Dodaj do ulubionych

Acer Extensa 5220?

21.01.08, 20:51
Mam pytanie do posiadaczy i fachowców w branży w kwestii doświadczeń i opinie
nt Acer Extensa 5220. Zachęcony rewelacyjną jak się zdaje ceną 1340zł
proline.pl/shop.php?prodid=ACER+LX.E870C.021
zastanawiam się nad zakupem. Dokupiłbym jedynie 1GB Ram. Ma służyć jako drugi
komputer w domu - dzieci za często obsiadują komputer stacjonarny. Pytanie
kolejne - planowałem kupić dopiero na komunię dziecku - czyli w maju. Czy
warto jednak poczekać a w maju kupię w tej cenie Duo Core w laptopie? Co
sądzicie? Generalnie jeszce tekilka miesięcy moge się pomęczyć ale ta cena w
proline mnie kusi :)
Obserwuj wątek
    • m.gregor Wy jestescie jacys powaleni z tego Proline'u n/t 21.01.08, 21:56

• krzysiekkce Re: Wy jestescie jacys powaleni z tego Proline'u 21.01.08, 22:14
        Obiecuję ze nie jestem pracownikiem proline - ta firma występuje w poście gdyż
        tam jest najniższa cena jaką znalazłem a poza tym mieszkam w Katowicach gdzie
        mam sklep firmy! Interesuje mnie kwestia czy za tak niską cenę da się "to"
        używać w domu ew. na wakacjach. Jeśli ma mi się rozpaść po miesiącu albo
        przebywać w serwisie ( a takie opienie też znalazłem) to wcale nie mam zamiaru
        skorzystać z oferty tej firmy!
        • m.gregor Re: Wy jestescie jacys powaleni z tego Proline'u 21.01.08, 22:23
          Ja bym Acera nie kupil. Tandente wykonanie, rok gwarancji. Wystarczy jako
          argumenty PRZECIW. A ZA? No chyba tylko cena.
          • krzysiekkce Re: Wy jestescie jacys powaleni z tego Proline'u 21.01.08, 22:30
            A czy masz styczność ze sprzętem Acera z tej najniższej półki? Uważam jednak, że
            inne potrzeby ma człowiek który kupuje laptopa by z nim jeździć i pracować w
            terenie a inne ja stawiam wymagania - u mnie on będzie w 90% czasu w domu! Poza
            tym ważny jest stosunek jakość/cena. Jak sądzę w tej cenie trudno spodziewać się
            cudów. Wciąż jednak pytanie - czy aby nie taka tandeta że pieniądze wyrzucę w
            błoto! Dlatego interesuje mnie bardzo opinia już posiadaczy tego sprzętu.
            Pozdrawiam!
          • diabel-tasmasnki Re: Wy jestescie jacys powaleni z tego Proline'u 21.01.08, 23:16
            ibm/levato, toshiba i hp też maja tylko rok gwarancji.
            • m.gregor Re: Wy jestescie jacys powaleni z tego Proline'u 21.01.08, 23:32
              Ale sa lepiej wykonane i maja mniejsza awaryjnosc. Niech na 100 Acerow popsuje
              sie 40 (zalozmy!) a na 100 Toshib niech popsuje sie 5 (przypominam -
              zakladamy!). Mniejsze jest prawdopodobienstwo trafienia na wadliwa tośkę niz na
              wadliwego Acera. Poza tym serwis Acer'a jest w Czechach. Tośki w PL. Nawet jak
              sie cos popsuje nie stracisz notka na 3 tygodnie (bo tyle srednio trwa naprawa w
              serwisie Acer'a).
              • Gość: Werner Re: Wy jestescie jacys powaleni z tego Proline'u IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.08, 16:13
                Psuja sie i najlepsze mercedesy , Passaty oraz inne PSEUDO NIEZAWODNE statki,
                podobnie jest tutaj przy masowej produkcji trudno zagwarantowac niezawodność,
                kiedys Laptopy kosztowały masę pieniędzy ale były solidnie wykonane teraz każda
                firma szuka oszczędności zleca produkcję w Chinach, Tajlandii czyli tam gdzie
                jest najtańsza siła robocza, poza tym Acer ma produkty nie tylko za 1300-1500 zł
                ale i takie za kilka tysięcy więc zapewnie dużo lepiej wykonane, osobiście
                kupiłem Extense 5220 za 1480 zł z 1,5 gb ram i 120 hdd, co do jakości wykonania
                nie moge mieć zastrzeżeń widziałem poprzednie modele jest duża poprawa, na
                minus mogę zaliczyć problem ze sterownikami szczególnie grafika osobiście mam
                problem z TV OUTem na jednym TV działa a na innym nie;/ ale cała reszta oki,
                może po kolejnej instalacji XP będzie lepiej , na samym początku trudno było
                przywyknąć do matrycy typu lustro ale na czarnym i ciemnym tle bajka, jeśli
                chodzi o serwis nie mam jeszcze styczności ale z pewnością bym się wypowiedział
                o solidności wykonania napraw jak i czasie w jakim je dokonano, ale odpukać się
                nie psuje, gry te prostsze działają, próbuje odpalić HL2 może się uda poki co
                NFS dziala bez zarzutu, ale to w końcu nie jest sprzęt do gier, nie da sie mieć
                za te cenę czegoś z grafiką ATI czy Nvidii niestety. zreszta firmowe HPki do
                2200 zl tez mają X3100 na pokładzie, czy polecić, cóż jeśli mas zgotówkę możesz
                kupic poleasingowego DELLa D600 z 60 dyskiem i DVDRW w podobnej cenie, wybór jak
                zwykle należy do Ciebie, ja nie narzekam.
    • Gość: Janusz Bogosinski Re: Acer Extensa 5220? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.08, 18:22
      Odpisze krotko, skusilem sie i kupilem tego laptopa w proline...
      wykonanie wcale nie odbiega od Toshib czy Fijitsu-Simens, ogolnie
      calkiem niezly sprzet, kupilem go jako alternatywe do przegladania
      netu na werandzie, a jak sie zrobi cieplo to w ogrodzie, czyli
      sluzyc bedzie przede wszystkim jako sprzet mobilny... podlaczylem i
      hula jak trzeba juz miesiac... uwazam ze to wartosciowy zakup i za
      ta cene jak najbardzej... zainstalowalem sobie windowsa 2000 (mialem
      troche problemow, ale pomagal mi bratanek z tymi... sterownikami),
      dlaczego windowsa 2000 bo mam oryginalnego i przyzwyczailem sie

pozdrawiam

Janusz Bogosinski

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka