03.07.03, 15:00
Cześć
mam problem z Wordem, na początku wszystko jest spoko, można pisac itp. ale
po zamknieciu już zapisanego jakiegoś tam pliku i ponownym otwarciu go
pojawiają się jakieś kwadraciki zawsze po lewej stronie kartki przy tekście.
Nie wiem zkąd to się bierze, gdy poprawię tekst i zapiszę go po ponownym
otworzeniu tengo pliku problem znowu może się powtórzyć.
Dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: jap Re: Word IP: *.acn.waw.pl 03.07.03, 19:18
      Ten plik został zapisany jako "konspekt" (outline po angielsku - nie wiem jaką
      wersję językową masz). Rada jest taka: otwoz dokument, pokażą ci się te
      kwadraciki. Z menu wybierz: Widok -> Normalny. Kwadraciki powinny zniknąć.
      Teraz nie rób zwykłego "Zapisz", tylko "Zapisz jako" i podaj nową nazwę. Nowa
      wersja powinna być już normalna.
      • Gość: mario_m1 Re: Word IP: *.man.polbox.pl 04.07.03, 11:16
        Gość portalu: jap napisał(a):

> Ten plik został zapisany jako "konspekt" (outline po angielsku - nie wiem
        jaką
        > wersję językową masz). Rada jest taka: otwoz dokument, pokażą ci się te
        > kwadraciki. Z menu wybierz: Widok -> Normalny. Kwadraciki powinny zniknąć.
        > Teraz nie rób zwykłego "Zapisz", tylko "Zapisz jako" i podaj nową nazwę. Nowa
        > wersja powinna być już normalna.

nie, to nie te kwadraciki
        te są wielkości czcionki jaką się pisze, i nie występują pod każdą linijką, ja
        zapisuję dokument w widoki/układ strony
        • Gość: jap Re: Word IP: *.acn.waw.pl 06.07.03, 22:34
          Gość portalu: mario_m1 napisał(a):

> nie, to nie te kwadraciki
          > te są wielkości czcionki jaką się pisze, i nie występują pod każdą linijką,
          ja
          > zapisuję dokument w widoki/układ strony
          Ciekawostka! Trzeba by to zobaczyć. Czy dotyczy to jednego dokumentu, czy
          różnych?
          Ale generalnie i Excel i Word mają taką wredną cechę, że lubią pamiętać coć, co
          powstało w pierwszej lub kolejnej wersji dokumentu. Np. linki w Excelu zostają
          mimo wykasowania komórek, a w Wordzie pewne cechy formatów. Jedyna rada
          czasami, to (po usunięciu tego, co nam nie odpowiada) zapisanie dokumentu na
          nowo, pod nową nazwą aby pozbyć się tych różnych śmieci. Albo skopiować cały
          tekst, wrzucić do nowego dokumentu i zapisać na nowo. Jeśli to się powtarza dla
          różnych dokumentów, to trochę gorzej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka