Dodaj do ulubionych

Kupno laptopa

06.07.07, 09:31
Zastanawiam się nad kupnem taniego laptopa, myślałam o Aristo Smart 350? Czy
to dobry wybór? i jeszcze jedno. Ile mniej więcej kosztuje instalacja systemu
w laptopie + przełożenie karty sieciowej z mojego starego komputera i
konfigruacja internetu?
Obserwuj wątek
    • Gość: agrzan Re: Kupno laptopa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.07, 09:58
      Sugeruję zakup bardziej popularnego notebook'a ( FUJITSU SIEMENS, ACER, HP,
      ASUS, LENOVO TOSHIBA)
      W ten sposób unikniesz kłopotów z dokupieniem baterii za jakiś czas albo z
      ewentulanymi naprawami. Lokalni producenci notebooków ( ARISTO, OPTIMUS itd )
      produkują krótkie serie i później nie wspierają produktu. A nie którzy jak np.
      ACTINA wogóle rezygnują bo nie są w stanie konkurować z markami światowymi.
      Spory wybór znajdziejsz:
      www.emarket.pl/sklep/Notebooki_laptopy/Notebooki_laptopy.html
    • Gość: K4 Re: Kupno laptopa IP: *.acn.waw.pl 06.07.07, 10:06
      > Ile mniej więcej kosztuje instalacja systemu
      > w laptopie + przełożenie karty sieciowej z mojego starego komputera i
      > konfigruacja internetu?

Przelozenie karty sieciowej? W jakim celu? Praktycznie kazdy laptop ma karte
      wbudowana. A co do kosztu calosci: liczba godzin x stawka godzinowa serwisu. Nie
      ma regul.
      • Gość: blebleble Re: Kupno laptopa IP: *.pronet.lublin.pl 07.07.07, 09:30
        Pytanie o koszt instalki systemu też jakieś dziwne. Do lapków - przynajmniej
        tych markowy, a taki też polecam dodają cd z Winem, instalka jest b. prosta,
        włożysz płytkę do napędu i ... na bank sobie poradzisz. O wydawaniu kaski
        pomyśl dopiero, gdy Ci nie wyjdzie :)
        • m.gregor Re: Kupno laptopa 07.07.07, 10:43
          W tych markowych system jest preinstalowany i wymaga od uzytkownika zazwyczaj
          tylko zaakceptowania umowy licencyjnej i podania nazwy uzytkownika.
          • Gość: niktabc@vp.pl Re: Kupno laptopa IP: *.toya.net.pl 07.07.07, 20:39
            polecam jednak ASUS lub z tanich można pokusić sie o FS (FUJISIEMENS) po 2
            system pre instalowany zazwyczaj a jeśli kupisz BEZ to w serwisie 30-50 zł za
            instalacje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka