Dodaj do ulubionych

POWER POINT i windows MILLENIUM

IP: *.acn.waw.pl 22.07.03, 21:45
Kochani, W domu mam cały czas windows "ME" w pracy windows "XP" - moje
pytanie jest następujące: jak ściągnąć (skąd) takli update do powerpointa,
żeby efekty i animacje, które używam w prezentacjach tworzonych na XP były
również wdoczne na moim domowym sprzęcie? Nie chcę na razie przeinstalowywac
systemu NA experience, więc prosze tego mi nie doradzajcie. Chcę po prostu
przeinstalowac powerpointa, lub dodać do niego kilka funkcji.
Co proponujecie?
Obserwuj wątek
    • Gość: vonNogaj Re: POWER POINT i windows MILLENIUM IP: 195.94.201.* 23.07.03, 10:00
      Odpowiedź jest w pytaniu.
      Chcesz mieć Power Pointa XP na Millenium to go sobie zainstaluj (czyt. kup i
      zainstaluj).
      Albo, jak chcesz używać prezentacji XP na starszej wersji (w Millenium masz
      pewnie 6.0), to (w XP) wybierz "zapisz jako" i tam, w typie pliku rozwiń listę
      i zamień "prezentacja power pointa" (czy jakoś tak) na "prezentacja power
      pointa wersji 6.0/95 (czy jakoś tak).
      Powodzenia
      vN
      • Gość: BUKA Re: POWER POINT i windows MILLENIUM IP: *.acn.waw.pl 26.07.03, 01:12
        Czy można update ściągnąć z netu?
        • Gość: mgregor Re: POWER POINT i windows MILLENIUM IP: *.elartnet.pl 26.07.03, 15:34
          Witam!

Nie ma czegos takiego jak Power Point ME. Mylisz Windows ME/XP z Office
          2000/XP. Rozumiem ze w pracy masz Windows XP i Office XP a w domu Windows ME i
          Office 2000 (albo jakis starszy np. 97). Jesli na domowym komputerze chcesz
          odtwarzac prezentacje z Office XP to musisz w pracy zapisac prezentacje w
          takim formacie jaki potrafi otworzyc Office z domu (np. w formacie Office
          95/97/2000). Powinno zadzialas bez problemu.

Aha. Z internetu nie sciagniesz zadnej poprawki ktora umozliwi Ci otwieranie
          plikow z Office'a XP (zapisanych w formacie Office XP) we wczesniejszych
          (95/97/2000). Jesli mialabys jakiekolwiek pytania to pytaj...:)

Pozdrawiam serdecznie
          mgregor
          • Gość: BUKA Re: POWER POINT i windows MILLENIUM IP: *.acn.waw.pl 27.07.03, 21:54
            Dokładnie - mam office 2000 i power point w tej wersji jest kiepściuchny w
            porównaniu z XP. Mnie by chodziło o ściągnięcie większej ilości animacji do
            mojego domowego 2000. Czy taka opcja jest możliwa? Czy lepiej wogóle
            odinstalowac powerpointa i zainstalowac nowego XP. Czy w takiej sytuacji trzeba
            cały office odinstalować czy tylko PP? To dość pilne,bo musze w domu
            przygotować pewną prezentację z super efektami!
            • Gość: mgregor Re: POWER POINT i windows MILLENIUM IP: *.elartnet.pl 27.07.03, 23:55
              Witam ponownie!

Jesli chodzi o animacje to na stronie Microsoftu chyba sa dodatkowe animacje
              do PP. Jesli nie bedzie to polecam odinstalowanie i zaisntalowanie XP. Tylko
              uwaga: legalny Office XP wymaga AKTYWACJI (nie mylic z rejestracja). Dopiero
              wtedy bedzie dzialal. No chyba ze bedziesz miala Office'a XP legalnego
              inaczej...;)

Pozdrawiam serdecznie
              mgregor
              • Gość: BUKA Re: POWER POINT i windows MILLENIUM IP: *.acn.waw.pl 29.07.03, 21:45
                Drogi McGregorze,

Mam jeszcze jedno pytanko! Czy wiesz może dlaczego we wszystkich poprzednich
                wersjach (przed XP) POWER POINTA nie można obracać obiektów w prezentacji. Ta
                funkcja jest po prostu nieaktywna. Jest ta ikonka do obracania, ale nieaktywna!
                Co robić? Jak zrobiłam prezentację na XP to po włączeniu jej na 2000 wszystkie
                zdjęcia wróciły z obracanych na proste.... Bill GATES jest wkurzający...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka