Dodaj do ulubionych

Atapi dvd a dh20a4p

IP: *.ostrog.net.pl 23.12.07, 11:51
1. Czy ten model i liteon dh20a4p to to samo?
Dlaczego komp wyswietla mi atapi a nie liteona?
Wrzucilem symbol sprzetu na googlach i niestety na polskich stronach
totalna cisza... a jest u nas w kraju chyba dostepny bo serwis mi
zamontowal.
2. Jak zaktualizowac firmware? Bo mam 9p53 a jesli to jest ten
liteon to na Zachodzie funcjonuje z 9p54. Czy gdzies mozna znalezc
info o poprawkach w nowszym firmware, no i najwazniejsze: skad mozna
sciagnac nowsze firmware? Azjatyckich jezykow niestety nie znam :(
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: ktos Re: Atapi dvd a dh20a4p IP: *.ostrog.net.pl 24.12.07, 00:13
      moze jednak ktos pomoze...
    • Gość: ktos Re: Atapi dvd a dh20a4p IP: *.ostrog.net.pl 24.12.07, 15:31
      grunt to nie tracic nadziei i wierzyc w pomoc ;)
      • Gość: mesut Re: Atapi dvd a dh20a4p IP: 85.104.94.* 31.12.07, 10:04
        tywuguryr
    • Gość: Wojak Re: Atapi dvd a dh20a4p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.08, 00:14
      Odpowiedzi:
      1. Tak. A wyświetla ATAPI gdyż są to sterowniki obsługujące napędy
      optyczne.
      2. codeguys.rpc1.org/firmwares/d...9P54.stock.rar
      rozpakowujesz i uruchamiasz z poziomu windowsa, nawet nie w trybie
      awaryjnym.
      • Gość: ktos Re: Atapi dvd a dh20a4p IP: 213.17.140.* 17.01.08, 09:35
        dziekuje! Myslalem ze watek umarl juz ;) W miedzyczasie pogodzilem
        sie z wyswietlaniem owego ATAPI zamiast symbolu a firmware
        zainstalowalem. Mam tylko pytanie: co zrozbic aby Win XP SP1 (nie
        bedzie SP2) zobaczyl moj nabytek wg symbolu a nie jako ATAPI?
        • Gość: Greg Re: Atapi dvd a dh20a4p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.08, 11:54
          Po co? Napęd działa? Wykonuje swoje zadania z odpowiednią prędkością?
          • Gość: ktos Re: Atapi dvd a dh20a4p IP: 213.17.140.* 17.01.08, 12:58
            ech, zapytalem z ciekawosci jaki warunek musi byc spelniony aby
            pojawila sie nazwa... Masz racje, nie potrzebuje tego, wszystko
            dziala ale nie mozna byc ciekawym?
            • Gość: Greg Re: Atapi dvd a dh20a4p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.08, 14:54
              Rzecz w tym, że system po prostu wyświetla łańcuch tekstowy, jakim
              przedstawia się urządzenie (który to łańcuch może, ale nie musi
              zawierać typu/modelu etc.).
              • Gość: ktos Re: Atapi dvd a dh20a4p IP: *.ostrog.net.pl 17.01.08, 15:08
                dzieki! kamien z serca bo przyznam ze mialem watpliwosci czy
                zainstalowano mi ten sprzet do konca ok :) Pierwszy raz zetknalaem
                sie z sytuacja takiego nazwania konkretnego modelu wiec zwatpilem ;)
    • Gość: fb03 Re: Atapi dvd a dh20a4p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.08, 00:53
      Cześć, mam to cudo od wczoraj - czy przy oglądaniu na tym urządzeniu filmów też
      wam trzeszczy w głośnikach???? Miałem stary napęd i wszystko było OK, a teraz
      zachciało mi się nowości i mam problem - trzeszczy bez przerwy!!! Ktoś coś
      odpisze ???
      Leszek
      • Gość: fb03 Rozwiązanie problemu Atapi dvd a dh20a4p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.08, 22:36
        Problem rozwiązany - napiszę co i jak, bo ktoś może mieć to samo co ja!!!

Nagrywarka działa bez żadnych problemów z moim komputerem osobistym (Windows XP
        , SP2, procesor Intel).
        Te problemy jakie opisałem tyczyły mojego komputera "media center" (Windows XP,
        SP2, procesor ADM).

Nagrywarka z komputerem z procesorem ADM w żaden sposób nie może pracować jako
        napęd Master. MUSI być jako Slave. I jako Slave działa doskonale czy jest
        podpięta do końcowej wtyczki na taśmie czy do środkowej. Ważne by zworka w
        napędzie była na Slave.
        Film odtwarzał się idealnie bez żadnych trzasków na fonii.

Jeżeli zworkę przełożyłem na Master urządzenie nie działało poprawnie
        (niezależnie czy podpięte do końcowej wtyczki czy do środkowej), a fonia w
        filmie trzeszczała jak stara płyta.

To jest niesamowite, że tak jest, i oczywiście nie potrafię tego wyjaśnić - ale
        takie są fakty i warto o tym wiedziać.

A teraz chyba coś najciekawszego. "Bawię" się divixami już ponad rok. Setki razy
        kopiowałem pliki filmowe o wielkosci 700MB z płyty DVD na twardy dysk i trwa to
        zawsze ok 3 minuty. Ta nagrywarka na komputerze "media center" (procesor ADM)
        kopiowała plik 700 MB z płyty DVD na twardy dysk 12 minut !!!!!!!!!!! Ale tylko
        wtedy, gdy miała zworkę ustawioną na Master!!! Po przestawieniu zworki na Slave
        kopiowanie trwało "standardowe" 3 minuty (i bez znaczenia, do której wtyczki
        była podpięta na taśmie).

Więc w tej nagrywarce położenie Master jest totalnie "skopane". Ciekawe, czy tak
        ma to "skopane" cała seria tych nagrywarek czy tylko mój egzemplarz? Ale to nie
        jest dla mnie ważne - ja się już cieszę, że wszystko jest ok, nie muszę jej mieć
        jako Master, niech sobie będzie jako Slave. Ja mam tylko jeden dysk podpięty pod
        taśmę primare, i tę nagrywarkę podpiętą pod taśmę secondary. A czy ona będzie
        ustawiona jako Master czy Slave to już dla mnie bez znaczenia.
        Kłopot mogą mieć osoby, które z jakiś powodów muszą taką nagrywarkę postawić
        jako Master. Oczywiście, jak pisałem, objawiało się to w komputerze z procesorem
        ADM.

Ufffff, to tyle....
        • Gość: Andzrej Re: Rozwiązanie problemu Atapi dvd a dh20a4p IP: *.crowley.pl 25.03.08, 19:01
          Zakupilem niedawno tą nagrywarke i w XP nie działa, podłaczona jako Slave( nie
          czyta żadnych płyt) pod 98 działa bezproblemowo...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka