Gość: z dobrą matrycą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 22:15 Nie interesują mnie matryce typu TN. Wolę kupić dobrą 19-tkę na matrycy MVA niż jakieś g.... na matrycy TN. Mam do wydania max. 1500 zł. Co byście polecili? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Jo Jo Hey Re: Jaki monitor LCD z matrycą MVA? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.07, 10:47 Kup sobie duzego 24 calowego potwora na S-PVA :) www.proline.pl/shop.php?n=ogromny-24-calowy-potwor-na-s-pva jesli szukasz cos taniego to tez bedzie dobry wybor www.proline.pl/shop.php?prodid=GATEWAY+FPD+2185W Link Zgłoś
Gość: tores Re: Jaki monitor LCD z matrycą MVA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.07, 15:47 Chyba LG L245WP ma matryce MVA chyba. Link Zgłoś
anarola1 Re: Jaki monitor LCD z matrycą MVA? 03.12.07, 14:34 Nie polecam monitorów LG (19" LG Flatron L1982U-BF) nikomu od czasu gdy musiałam 4 razy zmieniać ten sprzęt. nie trafił mi się LG z dobrą matrycą. Pierwszy z nich miał piksele swiecace na czerwono (2!!!) na środku ekranu. Dwa positałe miały wypalne czrne... Co z tego, że LG ma 30 dni gwarancji na to skoro nie uwzglednia reklamacji? tylko dzieki uprzejmosci sklepu moglam zrezygnować z tej marki i zdecydowałam się na EIZO. Monitor jest wspaniały, piekne kolory i matryca bez wad :))) POLECAM - 19" Eizo S1931SAG Link Zgłoś
cinekw Re: Jaki monitor LCD z matrycą MVA? 03.12.07, 15:04 Bardzo dziwne ja tam nie ma jakichkolwiek martwych pixeli a mam monitor LG juz od roku! Cos chyba generalizujesz bo glosow z wadami tych monitorow praktycznie nie ma! Link Zgłoś
Gość: matej.kazinsky Re: Jaki monitor LCD z matrycą MVA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.07, 15:14 Dziwne u mnie cała firma ma Flatrony i nie narzekają pracownicy na nie. O żadnych bad pixelach nie ma mowy, dziwna sprawa. Link Zgłoś
Gość: akodo nie kłam IP: *.chello.pl 03.12.07, 16:26 W LG masz 30 dni na wymianę monitora jeśli jest choć jeden uszkodzony pixel i LG te monitory wymienia - wiem bo mam znajomego który prowadzi sklep i bez problemu załatwiał takie sprawy nie tak jak u innych producentów! I szczytem bezczelności jest pisanie takich bzdur że odradzasz monitor bo miał uszkodzone pixele skoro Ci go chcieli wymienić! Trzeba było kupić Belinea jak w wątku obok i nie było by tych dylematów tylko została byś ze świecącymi pixelami Link Zgłoś
Gość: marc Przestań psychopatycznie polecać ludziom monitory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.07, 16:56 LG na TNach. Jak ktoś chce bawić się w czołgistę i patrzeć w LCDka jak w czołgowy wizjer(siedzenie na wprost/kąty widzenia) to niech sobie taki "wynalazek" kupi. Piksele pikselami, ale jakość pracy na takim monitorze jest żadna. Link Zgłoś
Gość: anarola1 Re: Przestań psychopatycznie polecać ludziom moni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.07, 02:02 Tylko spokojnie, poco te nerwy? Mowie jak bylo, czemu mialabym klamac odnosnie martwych pixeli??????? Sama kupilam monitor tej firmy i mam sprzet w domu, ale jesli chodzi o lcd podziekowalam za taki interes (mialam pecha) Jeszcze raz pisze, ze jest gwarancja na 30 dni na te pixele, ale MI NIE CHCIELI WYMIENIC!!!! Sklep sie za mna wstawil, bo odeslali mi ten wadliwy. potem byl 2gi. Jak go wyjeli z opakowania byl caly upackany, no ale to delat. po wlaczeniu w domu kilka martwych kropek... zainteresowanym wysle zdejecia tych pixeli, bo robilam. sory, ale jak Wy chcecie placic 1500 zl za takie cos, to Wasz wybor :( Wtedy tyle mnie kosztowal. Do Lg mam pecha, byly 3 mintory z wadami teraz mam inny i po sprawie. Skad ta agresja ? Przeczytajcie sobie komentarze w komputroniku odnosnie tego monitora, to przekonacie sie, ze ten monitor moze miec zle pixele, jak kazdy, ale 3 monitory jak dla mnie to za duzo, lg stracilo szanse. Ps- autorowi postu zalezalo na dobrym monitorze, to polecilam taki, ktory wg mnie jest dobry. Nie pisalam, ze lg jest totalnie do d... tym niemniej mi przeszkadzaj pixele zwlasza jak kosztuje ta "przyjemnosc" tyle kasy Link Zgłoś
Gość: akodo nie rozumiesz istoty sprawy IP: *.chello.pl 04.12.07, 18:03 LG daje taka gwarancje i wymienia taki monitor jesli ma uszkodzone pixele - to fakt więc nie mów ze nie chcieli Ci wymienic bo to nieprawda. Co do tego ze uszkodzone pixele sie zdarzaja - owszem zdarzaja sie kazdej marce bo to wada matrycy a nie producenta ale nie kazdy wymieni taki monitor wiec trudno miec pretensje do producenta ktory taka mozliwosc wymiany daje bo to bez sensu. i tyle. Inna kwestia jest jesli ktos kupuje lewe monitory sprowadzane do Polski nielegalnie - wtedy gwarancji nie ma bo daje ja tylko sklep. I niestety robia tak rowniez b.duze sklepy internetowe :( ze strata dla klienta Link Zgłoś
Gość: anarola1 Wszystko rozumiem i prosze nie wmawiajcie mi, wi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.07, 19:50 Boże, nie chce mi sie juz na ten temat gadac, mowie jak bylo,serio... LG NIE CHCIALO MI WYMIENIC MONITORA, bo stwierdzili, ze nie ma wady kiedy byla- czerwone punkciki na ekranie. moj sklep wyslal na faceta skarge, tzn na serwisanta i dopiero wtedy ja uznali. Monitor kupilam na poczatku sierpnia, a dopiero w listopadzie moglam zmienic firme. (czekanie na uznanie reklamacji,poprawa naprawy itp) LG nie wymienilo monitora od reki, dlatego sklep wzial to na siebie i mi sprowadzili nowy i co z tego kiedy bylo to samo, 3 monitor byl tym wymienionym za pierwszy i kazdy z tych 3 mial wade. Z reklamacja wcale nie jest tak rozowo najpier firmy zachecaja do kupna i mowia, ze jak cos to zaraz mozesz wymienic, to niestety mija sie z prawda, bo robia wszystko by wyjsc na swoje i nie wymieniac sprzetu. To nie jest tak tylko z Lg, ale z wieloma innymi :( Do jakosci obrazu i wygladu nic nie mam, tylko te pixele. Nie chcialam placic 1500 zl za cos co ma jakies usterki. Nie nienawidze LG, mam w domu inne sprzety tej firmy i jest ok, ale monitora u nich nie kupie i nie polecam, ale to jest tylko MOJE zdanie i nie musicie sie ze mna zgadzac. Jesli mi trafilby sie lg naprawde bez tych pixeli,( kij w oko ze czekalam 3 miesiace na nowy) to byloby super. Tak sie nie stalo, wiec zmienilam firme na EIZo.Jak da mnie tych wymian bylo juz za wiele, poza tym tyle czekania by odeslali ten sam sprzet ...przegiecie :( Link Zgłoś
Gość: akodo no nie wierzę Ci po prostu IP: *.chello.pl 04.12.07, 20:57 znam ludzi prowadzących sklepy i realizujących przetargi na jednorazową sprzedaż np 80szt i gdy mieli jakikolwiek problem z pixelem LG im to wymieniało. Oczywiście nie "od ręki" ale jednak zawsze wymieniali w terminie gwarancji. I reklamuje się u producenta a nie w sklepie który może mówić co chce i wymieniać na co tylko uzna za stosowne. I nie wprowadza się zamieszania odpowiedzialności raz sprzedawcy raz producenta bo nie wiadomo o co chodzi tak naprawdę i nie wiem na kogo czekałaś czy na LG czy na sklep, wystarczy poczytać fora i widać jak niektóre sklepy kombinują Link Zgłoś
Gość: anarola Re: no nie wierzę Ci po prostu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.07, 22:36 Masz do tego prawo, ale uwierz nie chcialoby mi sie tyle razy pisać o tym monitorze gdyby to nie byla prawda. mam w domu dokumenty potwierdzajace moje reklamacje i odmowe od lg bo jak cyt "usterka nie wystąpiła". jesli ktos nie chce to nie zobaczy tych pixeli. te w moim monitorze byly szczegolnie wnerwiajace gdy obraz sie szybko zmienial... wiem, ze mozna bezposrednio reklamowac u producenta, ale doszlam do wniosku,ze skoro sklep jest posrednikiem, to oni powinni sie tym zajac, bo czemu mam sie jeszcze szarpac z lg, a sklep ma umywac rece? Oni badz co badz sa jakos zobowiazani do tego by ulatwic klientowi zycie. Zwlaszcza, ze kiedy przyszlam do sklepu po 1 monitor lg, nie mieli czasu by go sprawdzic, ale powiedzieli jakby cos to mam go oddac i tyle. Usterka nie wystapila 2 tygodnie po kupnie czy nawet pozniej, ale zaraz po tym zauwazylam ja gdy monitor zostal podlaczony i zaczelam go testowac... nastepnego dnia pojechalam do sklepu oni go sprawdzili i przyznali mi racje, ze jest wada. wyslali monitor, ale lg po miesiacu przeslal mi monitor ten sam z tekstem -usterka nie weystapila. wybacz, ale czlowiek moze wyjsc z siebie. Gdy go znowu odwiozlam wyslali ponownie z dopiska - POPRAWA NAPRAWY, na szczescie kiedy szef sie dowiedzial ile czeklam zamowil mi zupelnie nowy. Sprawdzilismy go w sklepie. dodam jeszcze, ze przerazilam, sie widzac sprzet, bo byl caly upackany tzn byl pokryty bialym pytem jakby talkiem, ale to nic. Wytarli go i podlaczyli i wtedy okazalo sie, ze ma 5 czarnych punktow. Ja nie moge sobie pozwolic na kupowanie wadliwego sprtzetu, z ktorym od poczatku jest cos nie tak, bo to nie jest na 2, 3 lata tylko do czasu gdy wszystko nie padnie.Jeszcze raz powtarzam, nie klamie. nie musicie mi wierzyc, ale mam na to dowody. pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: gość Żenada IP: 66.90.73.* 04.12.07, 23:19 Wyraziła(e)ś swoją opinię więc po co te tłumaczenia? Weź mu jeszcze rachunki wyślij żeby ci uwierzył:D:D:D Link Zgłoś
Gość: akodo psychopatycznie czytaj ze zrozumieniem IP: *.chello.pl 04.12.07, 08:18 mozesz sobie kupic dowolny monitor, nie tylko LG daje gwarancje na pixele. Powiedz o tej "zadnej" jakosci kazdemu zachwyconemu posiadaczowi 22" monitora :) Link Zgłoś
m.gregor Re: nie kłam 04.12.07, 07:24 Jesli w centrum ekranu, w kole o przekatnej 2/3 ekranu wystapi jeden martwy piksel lub 3 subpiksele monitor podlega wymianie albo jego cena jest obnizana o 10%. Poza kolem musza byc 2 piksele albo 5 subpikseli. Link Zgłoś
Gość: z dobrą matrycą Re: Jaki monitor LCD z matrycą MVA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.07, 10:49 Z chęcią kupiłbym jakiegoś EIZO, ale niestety nie stać mnie :-( O LG w ogóle nawet nie myślałem (nie zamierzam kupować monitora tej marki). Link Zgłoś
Gość: kermit Re: Jaki monitor LCD z matrycą MVA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.07, 14:14 hmm nie rozumiem o co CI chodzi o tym patrzeniem jak w czolgu? sam mam LG LCD i kat widzenia wiekszy niz 170 stopni i z boku dobrze widac jak ogladasz to nie sa jakies stare matryce Link Zgłoś
Gość: dedee Re: Jaki monitor LCD z matrycą MVA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.07, 16:23 pewnie chodzi o to ze mva ma szerokie konty widzenia a tn można widzieć w zasadzie siedząc z oczami na wprost do matrycy. Mnie to nie przeszkadza - raz ze nie mam lcd a dwa to w monitor gapię sie na wprost a nie gdzieś po kątach. Link Zgłoś