Dodaj do ulubionych

małe pytanie

IP: 80.51.250.* 18.07.03, 15:11
co to za plik KERNEL32.DLL. pojawiłmi się ekran że program spowodował błąd w
tym pliku. o co chodzi?
Obserwuj wątek
    • Gość: piecyk gazowy Re: małe pytanie IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 18.07.03, 15:15
      To jest jądro systemu (chyba), jeden z głównych plików systemowych.

Jaki masz system, pewnie Me?
      • Gość: Asia Re: małe pytanie IP: 80.51.250.* 18.07.03, 15:22
        Tak mam. I powiem,że to nie pierwszy raz. wogóle ten windows jest troche
        pokręcony.
        • Gość: piecyk gazowy Re: małe pytanie IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 18.07.03, 15:24
          Gość portalu: Asia napisał(a):

> Tak mam. I powiem,że to nie pierwszy raz. wogóle ten windows jest troche
          > pokręcony.

W Me to normalne. Fatalny system. Zmień na Win98SE, ew. XP jak masz dobry
          sprzęt.

Ładnie się nazywasz, Asiu! :-)

Pozdrawiam!
          • Gość: Asia Re: małe pytanie IP: 80.51.250.* 18.07.03, 15:28
            A nie ma jakiegoś innego sposobu jak tylko przeinstalowanie. Mam trochę
            probramów dla mnie użytecznych, które gdzieś tam zdobyłam :) i nie chcę ich
            stracić. Może jakieś uaktualnienie. Dzięki ze ci się podoba (imię oczywiście).
    • pollak Re: małe pytanie 18.07.03, 15:49
      Gość portalu: Asia napisał(a):

> co to za plik KERNEL32.DLL. pojawiłmi się ekran że program spowodował błąd w
      > tym pliku. o co chodzi?

Częśto się pojawia ten błąd? Czy tylko przy jakiejś określonej aplikacji w
      pewnych warunkach?
      • Gość: Asia Re: małe pytanie IP: 80.51.250.* 18.07.03, 16:01
        POdczas korzystania z internetu. Czasami wyłączając jakiś program zaczyna się.
        ostatni np. tlen. i nie wiem dlaczego , chciałam go tyklo wyłączyć.
    • wasa Re: małe pytanie 18.07.03, 22:58
      Dzięki za wątek. Mam podobny problem.
      Jak otwieram PowerDVD, to często pojawia się informacja o błędzie pliku
      kernel.coś tam.dll. Mam Windows 98SE, a ten problem pojawia się wyłącznie przy
      próbie odtworzenia filmu na DVD, inne programy chodzą normalnie. Czy to wina
      systemu czy programu? Przeinstalowanie PowerDVD nie pomaga.
      Może ktoś mi to wyjaśnić?
      • alfalfa Re: małe pytanie 18.07.03, 23:40
        Przyczyn (w obu przypadkach) może być kilka: problem sprzętowy - "trafiona"
        pamięć RAM albo złe działanie sterowników urządzeń (Win98), system do
        przeinstalowania (zwłaszcza Me - to jest chyba najgorszy system MS jaki z
        siebie wydali), i ewentualnie wirusy czy inne badziewie. Zacząć trzeba od
        przeinstalowania systemu, jesli się da (wydajnośc) to co najmniej Win2000 (ale
        niektóre gry mogą nie chodzić) i dalej patrzeć co się dzieje. Sprawdziłbym
        jeszcze zgodność urządzeń z Win2000.
        pzdr.
        A.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka