Gość: Asia IP: 80.51.250.* 18.07.03, 15:11 co to za plik KERNEL32.DLL. pojawiłmi się ekran że program spowodował błąd w tym pliku. o co chodzi? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: piecyk gazowy Re: małe pytanie IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 18.07.03, 15:15 To jest jądro systemu (chyba), jeden z głównych plików systemowych. Jaki masz system, pewnie Me? Link Zgłoś
Gość: Asia Re: małe pytanie IP: 80.51.250.* 18.07.03, 15:22 Tak mam. I powiem,że to nie pierwszy raz. wogóle ten windows jest troche pokręcony. Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: małe pytanie IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 18.07.03, 15:24 Gość portalu: Asia napisał(a): > Tak mam. I powiem,że to nie pierwszy raz. wogóle ten windows jest troche > pokręcony. W Me to normalne. Fatalny system. Zmień na Win98SE, ew. XP jak masz dobry sprzęt. Ładnie się nazywasz, Asiu! :-) Pozdrawiam! Link Zgłoś
Gość: Asia Re: małe pytanie IP: 80.51.250.* 18.07.03, 15:28 A nie ma jakiegoś innego sposobu jak tylko przeinstalowanie. Mam trochę probramów dla mnie użytecznych, które gdzieś tam zdobyłam :) i nie chcę ich stracić. Może jakieś uaktualnienie. Dzięki ze ci się podoba (imię oczywiście). Link Zgłoś
pollak Re: małe pytanie 18.07.03, 15:49 Gość portalu: Asia napisał(a): > co to za plik KERNEL32.DLL. pojawiłmi się ekran że program spowodował błąd w > tym pliku. o co chodzi? Częśto się pojawia ten błąd? Czy tylko przy jakiejś określonej aplikacji w pewnych warunkach? Link Zgłoś
Gość: Asia Re: małe pytanie IP: 80.51.250.* 18.07.03, 16:01 POdczas korzystania z internetu. Czasami wyłączając jakiś program zaczyna się. ostatni np. tlen. i nie wiem dlaczego , chciałam go tyklo wyłączyć. Link Zgłoś
wasa Re: małe pytanie 18.07.03, 22:58 Dzięki za wątek. Mam podobny problem. Jak otwieram PowerDVD, to często pojawia się informacja o błędzie pliku kernel.coś tam.dll. Mam Windows 98SE, a ten problem pojawia się wyłącznie przy próbie odtworzenia filmu na DVD, inne programy chodzą normalnie. Czy to wina systemu czy programu? Przeinstalowanie PowerDVD nie pomaga. Może ktoś mi to wyjaśnić? Link Zgłoś
alfalfa Re: małe pytanie 18.07.03, 23:40 Przyczyn (w obu przypadkach) może być kilka: problem sprzętowy - "trafiona" pamięć RAM albo złe działanie sterowników urządzeń (Win98), system do przeinstalowania (zwłaszcza Me - to jest chyba najgorszy system MS jaki z siebie wydali), i ewentualnie wirusy czy inne badziewie. Zacząć trzeba od przeinstalowania systemu, jesli się da (wydajnośc) to co najmniej Win2000 (ale niektóre gry mogą nie chodzić) i dalej patrzeć co się dzieje. Sprawdziłbym jeszcze zgodność urządzeń z Win2000. pzdr. A. Link Zgłoś