Dodaj do ulubionych

POMOCY ! ! ! ! ! ! - D-Wave 9880 Pleas

18.07.07, 12:56
Witam
niemoge znalesc na Formu
nic o odtwarzaczach a tymbardziej o odtwarzaczu D-wave 9880
Wiec pytam w dziale komputery
Kupilem go i mam problem z odtwarzaniem plikow Avi sprzedawca na stronie jak
i do dolaczonej plytki zaleca prgram AVIConverter
ale niestety ani program jaki jest na plytce tzn AviConverter2 jaki i na
stronie AviConverter3 niedziala
probowalem roznych programow i nic
i jeszce chcialem zapytac co to znaczy :
-Jako jedyny na rynku odtwarza pliki AVI bez konieczności konwersji???
Moze ktos ma stycznosc z tym odtwarzaczem
Wiec tak
program AVIConverter 3 wogole nie dziala poprostu stoi w miejscu
nic sie nie dzieje albo wyskakuje Wystapil blad z aplikacja mencoder.exe
A program AVIConverter ktory mialem na plytce dolaczonej do odtwarzacza
wyskakuje komunikat:Wystapil blad z aplikacja menavi.ex
A propo tej konwersji AVI
odtwarza tzn. ze nie trzeba przeprowadzac na plikach AVi konwersi tylko
wszytskie powinien odbierac ale on wogole zadnych nie odbiera
ma wsadzony jeden film i tylko on dziala jak jest on zkonwersowany niemam
pojecia

Obserwuj wątek
    • Gość: Kolobos Re: POMOCY ! ! ! ! ! ! - D-Wave 9880 Pleas IP: *.escom.net.pl 18.07.07, 13:24
      Po co znowu zasmiecasz forum? Nie mogles podbic poprzedniego watku? Zreszta nikt tutaj nie ma obowiazku udzielic Ci odpowiedzi, wiec takie prymitywne zachowanie nic Ci nie da.
      • armagedon Re: POMOCY ! ! ! ! ! ! - D-Wave 9880 Pleas 18.07.07, 15:32

Wiem ze niema obowiazku udzielac mi odpowiedzi ale chociaz mogl by ktos napisac
        ze niema mozliwosci nic zrobic
        a dlatego tak prymitywnie bo wydalem na to troche kasy
        a nie funkcjonuje tak jak powinno
        a rozmowa ze sprzedawca to jakis koszmar facet odpowada moim pytaniem
        a dodzwonic sie do goscia co to sprzedawal tez nic niedaje bo zawsze wlancza
        sie sekretarka ze skrzynka pelna wiec sprobowalem tu na forum siegnac pomocy
        ale tez widac
        Oj przepraszam za zachowanie moje
        • Gość: Greg Re: POMOCY ! ! ! ! ! ! - D-Wave 9880 Pleas IP: *.acn.waw.pl 18.07.07, 15:34
          Inne pytanie - możesz zwrócić? Jeśli tak (o ile pamiętam, przy zakupie przez
          net masz 10 dni na zwrot), to zrób to. Wiem, brzmi to ironicznie, ale nic nie
          zrobię - D-wave to szmelc, kojarzy mi się z s1mp3, ale ten chyba nie jest
          zbudowany na tej platformie, więc trudno o jakąkolwiek specyfikację...
          • armagedon Re: POMOCY ! ! ! ! ! ! - D-Wave 9880 Pleas 18.07.07, 22:27

CZyli kupujac D-wave zrobilem blad i nie uruchomie filmow ????
            a 10 dni juz minelo :((
            • Gość: Greg Re: POMOCY ! ! ! ! ! ! - D-Wave 9880 Pleas IP: *.acn.waw.pl 18.07.07, 23:27
              Szukając na szybko nie znalazłem producenckiej specyfikacji tego odtwarzacza,
              więc nie jestem w stanie ci odpowiedzieć. Inne modele spod "marki" D-wave
              bazują na platformie s1mp3 (vide www.s1mp3.org ), a ogólnie
              tzw. "odtwarzacze mp4" (brr, nie cierpię tej nazwy) odtwarzają co najwyżej AMV
              i MTV.
              • armagedon Re: POMOCY ! ! ! ! ! ! - D-Wave 9880 Pleas 19.07.07, 12:20
                Ale powiedz mi jedna rzecz jak oni wgrali fimik avi ktory dziala ???
                cos w tym musi byc ??
                Greg??
                • Gość: Greg Re: POMOCY ! ! ! ! ! ! - D-Wave 9880 Pleas IP: *.acn.waw.pl 19.07.07, 13:58
                  Jesteś pewien, że to AVI? Skopiuj na komputer i sprawdź. Przyczyna może leżeć
                  też w parametrach pliku: liczbie klatek, rozdzielczość itp. - od pewnej
                  wartości tych parametrów wzwyż odtwarzacz może odmówić współpracy z danym
                  plikiem. Trzeba by było sprawdzić parametry tego AVIka (o ile to AVIk) w jakimś
                  programie (strzelam, może iriverter) i do takich też konwertować filmiki do
                  odtwarzania na tym dwave.
                  • armagedon Re: POMOCY ! ! ! ! ! ! - D-Wave 9880 Pleas 19.07.07, 16:26
                    Pewny ze to Avi niejestem tzn koncowke ma avi ale we wlasciwosciach wystepuje
                    cos takiego :
                    szer 320 piks
                    wys 240 piks
                    szybkosc transmisja bitow: 128kb/s
                    szybkosc klatek: 20 klatek na sec.
                    szybkosc danych: 78kb/s
                    rozmiar probki wideo: 12bitow
                    komresja wideo: XVID
                    Wlasnie tak myalem zeby jakis plik AVI zkonpresowac tak samo jak jest ten plik
                    ale skad taki program zeby wszytskie parametry ustawic na takie jaka ma ten co
                    dziala ?
                    • Gość: Greg Re: POMOCY ! ! ! ! ! ! - D-Wave 9880 Pleas IP: *.acn.waw.pl 19.07.07, 17:40
                      Możesz spróbować irivertera (programik stworzony dla odtwarzaczy irivera i dla
                      nich mający profile kompresji, ale możesz sobie ustawić własny).
                      • armagedon Re: POMOCY ! ! ! ! ! ! - D-Wave 9880 Pleas 20.07.07, 14:15
                        GREG jestes wspanialy nareszcie ktos mi pomogl
                        filmiki chodza no niesa tak wyrazne jak ten wgrany
                        jeszce troche pobawie sie tym programikiem i moze bedzie idealnie
                        aha krotkie filmiki chodza ale te dluzsze to wyskakuje blad takijak w
                        AVIConvekter ale juz jestem do przedu kilka krokow
                        wiec jesli ktos ma D-Wave i niedzialaja mu filmiki AVI to moze sie pobawic
                        programem irivera
                        NAPRAWDE DZEIKI GREG

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka