Dodaj do ulubionych

Reinstalacja Windows xp-Wieli Problem

14.06.07, 23:16
Mam na obecnym komputerze aktualizacje-service packa 2,który był instalowany od razu po pojawieniu się na witrynie microsoftu.Teraz gdy chcę zrobić reinstalacje windowsa to pisze iż jest to nie możliwe gdyż mam "nowszego windowsa" od tego który mam na płycie (wszystko oryginalne).I jak mam teraz skasować starego i nagrać od początrku nowego windowsa ? Błagam pomożcie,bo jestem już tydzień bez komputera i na dodatek jestem laikiem w tych sprawach...
Obserwuj wątek
    • m.gregor Re: Reinstalacja Windows xp-Wieli Problem 14.06.07, 23:33
      Wystartowac komputer z plyty CD z Windowsem i przeprowadzic formatowanie i
      instalacje systemu.
    • Gość: p2p Re: Reinstalacja Windows xp-Wieli Problem IP: *.acn.waw.pl 14.06.07, 23:33
      Uruchom z plyty instalacyjnej i sformatuj partycje ...
      • Gość: Kiribat Re: Reinstalacja Windows xp-Wieli Problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 23:48
        A jak ustawić (chyba) botowanie płyty ?? Wiem chyba o co Wam chodzi,ale nie wiem jak ustawić to by startowało z płytki...
        Z góry dziękuję
    • Gość: Sławek62 Re: Reinstalacja Windows xp-Wieli Problem IP: *.klaudyny.waw.pl 14.06.07, 23:55
      Przeczytać i pobrać program nLite:
      www.purepc.pl/node/881
      Pobrać SP2, przeprowadzić integrację wg. opisu ze strony powyżej. Stworzyć
      własną płytę bootowalną WinXP+SP2.
      • kiribat Re: Reinstalacja Windows xp-Wieli Problem 05.07.07, 10:52
        Tylko ze niestety nie mam jak sciagnac tego programu.Nie wiem czy wczesniej
        pisalem,ale gdy wkladam plytke (ktora bootuje),to pisze ze wersja xp-ka na cd
        jest starsza niz na komputerze dlatego nie mozna zrobic reinstalki.Czy da sie
        jakos recznie odinstalowac wszystkie aktualizacja standardowego xpka,ktorego
        zainstalowalem z powyzszej plytki ?
        Szlag mnie juz trafia z tym komputerem,gdyz nie moge sobie z tym poradzic a
        komputer potrzebny jak nie wiem co :/
        • Gość: p2p Re: Reinstalacja Windows xp-Wieli Problem IP: *.acn.waw.pl 05.07.07, 10:57
          Wydaje mi sie, że niedokładnie patrzysz na możliwe do wyboru opcje, podczas
          instalacji ... Przed wyborem partycji, na której ma być zainstalowany Win jest
          możliwość usunięcia tej partycji. Potem zakładasz ją z powrotem i formatujesz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka