Dodaj do ulubionych

Outlook Express - problem z wysyłaniem wiadomości

18.03.07, 13:29
Witam, przed chwilą pierwszy raz w życiu skonfigurowałam u siebie ten program
i mam problem z odpowiedzią na e-mail za pomocą właśnie tego programu. Bardzo
proszę o pomoc, co jest źle zrobione, bo sama nie mam zielonego pojęcia.
Wyskakuje mi taki komunikat:

Nie można wysłać wiadomości, ponieważ jeden z odbiorców został odrzucony
przez serwer. Odrzucony adres e-mail to: „nazwa@poczta.fm”. Temat 'Re: list,
Konto: 'www.poczta.fm', Serwer: 'www.poczta.fm', Protokół: SMTP, Odpowiedź
serwera: '554 <ebc50.internetdsl.tpnet.pl[83.14.132.50]>: Client host
rejected: Access denied', Port: 25, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Błąd serwera:
554, Numer błędu: 0x800CCC79
Obserwuj wątek
    • cobalt7x Re: Outlook Express - problem z wysyłaniem wiadom 18.03.07, 13:46
      Sprawdź czy Twój serwer nie wymaga dodatkowej identyfikacji. Zerknij do pomocy
      ustawienia Twojego konta zamieszczonej na WWW firmy u której masz konto, tam z
      pewnością jest "krok po kroku" jak skonfiguwać konto w Outlooku. A najprościej
      możesz sprawdzić poprawność działania konta wysyłając emaila do samej siebie...
      • Gość: lustrzanka.cyfrowa Re: Outlook Express - problem z wysyłaniem wiadom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.07, 13:50
        konto mam założone na interii, konfigurowałam zgodnie z 'instrukcją' jaką
        znalazłam, ale nie wiem dlaczego nie mogę napisać żadnej nowej wiadomości i
        odpowiedzieć na te, które do mnie doszły. dotyczy to w zasadzie wszystkich
        adresów:(
        • Gość: T-800 Re: Outlook Express - problem z wysyłaniem wiadom IP: *.multimo.gtsenergis.pl 18.03.07, 13:53
          A włączyłaś uwierzytelnianie?
          • Gość: lustrzanka Re: Outlook Express - problem z wysyłaniem wiadom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.07, 15:14
            hmm.. ciężko powiedziec, bo nie wiem. a jak to sie włącza?
            • Gość: T-800 Re: Outlook Express - problem z wysyłaniem wiadom IP: *.multimo.gtsenergis.pl 18.03.07, 15:29
              img.interia.pl/poczta/pomoc/oe5-pl-rys2.gif
              poczta.fm/pomoc/?cat=57&inf=273
              • Gość: lustrzanka Re: Outlook Express - problem z wysyłaniem wiadom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.07, 18:50
                serdecznie dziękuję za pomoc, już działa :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka