Dodaj do ulubionych

pomocy-drukarka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 17:45
kochani informatycy!
nie drukuje mi drukarka HP.
wywaliłam sterowniki
wgrałam jeszcze raz i nic
jak wkładam koncówke do portu usb nawet nie ma komunikatu ze wykryto nowy
sprzet.
zawiozłam dzis do serwisu facet powiedział ze ze strony drukarki jest
wszystko ok.
i co
nie wiem co robic dalej
port usb chyba działa bo
jak wkładam np pamiec przenosna to wszystko jest oki
pomocy i rady!!1
dziekuje
Obserwuj wątek
    • wampir35 Re: pomocy-drukarka 15.06.07, 19:10
      Sprawdź ustawienia wydruków w programie, z którego nie chciała drukować. Bo
      chyba jest taki, od którego zaczęły się problemy z drukowaniem?
      Kiedyś zdarzyło mi się coś podobnego.
      • Gość: annabudyta Re: pomocy-drukarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 19:28
        jak to sprawdzic
        jak naprawic błedy
        pomocy
        musze drukowac
        pomóz
    • Gość: bios Re: pomocy-drukarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 19:30
      Zapukaj do sąsiada, napewno pomoże.
      • Gość: annabudyta Re: pomocy-drukarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 19:55
        szkoda ze tylko tak potrafisz pomóc
        no ale tak najczesciej jest ze wiemy niewiele
        • wampir35 Re: pomocy-drukarka 16.06.07, 12:06
          No a skąd mamy wiedzieć więcej? Napisałaś, że serwisant stwierdził że drukarka
          jest OK oraz że nie drukuje. Trochę to mało.
          Napisz z jakich programów nie drukuje, są takie które mają w konfiguracji opcję
          ustawienia wydruków i domyślnie drukowanie może byc ustawione na inną drukarke
          niż ta której używasz. Trzeba to pozmieniac, bo czasem Windows wariuje - nie
          wie czy ma drukować na drukarke domyślną, która jest zainstalowana i szuka tej
          wybranej w konfiguracji.
          Możesz to odblokować tymczasowo tak: prawy klik na Mójkomputer<Zarządzaj<Usługi
          i aplikacje<Usługi<Bufor wydruku<Uruchom ponownie usługę , ale jeśli masz
          namieszane w ustawieniach w jakims programie to problemy moga się powtórzyć.
          • Gość: annabudyta Re: pomocy-drukarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 19:22
            dzieki za to co napisales
            ale........................
            ja nie wiem do dzis czy to jest problem li tylko z drukowaniem]
            napisalam ze mi port usb absolutnie nie reaguje na drukarke. powiniem przy
            wlozeniu kabla do portu pojawic sie komunikator wykryto nowy sprzet wtedy
            wiedzialabym co robic
            problem w tym ze takiego komunikatu nie ma
            ale o tym pisalam
            szkoda ze nie czytsz wszystkiego
            • wampir35 Re: pomocy-drukarka 16.06.07, 21:36
              Ależ czytam, ten komunikat pojawia się gdy po raz pierwszy podłączasz jakies
              urządzenie do portu USB, potem już niekoniecznie, chyba że z informacją, że
              nowy sprzęt jest niewłaściwie zainstalowany i może działać nieprawidłowo.
              A co z tymi programami? Tajemnica? Czyżby chodziło o produkt krakowskiej firmy
              na literę C?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka