Dodaj do ulubionych

Brak płyty windowsa do laptopa

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.07, 20:52
Kupiłam laptopa z legalnym windowsem bez płyty. Windows był wgrany w laptopa a
chcąc sformatować dysk nie wiem jak tego dokonać nie mając płyty.???czy mam
prosić w sklepie o płytę? czy zna ktoś inny sposób????Proszę o pomoc:)
Obserwuj wątek
    • Gość: stelmach [...] IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 09.04.07, 01:48
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • r0ger Re: Brak płyty windowsa do laptopa 09.04.07, 01:56
        Gość portalu: stelmach napisał(a):

> Jest jeszcze inny sposob.Wymien hard
        > drive,bo zmiany w obrebie partrycji na Twoim poziomie wiedzy sa nieco
        > ryzykowne.

Przyganiał kocioł garnkowi... Wymienić HD? Większego idiotyzmu dawno nie słyszałem. Czemu nie od razu całego laptopa? Nie słyszałeś pewnie nigdy o plikach restore na ukrytej partycji, gdzie przywrócenie systemu ogranicza się do wciśnięcia klawisza podczas bootowania i potwierdzenia zamiaru ponownej instalacji? Zreszta po co ja ci to mówię, ty pewnie do każdego reinstalu kupujesz nowego windowsa?

Do pytającej - podaj model i markę komputera.
        • Gość: stelmach [...] IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 09.04.07, 13:49
          • Gość: Greg Re: Brak płyty windowsa do laptopa roger IP: *.metronet.pl 09.04.07, 13:55
            Bzyku, po kiego ch..a zmieniasz nick, skoro i tak cię tutaj znają??? Primo -
            początkujący user mówiąc o sformatowaniu dysku ma na myśli co najwyżej partycję
            systemową, a tę może formatować bez szkody dla ukrytej, restorowej. Dalej -
            jeśli restorową user usunął, to już jest jego własny problem - niech leci do
            sklepu po system, wymiana dysku ma się do problemu nijak!
            • Gość: stelmach [...] IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 09.04.07, 20:03
              • Gość: Greg Re: Brak płyty windowsa do laptopa greg IP: *.metronet.pl 09.04.07, 20:10
                Zamknij się wreszcie, bo sam nie odpowiadasz autorowi wątku! Gdzie niby źle
                odpowiadam? Jest restore partition to wystarczy sięgnąć do instrukcji (po
                twojemu manual, bo chyba polskiego już nie pamiętasz), a jak nie ma to co tu do
                diabła ma wymiana dysku? Nowy Windows z płyty, sterowniki ze strony producenta
                laptopa (jakoś moja Toshiba miała płytę restore, a mimo wszystko komplet
                sterowników na WWW jest) - proste i krótkie. Ale nie dla idiotów...
                • Gość: stelmach [...] IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 09.04.07, 22:46
                  • Gość: Greg Re: Brak płyty windowsa do laptopa greg IP: *.metronet.pl 09.04.07, 22:59
                    Ja po grecku piszę czy co? Wbrew twoim sugestiom sytuację rozumiem i dlatego
                    radzę autorce ściągnięcie sterowników ze strony producenta (logiczne chyba, że
                    tam się szuka wsparcia).
                    Co do strony Toshiby (vide: eu.computers.toshiba-europe.com/cgi-
                    bin/ToshibaCSG/download_drivers_bios.jsp ) - ciekawe skąd bym ściągnął
                    wszystkie sterowniki jak nie stamtąd, a ściągałem dosyć niedawno (gwoli
                    ścisłości: Tecra A4 230 - WSZYSTKIE sterowniki były dostępne z ww. strony, więc
                    z racji swojej nie kłam). Dalej - backup danych z dysku to zupełnie odrębna
                    kwestia - jest tyle do niego programów, choćby nawet z braku laku windowsowski
                    NTBackup, że nie ma tutaj o czym mówić.
                    PS. Młodzieniaszkiem nie jestem, w ogóle nie życzę sobie takiego poufałego
                    tonu, bo sam chyba masz kompleks niższości... Idiotą cię nie nazwałem, za to
                    chamem mogę z całą odpowiedzialnością za wyzwiska, które padły pod moim i nie
                    tylko adresem z twoich ust na tym forum.
                    • Gość: Greg Re: Brak płyty windowsa do laptopa greg IP: *.metronet.pl 09.04.07, 23:02
                      Link się złamał - dla twojej informacji, oto przykładowe łącze do strony ze
                      sterownikami do mojego laptopa: tnij.org/tecra - są wszystkie! Tutaj zaś
                      strona główna supportu Toshiby: tnij.org/ogolny - jest download drivers?
                      Jest download vista drivers?
                  • r0ger Re: Brak płyty windowsa do laptopa greg 10.04.07, 05:35
                    Gość portalu: stelmach napisał(a):

> Bzdurzysz,masz Toshiba i plyty a na stronie
                    > producenta nie znajdziesz nic.
                    > Conajwyzej mozesz zadzwonic i grzecznie prosic o informacje.

Chyba sam nie wierzysz w to co piszesz?

> Oj,glupiutki jestes mlodzieniaszku,glupiutki.Nie nazywaj mnie idiota

Sorry, przepraszam wszystkich idiotów za porównanie ich do stelmacha
          • bokaj Re: Brak płyty windowsa do laptopa roger 09.04.07, 14:55
            "pisze dla odrobine myslacych a ty mlotku..."
            "Glupi jestes roger i waskomyslacy..."

cieszy, że wszyscy staramy sie o te minimum szacunku dla innych na święta (o
            dniach powszednich nie piszę "za daleka droga dla...")
      • Gość: marek Re: Brak płyty windowsa do laptopa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.07, 10:13
        Sony Vaio też mają restore, przynajmniej te z USA
    • Gość: (*_*) Re: Brak płyty windowsa do laptopa IP: *.adsl.inetia.pl 09.04.07, 20:21
      Gość portalu: pola9912 napisał(a):
      > Kupiłam laptopa z legalnym windowsem bez płyty. Windows był wgrany w laptopa a
      > chcąc sformatować dysk nie wiem jak tego dokonać nie mając płyty.???czy mam
      > prosić w sklepie o płytę? czy zna ktoś inny sposób????Proszę o pomoc:)

Upewnij się czy na laptopie jest naklejka z kluczem produktu Windows! Jeśli
      kupowałeś laptopa z systemem (legalnym) to powinna takowa być. Jak mi wiadomo to
      gdy kupuje się komputer z wgranym systemem to musi być do niego dołączona płyta
      z owym systemem. Przecież dokonuje się również zakupu systemu (w wersji OEM (bez
      pudełka)), dlatego powinna być takowa płyta i zielona/niebieska instrukcja.
      • Gość: Greg Re: Brak płyty windowsa do laptopa IP: *.metronet.pl 09.04.07, 23:04
        W przypadku laptopów bywa tak, że nie dostaje się płyty, a sam obraz do
        odzyskiwania systemu znajduje się na ukrytej partycji na dysku twardym -
        procedura odzyskiwania jest najczęściej opisana w instrukcji lub na WWW
        producenta lapa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka