Dodaj do ulubionych

instalowanie monitora

IP: *.vlan54.dengo.lubman.net.pl 10.06.07, 22:08
Mam problem - od pewnego czasu przy każdym uruchomieniu komputera pojawia mi sie okienko instalacji sprzetu z komunikatem ze "Oprogramowanie uzywane dla tego urzadzenia...(model monitora)nie przeszlo testow zgodnosci z systemem Windows..." i dalej ostrzegaja ze instalacja oprogramowania moze zaklocic prace systemu. Kaza sie skontaktowac z dostawca sprzetu aby uzyskac odpowiednie oprogramowanie kt przejdzie test zgodnosci z systemem. Ja mimo ostrzezen instaluje oprogramowanie do monitora i jest ok ale za kazdym razem musze je instalowac od nowa -co zrobic zebym nie musiala za kazdym razem od nowa instalowac monitora????
Obserwuj wątek
    • Gość: ala Re: instalowanie monitora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.07, 10:41
      ten problem pod XP, no nie?

miałam podobnie z kartą graficzną
      proponuję tak: (po każdej czynności - poza ściganiem- ponownie uruchom kompa)
      1. ściągnąć najnowsze sterowniki
      2. wyinstalować to, co się "ciągle instaluje"
      3. zainstalować tzw. standardowy sprzęt (w tym przypadku - standardowy monitor)
      4. dodaj-usuń sprzęt: wykrywanie nowego sprzetu (pewnie nic nie wykryje)
      5. jeśli wykryje: zainstaluj z określonej lokalizacji (katalog, gdzie są stery,
      ale może być tak, że stery są spakowane i stanowią jeden wykonywalny plik)
      6. jeśli nie wykryje: wybierz ręczną instalację; z określonej lokalizacji
      (katalog, gdzie są stery, ale może być tak, że stery są spakowane i stanowią
      jeden wykonywalny plik)
      7. jeśli pkt. 5-6 nie zadziałają, bo stery są spakowane w plik wykonywalny:
      uruchom tego instalatora

u mnie to zadziałało (5-6 nic nie wykryło)

komunikat o niezgodności był tylko przy pierwszej instalacji - zignorowałam
      potem - spokój

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka