Dodaj do ulubionych

Jaki dysk kupić

IP: *.man.polbox.pl 09.07.03, 11:13
Cześć, czy może mi ktoś doradzić jakiej firmy kupić dysk twardy, o pojemności
80GB, najlepiej z dwoma talerzami, może byc na łożyskach i niedrogi.
Dzięki i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: jacek84 Re: Jaki dysk kupić IP: *.in.brzesko.net.pl / 192.168.3.* 09.07.03, 11:30
      Kup sobie dysk firmy Seagate . To bardzo dobra firma !!!
      Teraz do czego potrzebujesz HD ? Szybki do grafiki i gier, czy wolniejszy do
      programów . Ponieważ ja nie używam PC do gier mam 2 dyski HD 5400 obr. Sprawują
      się od 2-ch lat nienagannie, są ciche.
      • Gość: Rzaba Re: Jaki dysk kupić IP: *.ab.com.pl 09.07.03, 11:37
        Ja bym proponowal maxtora z 8MB cache.
        • mario_m1 Re: Jaki dysk kupić 09.07.03, 11:55
          Dysk przedewszystkim przeznaczony by było do grafiki, ale chciałbym go
          podzielić na partycję i jedna częśc by była do Windowsa, więc pewnie jakiś
          szybszy. Dzwoniłem do jednej firmy odnośnie Maxtora, ale jakiś jeden model 80Gb
          został wycofany bo padały jak muchy. Więc teraz sam nie wiem co mam wziąść. A
          słyszeliście o takiej firmie Western Digital.
          • Gość: XXXC Re: Jaki dysk kupić IP: *.dip.t-dialin.net 09.07.03, 19:04
            WD jest super.Mam dwa dyski jeden 120 i drugi 160 GB
            teraz w rożnych testach najmocniej trzymają się samsungi i hitachi/ibm.
            Tez chcę kupić dysk (120) obr.7200 , może ktoś z was ma samsunga i mogłby coś
            na ten temat powiedzieć?
    • Gość: miki Re: Jaki dysk kupić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.03, 20:32
      Cześć napewno 80gb najlepszy stosunek pojemności do ceny a jeśli chodzi o to
      jaki,zależy do czego potrzebujesz (obróbka filmów i praca na dużej ilości
      małych plików to z 8mb cache np.maxtor,wd caviar) a jak do gierek i zastosowań
      domowych to seagate 7200.7 .Wtej chwili awaryjność hdd jest na tym samym
      poziomie u wszystkich producentów pod warunkiem że w.w dysku nie wkładasz do
      kieszeni i o niego dbasz,pozdrawiam.

Gość portalu: mario napisał(a):

> Cześć, czy może mi ktoś doradzić jakiej firmy kupić dysk twardy, o pojemności
      > 80GB, najlepiej z dwoma talerzami, może byc na łożyskach i niedrogi.
      > Dzięki i pozdrawiam.
      • Gość: mario Re: Jaki dysk kupić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.03, 21:43
        Gość portalu: miki napisał(a):

> Cześć napewno 80gb najlepszy stosunek pojemności do ceny a jeśli chodzi o to
        > jaki,zależy do czego potrzebujesz (obróbka filmów i praca na dużej ilości
        > małych plików to z 8mb cache np.maxtor,wd caviar) a jak do gierek i zastosowań
        > domowych to seagate 7200.7 .Wtej chwili awaryjność hdd jest na tym samym
        > poziomie u wszystkich producentów pod warunkiem że w.w dysku nie wkładasz do
        > kieszeni i o niego dbasz,pozdrawiam.
        >
        > Gość portalu: mario napisał(a):
        >
        > > Cześć, czy może mi ktoś doradzić jakiej firmy kupić dysk twardy, o pojemno
        > ści
        > > 80GB, najlepiej z dwoma talerzami, może byc na łożyskach i niedrogi.
        > > Dzięki i pozdrawiam.

Dysk będzie mi potrzebny do grafiki, raczej do przechowywania dużych plików.
    • myst Re: Jaki dysk kupić 10.07.03, 00:20
      Osobiście używam Maxtor-ków i jakoś od wielu latek nie mam powodów do
      zmartwień. Wbrew wszystkim śmiem twierdzić, że są to solidnie wykonane dyski i
      ciche. Kiedyś używałem Seagate, ale dźwięk podczas ich pracy przypominał mi
      skrobanie igły po płycie winylowej......

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka