Dodaj do ulubionych

czy moge usunąć ten folder

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 23:26
tzn folder windows? podczas włączania system nie chciał się załadować (coś
się jak zwykle zepsuło) więc zainstalowałam ten sam windows po raz drugi, w
nowym folderze (nie na starym windowsie, bo przy takim odświerzaniu z tego co
wyczytałam mozna stracić dane z niektórych folderów)- by po prostu móc się
dostać do moich plików. czy skoro uruchamiam ten drugi system mogę wywalić
folder pierwszego (zajmuje sporo miejsca)? czy programy które instalowane
były w tym pierwszym windowsie przestaną dzialac? a moze całośc padnie?
planuje format dysku i instalacje jednego systemu od nowa, ale za jakis czas
(nie mam teraz czasu sie z tym bawić).
Obserwuj wątek
    • mati2580 Re: czy moge usunąć ten folder 08.06.07, 11:31
      witam

powiem tak bardzo nie wskazane jest instalowanie nowego systemu w miejsce
      starego, no chyba ze sie robi aktualizacje systemu.
      co do programow ktore byly kiedys zainstalowane na starym systemie, na bank nie
      beda dzialac pod nowym swiezo zainstalowanym systemie.
      co do kasowania katalogow - najlepiej zrobic sobie kopie dokumentow (waznych
      rzeczy z partycji systemowej) najlepiej formatowac przed zainstalowaniem nowego
      systemu - dlatego taka moja rada poniewaz zawsze zostana ci jakies smieci po
      poprzednim systemie, a potem sie bedziesz zastanawiac czy to juz bylo wczesniej
      czy tez dopiero sie pojawilo.
      taka moja rada dla ciebie :)

pozdrawiam
      mati
      • Gość: question Re: czy moge usunąć ten folder IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 16:23
        taki trik robiłam juz kilkakrotnie i nie miałam problemów. mam po prostu 2
        systemy (a raczej dwukrotnie ten sam windows xp), przy uruchamianiu wybieram
        ten nowszy (działający). nie widze innego wyjścia w sytuacji gdy windows pada,
        za nic nie chce się uruchomić i nie mogę nawet powgrywać moich plików na cd
        przed sformatowaniem dysku. programy instalowane w pierwszym systemie działają
        w drugim. zastanawiam się tylko czy nadal będą gdy usunę folder windows. nowy
        windows nie korzysta przeciez z tego folderu, tylko ze swojego, pod inną nazwą.
        nie odpowiedziałeś do końca na moje pytanie. wiem ze lepiej mieć jeden system,
        obecna sytuacja to rozwiązanie przejściowe (zanim nie powgrywam moich danych na
        płyty, by móc spokojnie sformatować dysk niczego nie tracąc).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka