[artycji niż sam system. :)

Chyba, że cały dysk zdechnie na dobre to wtedy...odzyskiwanie systemu nie
          pomoże nawet tym genialnym programem GHOST.

• Gość: Marek nie Jurek ! Re: Przywracanie systemu w windows Xp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 18:40
        Gość portalu: K napisał(a):

> Przywracanie systemu nie jest zbyt dobre...

Te systemowe przywracanie to jest w ogóle do dupy sprawa - ogłupianie
        użytkowników XP ! :(
        • Gość: kasia Re: Przywracanie systemu w windows Xp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 19:31
          Dzięki za odpowiedź, a wiecie skąd wziąć ten program Norton Ghost?
          • Gość: Ghost Re: Przywracanie systemu w windows Xp IP: *.lodz.dialog.net.pl 17.03.07, 20:37
            Program Hiren's BootCD zawiera program Ghost jest to plyta ktora wyratowala mnie z nie jednej opresji
            • Gość: eda Re: Przywracanie systemu w windows Xp IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.03.07, 23:32
              Poszukaj w necie słowo "ASR kopia" w necie i tam wszystko się dowiesz.To jest
              bardzo proste.Nie trzeba mieć nagrywarki i żadnego innego programu. Ten program
              jest w XP. Nie polecam ci Ghosta, bo trzeba trochę umieć.
              • Gość: edziu Re: Przywracanie systemu w windows Xp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 08:22
                Gość portalu: eda napisał(a):

> Ten program
                >
                > jest w XP.

Zdradź nam ten sekret o jakim programie myślisz, że jest w XP ???

> Nie polecam ci Ghosta, bo trzeba trochę umieć.

KAŻDY tego typu program 'trzeba trochę umieć'. :)

• Gość: Greg Re: Przywracanie systemu w windows Xp IP: 212.76.40.* 18.03.07, 12:15
                  NTBackup, czyli po polsku: Kopia zapasowa, a w jej ramach można zrobić tzw.
                  zestaw ASR.
              • ixtlilto Re: Przywracanie systemu w windows Xp 12.07.07, 23:13
                Jest w XP prof. a ja mam HE; i nadodatek kupując kompa system miałam
                zainstalowany i płytki instalacyjnej nie mam.
                Jak mam sobie poradzić ze zrobieniem kopii zapasowej systemu?
            • Gość: kpt. Chók Re: Przywracanie systemu w windows Xp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 08:19
              Gość portalu: Ghost napisał(a):

> Program Hiren's BootCD zawiera program Ghost

I jest to jawne PIRACTWO !

Ghost nie jest nigdy nie byl darmowym programem !

I nawe udostępnianie jego części (jak w tym zestawie Hiren) jest jawnym
              PIRACTWEM !

A skoro ty radzisz używać PIRACKIEGO Hiren to ja doradzę też coś w tym samym
              klimacie PIRACTWA.

Norton GHOST jest dostępny bez problemów w sieciach wymiany plików P2P
              (torrent, emule) - DARMO i w pełni działające wersje - takie same jak te
              kupione w sklepie.

• Gość: Ghost Re: Przywracanie systemu w windows Xp IP: *.lodz.dialog.net.pl 18.03.07, 11:00
                Gość portalu: kpt. Chók napisał(a):

> I jest to jawne PIRACTWO !
                >
                > Ghost nie jest nigdy nie byl darmowym programem !

Gdzie napisalem ze to program darmowy
    • Gość: y 23 Re: Przywracanie systemu w windows Xp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.07, 01:32
      Gość portalu: kasia napisał(a):

> Co należy zrobić ( tak łopatologicznie), żeby móc, w razie problemów,
      > skorzystać z możliwości przywrócenia systemu? Czy wystarczy je utworzyć, czy
      > to bezpieczne i nie spowoduje awarii? Trzeba mieć płytę CD, czy tworzy się to
      > po prostu na dysku? Czy wszystkie moje pliki i programy po ewentualnym
      > przywróceniu zostaną zachowane? Jestem zielona w tym temacie, więc prosze o
      > wyrozumiałość... :))

Zanim się zada pytanie najlepiej skorzystać z wynalazku zwanego google

www.google.pl/search?hl=pl&q=przywracanie+systemu&btnG=Szukaj+w+Google&lr=

i lepiej za bardzo nie słuchać tych wszystkich siuśków,którzy nie nawet nie
      czytają ze zrozumieniem,a Windowsie wiedzą tylko tyle,że jest beee.
    • Gość: art Re: Przywracanie systemu w windows Xp IP: *.matarnia.pl 13.07.07, 11:53
      Ja na przywracaniu systemu do wcześniejszych punktów nigdy jeszcze się nie
      zawiodłem. Trzeba to tylko robić rozsądnie i nie wybierać punktów np. 5 wstecz,
      bo to rzeczywiście może więcej zaszkodzić niż pomóc. Jeśli jednak coś źle
      działa po zainstalowaniu jakiegoś programu i jego odinstalowanie nic nie daje,
      to można jeszcze wejść do punktu 1 wstecz sprzed instalacji programu. Mnie to
      jeszcze nie zawiodło. Żeby móc korzystać z punktów przywracania trzeba
      zaznaczyć odpowiednią opcję w Panelu sterowania i jego ikonie System.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka