Dodaj do ulubionych

jaki monitor crt?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 12:53
jaki monitor 17 cali - ew 19 polecilibyście z obiegu wtórnego? Chodzi mi o
topowe modele produkowane parę lat temu. Interesuje mnie trwałość/awaryjność i
naturalnie walory obrazowe tudzież geometria samego obszaru grraficznego.
Wszelkie info mile widziane. LCD jest obecnie dla mnie mimo wszystko za
drogie. nie chcę wydawać pow 1000zł za dobrą matrycę. chyba ze są jakieś dobre
17nastki lcd za w miare niewygórowana cenę.
Obserwuj wątek
    • butch.bmf Re: jaki monitor crt? 12.07.07, 13:31
      zależy za ile chcesz kupić tak około?
    • Gość: antyk Re: jaki monitor crt? IP: *.chello.pl 12.07.07, 15:48
      Ja kupiłem ze dwa lata temu IBM p260, za 270 zł. Z tym że 21 cali. Rewelacja,
      teraz kupisz jeszcze taniej. Polecam.
      • Gość: muslim Re: jaki monitor crt? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 15:54
        pewnie że bym kupił. tylko gdzie ja to pomieszczę. szerokość wysokośc to nie
        problem - ale one są strasznie głębokie i chyba dla mnie max 19 będzie. Cena?
        Tak do 350 zł z wysyłką.
    • Gość: robur Re: jaki monitor crt? IP: *.km10530.keymachine.de 12.07.07, 17:26
      > jaki monitor 17 cali - ew 19 polecilibyście z obiegu wtórnego? Chodzi mi o
      > topowe modele produkowane parę lat temu

Według mnie im nowsze tym lepsze. Co tego że jakiś monitor był super modelem 10
      lat temu jeżeli został niemiłosiernie wypalony przez ten czas? z 17" na pewno
      można polecić ostatnie modele Samsunga np. 797 MB, nowe były w sklepach jeszcze
      w 2005 roku. odchylanie poziom do 96 kHz, czyli w 1024 spokojnie 100-120 hz
      pion, pasmo 250mhz, kolory bajka. Cena sklepowa to było około 500 zł. Z 19"
      będzie model na tej samej elektronice - 997 MB. Z geometrią w tych monitorach to
      jest loteria, zalezy jak trafisz. Generalnie cudów bym nie oczekiwał. Jezeli
      zależy Ci na geometrii bardziej, to może szukaj czegoś na
      Trinitronie/Diamondtronie, ale to na pewno będą już starsze egzemplarze bo te
      kineskopy wcześniej przestali produkować. Trzeba uważac na Allegro na hurtem
      sprzedawnay towar poleasingowy, czasem to są straszne trupy po zeszlifowaniu
      powłoki antyrefleksyjnej i podkręconą jasnością. Choć nie wiem czy jeszcze komuś
      się w to chce teraz bawić.
      • Gość: crt Re: jaki monitor crt? IP: *.lei3.cable.ntl.com 12.07.07, 19:24
        mam w jednej chacie COMPAQ 19cali ,kineskopp sony trinitron-mam go ponad
        3lata,kupilem w sklepie z uzywanymi monitorami wtedy za 550zl-teraz za 200zl
        dostaniesz-chodzi caly czas super.A miesiac temu kupilem za 250zl SONY E530-
        trinitron-na razie jest super,wprwadzie na erkanie 3 male ryski widoczne tylko
        na bialym i pod katem-ale tak pozatym reszta idealnie-tylko w gry jeszcze
        niegralem"przesiadlem"sie na tego 21cali z laptopa-roznica kolosalna:)
    • t-800 Re: jaki monitor crt? 12.07.07, 20:57
      A nowy nie może być?
      proline.pl/shop.php?prodid=SAMSUNG+17+SM+797MB
      • Gość: haha proline Re: jaki monitor crt? IP: *.bu.edu 12.07.07, 22:00
        t-800 napisał:

> A nowy nie może być?
        > proline.pl/shop.php?prodid=SAMSUNG+17+SM+797MB

Ciekawe czy kiedyś będzie na stanie. Ja o niego pytałem w ProLinie rok temu i go
        nie mieli.
        • Gość: Gienek Re: jaki monitor crt? IP: *.chello.pl 13.07.07, 09:48
          To ci wystarczy www.radiotonalwernia.com/index.php?
          products=product&prod_id=67

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka