Dodaj do ulubionych

AG Neovo - monitor

26.12.07, 14:06
Czy ktoś może coś powiedzieć na temat tych monitorów? Firma jest
chyba mało znana, produkują na Tajwanie i w Chinach - tyle wiem...
Do czołówki producentów zdecydowanie nie należą, ale... czy warto np
utopić parę złotych w coś takiego :
www.agito.pl/19/ag_neovo_19_lcd_ka19_black.351.324518.html ?

Od razu powiem, że cena ma dla mnie istotne znaczenie, ale
chciałabym żeby toto trochę popracowało, mimo wszystko :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: hiroiczny Re: AG Neovo - monitor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.07, 14:08
      hmm... szczerze Ci powiem, że nie ufam no name'om - chociaż dopóki nie
      spróbujesz to nie wiesz. W podobnej cenie możesz Samsunga kupić
      www.agito.pl/19/samsung_19_lcd_sm_940n.351.41486.html - a jeśli chodzi o
      LCD to uznana marka. Pzdr.
      • beata_ Przepadło, zdecydowałam się :-) 27.12.07, 15:43
        Trochę pod strachem, ale po konsultacji z żywym człowiekiem w
        sklepie zaryzykowałam :-)
        Parametry tego Neovo są nieco lepsze niż Samsunga, nie do
        pogardzenia też trzyletnia gwarancja na martwe/wypalone piksele...
        Cena - prawie 150 zeta niższa...

No i rzecz, która przeważyła - AG Neovo, to jak zrozumiałam jakaś
        odnoga (czy wręcz "to samo, co") Siemens-Benq, czyli nie takie znów
        no name. Jutro odbieram w "prawdziwym" sklepie, który mi sprzedaje
        po cenie z Agito :-)

Mam nadzieję, że nie będę płakać...

Dzięki za odzew :-)
        • Gość: akodo nie rozumiem... IP: *.chello.pl 27.12.07, 17:49
          www.skapiec.pl/site/cat/12/comp/149901
          LG 19" panorama - L192WS najtaniej już za 575zł

I błagam nie pisz że Neovo ma lepsze parametry niż Samsung czy ten LG bo ten
          neovo podłączony nawet przez DVI będzie miał gorszy obraz niż najtańszy firmowy
          monitor podłączony przez DSUB...

dodatkowo Neovo daje gwarancję na pixele ale... w pewnym obszarze ekranu
          (środkowym) a nie na całej matrycy.

No ale masz internet, poradziłaś się - podpowiadali Ci dobrze ale wiedziałaś lepiej.

Tylko uważaj żeby za 2 lata firma AG Neovo jeszcze istniała :)
          • beata_ Re: nie rozumiem... 27.12.07, 18:17
            Wiesz - ze specyfikacji wynika, że ma nieco lepsze, chyba że nie
            umiem czytać :-) Czy to prawda - trudno stwierdzić, tak jak trudno
            nie wierzyć, że jednak prawda...
            Tego LG też brałam po uwagę :-)

Nie byłam zdecydowana do końca, ani się nie upierałam akurat przy
            tym, ale żywy sprzedawca nie próbował mnie odwodzić od Neovo... Nie
            podejrzewam też, żeby bardziej zależało mu na ściągnięciu dla mnie
            monitora spoza Warszawy w cenie oferowanej przez Agito, niż
            przekonaniu mnie do niewiele droższego innej marki, których miał "na
            sklepie" ile chcieć :-)
            No, ale na handlu mogę się tak samo nie znać, jak na monitorach...

Szkoda, że nikt nie miał nic do powiedzenia, kiedy pytałam... jakoś
            nie zuważyłam tłumu podpowiadających :-)
            Ale cóż, Święta były... :-)
            • Gość: akodo Re: nie rozumiem... IP: *.chello.pl 27.12.07, 18:38
              nie traktuj zbyt poważnie specyfikacji producenta o którym nigdy wcześniej nie
              słyszałaś... Jak możesz kupić produkt jakiejś firmy krzak zamiast firmowego
              tylko dlatego że tamten napisał że ma lepsze parametry? Nieznany producent,
              lepsze parametry i oczywiście niższa cena... wiara w to nie wydaje Ci się
              naiwna? dobrze że to tylko 600zł.. ale na prawdę spośród tylu znanych
              producentów wybrałaś jakieś AGNeovo? zresztą, nie moja sprawa... życzę
              bezawaryjnego użytkowania :) Pzdr
              • beata_ Re: nie rozumiem... 27.12.07, 18:56
                Sądzisz, ze poważniej należy traktować specyfikację producenta, o
                którym słyszałam? Gneralnie masz rację - w końcu ileś tam lat
                pracował na swoją markę... niemniej może być różnie i jak wiemy tym
                znanym i uznanym trafiają się niezgorsze knoty.
                Może być i tak, że ściślej specyfikacji trzymać się będzie
                producent, który chce zaistnieć bądź umocnić się na rynku - moim
                zdaniem ma więcej do stracenia, jeśli sprzęt w rzeczywistości będzie
                znacząco odbiegał od zapisów "papierowych"... Oczywiście mogę się
                mylić, chociaż wolałabym nie :-)

Jakoś tak uznałam, że nie ryzykuję tak strasznie, a monitorek
                przetestuję w sklepie... Będzie dooooo... :-))
            • Gość: DZ Re: nie rozumiem... IP: *.city-connect.pl 27.12.07, 18:40
              Nie martw się niepotrzebnie :). Długość gwarancji jest taka sama, ale warunki
              Neovo daje lepsze. Firma istnieje już kilka lat na naszym rynku i chyba te 3 to
              jeszcze poistnieje. Z parametrów technicznych gołym okiem można zauważyć tylko
              że jeden z nich ma ekran panoramiczny.
              • beata_ Re: nie rozumiem... 27.12.07, 18:44
                No nie - parę drobiagów da się zauważyć jeszcze :-)
                Być może nieistotnych aleć to zawsze lepiej wygląda jasność 850:1
                niż 700:1 np :-)

Oczywiście nie wiadomo, jak to będzie w praktyce, ale mam nadzieję,
                że jednak nie tak źle, jak wieszczy Akodo :-)
            • oby.watel Re: nie rozumiem... 27.12.07, 18:40
              A cóż za różnica ile będzie istniała firma, jeśli monitor ją przeżyje? Nie
              zawsze suche liczby parametrów mówią wszystko o sprzęcie. Czasem sprzęt
              teoretycznie gorszy może w praktyce okazać się dużo lepszy.
              • beata_ Dzięki za dobre słowo :-)) [n/t] 27.12.07, 18:57

• Gość: ssssssssssssss Re: nie rozumiem... IP: *.privacyfoundation.de 27.12.07, 20:09
            > I błagam nie pisz że Neovo ma lepsze parametry niż Samsung czy ten LG bo ten
            > neovo podłączony nawet przez DVI będzie miał gorszy obraz niż najtańszy firmowy

Uspokój się człowieku omamiony marketingiem. Ten monitor składali tacy sami
            Chińczycy jak LG czy Samsunga, możliwe że na takich samych liniach
            produkcyjnych, w większości zapewne na takich samych częściach, bardzo
            prawodopodobne że na takich samych matrycach, wszak liczących producentów matryc
            jest tylko kilku. I cały świat patrzy w matryce Samsunga, LG-Philips, AUO, i
            góra 2-3 innych mniejszych firm.

Róznica głównie polega na tym że firmy takie jak Samsung czy LG wydają olbrzymie
            pieniądze na reklamę, co odbija się również na cenie ich "markowych" produktów.
            "Markowych" to znaczy dobrze rozreklamowanych.

Zawsze można trafić egzemplarz dobry albo zły i to się głównie liczy.
            • Gość: akodo zamilcz już człowieku omamiony naiwnością IP: *.chello.pl 27.12.07, 20:23
              nie masz pojęcia o czym mówisz to nie zabieraj głosu. Jeśli uważasz, że monitor
              to tylko matryca to jesteś dyletantem i udzielaj się raczej na forum PaniDomu.
              Nie tłumacz mi tu ilu jest producentów matryc bo chciałeś błysnąć wiedzą
              powszechnie dostępną, to że jesteś jednym z naiwniaków kupujących niefirmowe
              badziewie by zaoszczędzić 15zł to Twoja sprawa ale nie wprowadzaj ludzi w błąd.
              Markowy znaczy dobry i jeśli porównujesz producentów LG czy Samsung i AGNeovo
              twierdząc że nie ma między nimi różnicy to pora na lekarza. Takim jak Ty
              chinczycy zaczynają już sprzedawać samochody, a Ty będziesz zadowolony bo
              zaoszczędziłeś "na marketingu" bo przecież tak Ci doradzili na forum
              internetowym. Ale kupuj sobie dalej co tylko jest najtańsze, tacy też są
              potrzebni ;)
              • beata_ Toż dopiero się odezwał :-)))) 27.12.07, 20:32
                Spokojnie, moi Państwo - już po herbacie jest i nie ma co kruszyć
                kopii :-)
                Albo się przejadę, albo będę zadowolona - tyle :-)
                • Gość: akodo ale przeciez ja nie o Tobie :) IP: *.chello.pl 27.12.07, 21:14
                  i z :) to Twoja kasa
                  • beata_ Re: ale przeciez ja nie o Tobie :) 27.12.07, 21:18
                    No wiem, ale po co się zaraz emocjonować :-)
                    • Gość: akodo jak to emocjonować? IP: *.chello.pl 27.12.07, 21:29
                      chłopak nie ma pojęcia o czym pisze i jeszcze ktoś w to uwierzy a za miesiąc
                      będziemy czytać na forum: dlaczego obraz nieostry, gdzie reklamować bo nie ma
                      serwisu, co zrobić bo trzymają monitor w serwisie miesiąc itd.
                      • beata_ Mimo wszystko... 27.12.07, 21:41
                        ... byłabym ostrożniejsza i delikatniejsza w słowach :-))

No i obiecuję - jak się "przejadę", to nie będę płakać na forum :-))
                        Zdaję sobie sprawę z tego, że nieco ryzykuję, ale jestem dobrej
                        myśli... no i nie oczekuję parametrów niezbędnych w profesjonalnej
                        grafice np... na to na razie mnie nie stać :-)

Wydaje mi się też, że zbytnio demonizujesz standard pół-no-name'ów,
                        bo chyba można dodać to "pół" w przypadku istnienia powiązań z AG
                        Neovo z koncernem Siemens-Benq? :-)
                        • Gość: akodo już życzyłem powodzenia w użytkowaniu :) IP: *.chello.pl 27.12.07, 21:49
                          po prostu ja tego nigdy nie zrozumiem, tym bardziej tłumaczenia że Cię nie
                          stać... bo tak naprawdę to wiesz kogo nie stać na kupowanie rzeczy tanich ;) a
                          różnica w cenie praktycznie żadna. Pzdr
                          • beata_ Re: już życzyłem powodzenia w użytkowaniu :) 27.12.07, 22:03
                            Doceniam i liczę, że szczerze :-)

Rzecz w tym, że nie o te 15 czy 50 zł chodzi akurat :-) Nie stać
                            mnie na to, czego bym tak na prawdę chciała, a dwa monitory, które
                            tu przywołano (zresztą wytypowane przeze mnie do porównań) właściwie
                            być może różnią się od Neovo tylko "marką" - nie mam powodu sądzić,
                            że jest inaczej. Tak jak nie mam powodu sądzić, że specyfikacja
                            techniczna Neovo jest "podrasowana" i parametry zawyżone :-)

Kto wie? Może mój zakup był dla tej firmy przełomowy? I od tego
                            momentu wejdzie do panteonu liczących się marek? :-)))
                            • Gość: akodo Re: już życzyłem powodzenia w użytkowaniu :) IP: *.chello.pl 27.12.07, 22:21
                              ale tu nie ma co gdybać, mówimy o faktach. Nie chcę wymieniać marek bo nie o to
                              tu idzie ale miałem na biurku 2 LCD: tanszy niefirmowy i dodatkowo miał DVI,
                              droższy firmowy miał tylko DSUB. Niefirmowy monitor dawał nieostry obraz choc to
                              teoretycznie wydawało by się niemożliwe przy LCD i złączu DVI, firmowy przez
                              stary DSUB miał obraz nieporównywalnie lepszy. Do niebrandowych LCD producenci
                              kupują najtańsze elementy jakie uda im się dostać dlatego ich parametry są
                              zazwyczaj zaniżone w stosunku to "standardowych" na dzień dzisiejszy na rynku,
                              bo tak naprawdę nigdy nie wiadomo co będzie w środku więc bezpiecznie podać
                              można tylko wartości gorsze. Widzę co się dzieje z niefirmowym sprzętem choćby u
                              mnie na uczelni, salki informatyczne wyposażone oczywiście zgodnie z
                              postępowaniem przetargowym więc podstawowe kryterium wyboru cena=100%, przez
                              litość nie chcę mówić jakiego producenta te monitory ale pracować się na tym nie
                              da dłużej niż 30 minut. A taki jeden mądraliński z drugim wejdzie na forum i
                              napisze że nie ma różnicy między jakością monitorów zależnie od marki.
                              • beata_ Re: już życzyłem powodzenia w użytkowaniu :) 27.12.07, 22:37
                                Wiesz różnica powinna być, tylko czy zawsze jest? :-)

Mam zamiar przetestować to cudo i liczę, że pomoże mi to ocenić, czy
                                nie lepiej dołożyć parę złotych i jednak wziąć co innego z półki
                                obok.

Kategoryczne stwierdzenia są zawsze niebezpieczne - to, że masz do
                                czynienia z badziewiem niekoniecznie oznacza, że wszystkie marki
                                poza MARKĄ są do bani. Od strony czysto psychologicznej powiem Ci,
                                że mniej mnie bedzie bolało niezadowolenie z pracy niemarkowego
                                sprzętu, niż potencjalne niezadowolenie (bo nie można przewidzieć na
                                jaki egzemplarz trafię) z pracy sprzętu markowego...
                                :-)
                                • Gość: akodo Re: już życzyłem powodzenia w użytkowaniu :) IP: *.chello.pl 27.12.07, 23:15
                                  Ja powiem od strony praktycznej przez pryzmat doświadczenia kilku lat w sklepie
                                  min. z komputerami, że po prostu przy firmowym sprzęcie ryzyko wystąpienia
                                  problemów jest o wiele mniejsze a jakość za każdym razem jest lepsza. A co
                                  najważniejsze w razie awarii ryzyko problemów z serwisem poważnej firmy jest
                                  minimalne.

A zepsuć się może wszystko i trudno być z tego powodu niezadowolonym bo to
                                  przecież tylko elektronika, ludzie kupują samochody za 500tys zł i mają z nimi
                                  problemy :)

Powodzenia więc, kup zgodnie ze swoimi przekonaniami, zeby potem nie było na
                                  mnie że źle doradziłem ;P
                                  • beata_ Re: już życzyłem powodzenia w użytkowaniu :) 27.12.07, 23:37
                                    Co do ryzyka, na pewno masz rację... niemniej wydaje mi się, że
                                    akurat przy tej firmie ryzykuję niewiele :-)
                                    Obym się nie pomyliła, bo nie lubię się mylić... jak każdy :-)
                                    Z drugiej strony lubię tak trochę inaczej niż wszyscy... i jak dotąd
                                    udawało się... Wiem, wieeeem - mówi się, że głupi ma zawsze
                                    szczęście, ale ja udaję że to nie od tego :-)

Spoko, na nikogo nie będzie :-)
                                    Namówiłam się sama ze sobą (no - prawie, jedna dobra dusza robiła,
                                    co mogła, żebym głupstwa nie popełniła zbyt dużego) i ze
                                    sprzedawcami w sklepie, więcej nikogo chętnego nie było :-)
              • Gość: ssssssssssssssssss Re: zamilcz już człowieku omamiony naiwnością IP: *.km10530.keymachine.de 27.12.07, 20:44
                Ojej a ty masz pojęcie o czym mówisz, już ci wierzę bo mnie zabiłes konkretami
                :) Jesteś jednym z tych łośków co to sobie wyrabiają opinię na podstawie testów
                w Chipie i śmiesznych forach pełnych takich ekspertów jak ty,co wywalili
                dodatkową kasę na "markowy" monitor czyli reklamę, design no i szpan, a mają z
                grubsza ten sam sprzęt co cała reszta gawiedzi. Monitory to nie samochody, nie
                ma różnic jak między fiatem a volvo ze względu na samą markę, tu liczą się
                parametry zastosowanych komponentów. Im dłużej czytam takie teksty jak twoje,
                tym bardziej jestem przekonany żeby nigdy nie kupować szajsu skierowanego do
                masowego zjadacza reklamy.
                • Gość: akodo bo jesteś skąpcem i dziadem ;) IP: *.chello.pl 27.12.07, 21:12
                  zrozumiesz to jak dorośniesz, będziesz prowadził firmę wyrobisz sobie markę i
                  renomę i będziesz oglądał klientów którzy biegną za "okazją" do konkurencji by
                  zaoszczędzić kilka złotych :) Zrozum że to z Ciebie się śmieją, że oszczędzasz
                  15zł stawiając w domu szajs i starasz się dowartościować w internecie chwaląc
                  się wszystkim jak to kupiłeś to samo co inni tylko taniej :) Kupujesz chłam ale
                  nie każdy chce mieć coś takiego na biurku, nie każdy chce oszczędzać 15zł
                  zamiast kupić coś firmowego. Płytki też kupujesz marki Hawk prawda? Zrozumiał
                  bym to jeśli różnica była by na poziomie 20-30% a teraz to po prostu jesteś
                  dziadem na własne życzenie który pieni się na forach w internecie udowadniając
                  jakie robi dobre interesy gdy znajomi siedzą przed firmowym sprzętem.

Jesteś dyletantem, nie masz pojęcia o elektronice właśnie to udowadniasz brnąc w
                  tłumaczenie iż nie ma różnicy między producentami monitorów LCD. Rozumiem że
                  kupujący Eizo z tą samą matryca którą można np. kupić w Samsungu są debilami
                  którzy dali się złapać na marketing?

Tak, nigdy nie kupuj szajsu LG NEC czy Samsunga, tylko kupuj sprzęt producentów
                  o których pierwszy raz słyszysz przy zakupie, już Ci mówiłem że tacy klienci też
                  są potrzebni :)

Pzdr

EOT
                  • Gość: ssssssssssssssssss Re: bo jesteś skąpcem i dziadem ;) IP: 85.10.196.* 27.12.07, 22:40
                    > zrozumiesz to jak dorośniesz,
                    [...]
                    > nie każdy chce mieć coś takiego na biurku,
                    [...]
                    po prostu jesteś
                    > dziadem na własne życzenie

poziom argumentacji powala

> Jesteś dyletantem, nie masz pojęcia o elektronice

a ty masz i dlatego kupujesz Samsunga, cha cha. Twoje tłumaczenie na zasadzie
                    "kupuję Samsunga bo mogę i chcę" do mnie nie trafia. Jeszcze gdybyś faktycznie
                    kupił sobie takiego Eizo, to mógłbym zrozumieć że celujesz w górną półkę, bo
                    masz taką potrzebę, lub dlatego że chcesz się wysnobować itp, ale nie, ty
                    piszesz o koreańskiej masówce typu LG i Samsung pod którą uginają się półki
                    każdego marketu, jakby to był szczyt hi-endu i dobrego smaku. Równie dobrze
                    mógłbyś tu pisać o wyższości butów Nike i Adidas nad jakąś inną firmą, byłoby to
                    równie śmieszne.

Gwarantuję Ci, ze każdy nabywca super mointora Samsung czy LG jak mu dnia
                    czterdziestego wyskoczy czerwony piksel na środku albo coś się zacznie psuć,
                    migotać itd, to będzie tak samo wściekły jak użtykownik każdego innego monitora
                    w takiej sytuacji. No przepraszam, może ty nie będziesz, bo w końcu nadal
                    będziesz miał tę satysfackję, że u ciebie na biurku stoi porządny popsuty
                    monitor renomowanej marki a nie popsute byle co :D
                    • Gość: akodo nie wyrywaj zdań z kontekstu IP: *.chello.pl 27.12.07, 22:54
                      nie po to piszę żebyś odpisywał moimi słowami wyrwanymi z kontekstu, argumenty
                      podałem, Ty tylko zacytowałeś konkluzję.

Piszę o Samsung LG NEC Philips jako producentach dobrych markowych LCD na rynek
                      użytkowników domowych czyli internet gry filmy, Eizo nie kupuję bo nie mam
                      potrzeby, piszę o czymś czego nie zrozumiesz bo wolisz kupić radio Manta tańsze
                      o 20zł, telewizor Mirai tańszy o 200zł i buty adidos niż adidas bo nie widzisz
                      różnicy. Ja widzę i nie muszę się "snobować" ani nikomu nic udowadniać, to Ty za
                      wszelką cenę chcesz udowodnić że produkty wiodących producentów to chłam bo są z
                      korei :)

co do psujących się monitorów to zrozum że markowy sprzęt psuje się rzadziej a
                      naprawa trwa tydzień a nie 2 miesiące. Gdybyś miał choc trochę do czynienia z
                      branżą komputerową wiedział byś, że pieniądze które nazywasz "marketingowymi"
                      porządne firmy inwestują w sprawnie działający serwis.
            • Gość: falkor Re: nie rozumiem... IP: *.sdl.vectranet.pl 27.12.07, 20:30
              Nie rozumie takiego gadania ze lg samsung i jakieś inne znane firmy
              są lepsze od AG. AG w 2005 roku dostał nagrodę za jakość matryc, ale
              to taki drobny szczegół, że wygrał rywalizację z firmami z szczytu
              marketingowej piramidy ja osobiście używam monitora AG serii A i
              powiem szczerze, że o wiele bardziej odpowiadają mi kolory i jasność
              niż w samsungu i lg. Nie siejcie propagandy!!! A 3 lata gwarancji
              d2d też świadczy o tym, jakie firma ma podejście do swoich monitorów
              w czasie, gdy jak kupowałem swojego AG ani samsung ani lg nie dawały
              takiej gwarancji.
              • Gość: akodo hehe ale argumenty IP: *.chello.pl 27.12.07, 21:14
                od kogo ta nagroda? bardziej odpowiadają CI kolory i jasność? powalające
                • Gość: falkor Re: hehe ale argumenty IP: *.sdl.vectranet.pl 27.12.07, 21:43
                  jakoś nie bawi mnie samsung który po roku zaczyna świecić na zielono
                  do lg nigdy nie miałem i nie mam zaufania a co do ag to w dalszym
                  ciągu uważam że firma która jest na rynku od 1992r nie jest firmą no
                  name tylko firmą z doświadczeniem a że nie wydaje kwazylionów
                  dolarów na promocje to inna sprawa a czy eizo wydaje majątek na
                  promocje nie a czy iiyama wydaje taką kase nie a samsung i lg
                  zamiast zająć się jakościa i zainwestować te pieniądze w rozwój wali
                  w każdym bloku reklamowym jakis spot. Mam w du.. lg i samsunga i
                  nigdy nie kupie nic tych firm chyba że nieświadomie bo bedzie pod
                  inna nazwą tak więc aroganckie i nudne argumenty na temat wyższości
                  masówy nad dobra jakością idącą w parze z ceną mówią same za siebie
                  a jak po roku zgaśnie wam pixel to bedziecie się zastanawiać ile
                  kosztuje matryca bo ja nie mam zamiaru poprostu mogę to reklamowac
                  przez całe 3 lata gwarancji. Serwis AG jest w Warszawie.
                  • Gość: akodo Twoja sprawa tylko nie pleć bzdur IP: *.chello.pl 27.12.07, 22:00
                    BTW masówa to właśnie to czego tak zaciekle bronisz ;) masówa której nie trzeba
                    nawet reklamować tylko sprzedać odpowiednio tanio a klientom puścić bajeczkę, że
                    nie przepłacają za markę i reklamę.
                    I dowiedz się dokładnie jak jest z tymi pixelami, gdy zacząłem Neovo dopytywać o
                    szczegóły to okazało się że uszkodzone pixele muszą być w obszarze wyznaczonym
                    przez przecięcie dwóch pionowych i dwóch poziomych linii, taki prostokącik na
                    środku ekranu.
                    www.agneovo.pl/support/Warranties.htm
                    LG daje 30 dni od zakupu na sprawdzenie w dowolnym miejscu nie może wystapić ani
                    jeden badpixel czy subpixel. Gwarancja 3 lata door2door to standard wśród
                    dobrych producentów nie ma w tym nic niezwykłego.

I na koniec prawda objawiona, Samsung i LG nie wydają pieniędzy na rozwój tylko
                    na reklamę, odwrotnie niż Iiyama :) Tym mnie rozbawiłeś.
                    • oby.watel Markowy szajs 28.12.07, 01:40
                      Sprzęt firmowy. Sony. Nagrywarka DVD. Pęka przycisk wysuwania szufladki. Żadnemu
                      szajsowi no name coś takiego się nie zdarzyło. W środku - LiteOn...

Sprzęt Sony. Dawniej nie do zdarcia potrafi paść po roku. Panasonic, Technics
                      nie lepszy. To są firmy znane, poważane. Produkują coraz większy szajs. Tyle, że
                      zdecydowanie droższy, bo "markowy".

Monitor to za drogi sprzęt. Ale jeśli ktoś chce się przekonać jak wygląda
                      "markowy" sprzęt niech rozbierze dowolną nagrywarkę DVD. Zdziwi się, jaka firma
                      siedzi w środku.

W którym roku Lucky Golstar zmienił nazwę na LG, przestał produkować szajs a
                      zaczął "markowy" sprzęt?
                      • Gość: akodo bo jeszcze trzeba miec pojęcie IP: *.chello.pl 28.12.07, 07:08
                        kto jest producentem a co jest jedynie marką-naklejką na obudowie.
                        Wspomniany wychwalany Sony używa w swoich super telewizorach jakich
                        martyc? A ich napędy od zawsze były chłamem, najańsze badziewie
                        jakie udało im się kupić z dodanym napisem Sony.

A Twoje nieudolne próby ośmieszenia największej i wiodącej na rynku
                        firmy produkującej napędy optyczne są właśnie dowodem na to że nie
                        masz pojęcia o czym mówisz, a za wszelką cenę chcesz mi udowodnić że
                        koreańska marka jest zła... szkoda że optyka LG to współpraca z
                        Hitachi i nikt nie ma tak zaawansowanych napędów jak oni (np GGW-
                        H20L Bluray i HD-DVD w jednym) Ale to polacy umieją najlepiej,
                        wyśmiać koreańczyków za produkowanie chłamu ;)

Na przyszłość polecam sprzęt firmy Manta - na pewno nie przepłacisz
                        za markę :)
      • rumnieburak Re: AG Neovo - monitor 29.12.07, 19:15
        Gość portalu: hiroiczny napisał(a):

> hmm... szczerze Ci powiem, że nie ufam no name'om

'no name'??!! Ta firma ma już ładnych pare latek. Jakieś 5-6 lat temu robiła jedne z najlepszych lcd-ków dostępnych na polskim rynku. Sam mam 15"(kupiony 5 lat temu) tego oto producenta i na jakość obrazu oraz wykonanie nie można narzekać. Do tej pory ani jednego bad pixela, subpixela itp. Tylko, że to było 5 lat temu...
    • Gość: sprzedawca Re: AG Neovo - monitor IP: 83.1.74.* 28.12.07, 19:28
      beata_ napisała:

> Trochę pod strachem, ale po konsultacji z żywym człowiekiem w
      > sklepie zaryzykowałam :-)
      > Parametry tego Neovo są nieco lepsze niż Samsunga, nie do
      > pogardzenia też trzyletnia gwarancja na martwe/wypalone piksele...
      > Cena - prawie 150 zeta niższa...
      >
      > No i rzecz, która przeważyła - AG Neovo, to jak zrozumiałam jakaś
      > odnoga (czy wręcz "to samo, co") Siemens-Benq, czyli nie takie znów
      > no name. Jutro odbieram w "prawdziwym" sklepie, który mi sprzedaje
      > po cenie z Agito :-)
      >
      > Mam nadzieję, że nie będę płakać...
      >
      > Dzięki za odzew :-)

Muszę cię rozczarować, AG Neovo = AOC i inne no name.
      Mieliśmy na sklepie ten sam model AG Neovo i AOC niczym sie nie różniły oprócz
      nazwy firmy na obudowie, nawet cena była ta sama.
      • beata_ Re: AG Neovo - monitor 29.12.07, 00:47
        Nie wiem, co to jest AOC... być może dlatego, że to no name (albo ja
        totalna ignorantka jestem) :-)

Za to bieg sprawy odwrócił się nagle i niespodziewanie... sprzedawca
        nawalił, nie ściągnął jednak dla mnie Neovo i w ramach rekompensaty
        oddał mi za te same pieniądze LG L192WS.

Finansowo jestem więc ciut do przodu, zobaczymy też jak to markowe
        cudo będzie się sprawować... :-)
        • Gość: sprzedawca Re: AG Neovo - monitor IP: 83.1.74.* 29.12.07, 10:06
          beata_ napisała:

> Nie wiem, co to jest AOC...

to samo co neovo
          • Gość: falkor Re: AG Neovo - monitor IP: *.sdl.vectranet.pl 29.12.07, 12:49
            ja tego troche nie pojmuję jak można o firmie która od 92r zajmuje
            sie produkcja monitorów pisać że jest no name przeciez matryce lcd
            wszystkie firmy produkuja mniej więcej od tego samego momentu. A
            może lepiej pisać no 1mld/usd na reklame i promocje.
            • oby.watel Re: AG Neovo - monitor 29.12.07, 15:49
              I co w tym takiego niepojętego? Firma Neovo produkuje monitory dopiero od 1992
              roku, a firma LG zaczęła je produkować już w 2001 jako joint venture z firmą
              Philips. Więc ma większe doświadczenie. I jest firmą Markową. Lucky GolStar w
              1995 roku zmienił nazwę na LG, co oznacza Life's Good.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka