Dodaj do ulubionych

Chce napisać program

IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.07, 14:12
Jakich aplikacji potrzebuje żeby napisać jakis program np taki
img510.imageshack.us/img510/951/w4mtweakunlimitedkv9fk7.png
Obserwuj wątek
    • Gość: p2p Re: Chce napisać program IP: *.aster.pl 10.05.07, 14:52
      To zależy od tego jaki znasz język programowania?
      • r0ger Re: Chce napisać program 10.05.07, 14:57
        Myślę, że zna kilka i nie może się zdecydować...
        • Gość: Ytek Re: Chce napisać program IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.07, 15:28
          Nie znam żadnego ;p dopiero zaczynam przygode z tym ;] ale zrobie wszystko zeby
          sie nauczyć tak wiec poprostu wybierzcie jakis i powiedzcie co dalej ;]
          • Gość: Ytek Re: Chce napisać program IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.07, 15:38
            Może c++ ;]
            • r0ger Re: Chce napisać program 10.05.07, 16:05
              Nie słyszałem o aplikacji, która pozwala stworzyć program komuś, kto nie zna żadnego języka programowania. Tobie zapewne chodzi o coś w rodzaju WYSIWYG, który umożliwia utworzenie np. strony www osobom nieznającym HTML. Myslę, że nie istnieje coś takiego, przeznaczonego do pisania programów. Proponuję raczej zacząć od lektury. Znajdziesz masę tego pod tym adresem
    • tiges_wiz Re: Chce napisać program 10.05.07, 15:53
      Dev C++ lub Visual Studio 2005 Express.
      Powodzenia!
      • Gość: Ytek Re: Chce napisać program IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.07, 19:10
        Sciagnolem visual basic studio 2005 express i nie wiem gdzie mam odpalic
        program nie widze ikonki exe nigdzie...
        • Gość: Ytek Re: Chce napisać program IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.07, 19:13
          ok juz mam. tylko teraz bym prosił o jakiś tutek do tego ;] sam tez sprobuje
          poszukac
        • Gość: kromp Re: Chce napisać program IP: 63.88.72.* 10.05.07, 19:40
          > Sciagnolem visual basic studio 2005 express i nie wiem gdzie mam odpalic
          > program nie widze ikonki exe nigdzie...

Dobrze Ci idzie, widzę duży potencjał :-S
          • xulu Re: Chce napisać program 10.05.07, 20:54
            Gość portalu: kromp napisał(a):

> > Sciagnolem visual basic studio 2005 express i nie wiem gdzie mam odpalic
            > > program nie widze ikonki exe nigdzie...
            >
            > Dobrze Ci idzie, widzę duży potencjał :-S

kromp nie nabijaj sie gość chce to i zrobi jak chce to wcześniej czy później na
            pewno zrobi, jak sie to mówi "dla chcącego niema nic trudnego"
            ps.
            może ty pokażesz co potrafisz ???
            • Gość: Ytek Re: Chce napisać program IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.07, 23:51
              dzięki xulu ;]
            • Gość: Realista Re: Chce napisać program IP: *.acn.waw.pl 11.05.07, 00:29
              > kromp nie nabijaj sie gość chce to i zrobi jak chce to wcześniej czy później na
              > pewno zrobi, jak sie to mówi "dla chcącego niema nic trudnego"

Raczej znacznie pozniej skoro nie wie w czym pisac i jak mozna zakladac nie ma
              pojecia o programowaniu ...
              • Gość: Ytek Re: Chce napisać program IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.07, 12:20
                no więc moge liczyć na jakąs pomoc czy niebardzo?
                znacie jakis strony z kodami?
                • Gość: Reader Re: Chce napisać program IP: *.ericsson.net 11.05.07, 12:28
                  msdn2.microsoft.com/en-us/visualc/default.aspx
                  jesli to visual express czy generalnie microsoftowy c++ to tam najlepiej zaczac,
                  a poza tym wizyta w ksiegarni i jakas ksiazka do C++ (Microsoft Express etc)
                  • Gość: Ytek Re: Chce napisać program IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.07, 13:57
                    Mam visual basic express zrobilem nawet wizualny projekt ale jak to teraz
                    zaprogramowac nawet nie wiem jakiego jezyka ten program uzywa.
                    • r0ger Albo próbujesz... 11.05.07, 17:41
                      ...zrobić z kogoś idiotę, albo sam wystawiasz się na pośmiewisko
                      • Gość: Ytek Re: Albo próbujesz... IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.07, 18:54
                        Dziekuje bardzo za pomoc dowidzenia.

banda chamów...
                        • Gość: Programista Re: Albo próbujesz... IP: *.acn.waw.pl 11.05.07, 20:00
                          Nie nazywaj kogoś chamem bo w kontekście swojego pytania robisz z siebie w tym
                          momencie idiotę, który nie ma pojęcia o co pyta i jeszcze ma o to pretensje do
                          innych.
                          • Gość: Wrecekrzepki Re: Albo próbujesz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 20:07
                            W taka marna prowokacje sie daliscie zrobic...
                            • Gość: Ytek Re: Albo próbujesz... IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.07, 21:33
                              A nie wpadło wam do głowy zeby sie domyslic o co moze chodzic zielonemu? o
                              dziecinne podstawy chyba... czy to takie trudne tacy z was wspaniali
                              programisci.
                              No wiec mam kolejne pytanie. co to jest iostream czy to jakas biblioteka ktorą
                              musze pobrac? bo nie chce mi przyjmowac polecen.

prosze o odpowiedz i tylko o nią najlepiej ;]
                              • Gość: Programista Re: Albo próbujesz... IP: *.acn.waw.pl 11.05.07, 21:40
                                > No wiec mam kolejne pytanie. co to jest iostream czy to jakas biblioteka ktorą
                                > musze pobrac? bo nie chce mi przyjmowac polecen.

msdn2.microsoft.com/en-us/library/22z6066f(VS.80).aspx
                                + F1 i help do programu.
                                • xulu Re: Albo próbujesz... 11.05.07, 22:55
                                  Ytek napisz tutaj

• xulu Re: Albo próbujesz... 11.05.07, 22:56

forum
                              • bwv1004 Re: Albo próbujesz... 12.05.07, 15:50
                                ytek:

na twoim poziomie zacznij tu :
                                forum.4programmers.net
    • Gość: Ronaldinho Re: Chce napisać program IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.07, 22:47
      Człowieku, jeśli nie znasz języków programowania, to najpierw się ucz, a nie
      planuj sobie projektów aplikacji tweakujących system, zacznij od "Hello world",
      poznaj obiektowość, wtedy myśl. I planuj program minimum za pół roku.
      Programowanie to nie jest jazda na rowerze, że tydzień czy dwa i już możesz
      dzierać po skałach. Zapamiętaj to i nie rób błędu wielu początkujących
      programistów: najpierw nauka, potem tworzenie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka