Dodaj do ulubionych

Jak sprawdzić ile mój komputer posiada rdzeni

27.02.08, 15:16
Jak sprawdzić ile mój komputer posiada rdzeni lub ile
mikroprocesorów.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kolobos Re: Jak sprawdzić ile mój komputer posiada rdzeni IP: *.escom.net.pl 27.02.08, 15:19
      Uzyj Everest.
    • user0001 Re: Jak sprawdzić ile mój komputer posiada rdzeni 27.02.08, 15:26
      cat /proc/cpuinfo | less

ta masz wymienione kolejne rdzienie, przy każdym jest informacja ile rdzeni ma
      procesor w którym ten konkretny rdzeń znajduje się.

;-)
    • Gość: T-800 Re: Jak sprawdzić ile mój komputer posiada rdzeni IP: *.multimo.gtsenergis.pl 27.02.08, 16:07
      W menedżerze urządzeń.
    • tiges_wiz Re: Jak sprawdzić ile mój komputer posiada rdzeni 27.02.08, 17:39
      komputer nie POSIADA ...
      komputer MA
      • Gość: XTC Re: Jak sprawdzić ile mój komputer posiada rdzeni IP: *.acn.waw.pl 27.02.08, 18:39
        > komputer MA

Komputer nie MA - procesor MA rdzenie.
        • tiges_wiz Re: Jak sprawdzić ile mój komputer posiada rdzeni 27.02.08, 21:38
          Jeżeli uważasz, ze "samochód ma 5 biegów" jest mniej poprawne od "samochód ma
          skrzynie biegów z 6 przełożeniami" to podziwiam samozadowolenie :)
          • Gość: XTC Re: Jak sprawdzić ile mój komputer posiada rdzeni IP: *.acn.waw.pl 27.02.08, 23:01
            > Jeżeli uważasz, ze "samochód ma 5 biegów" jest mniej poprawne od
            > "samochód ma skrzynie biegów z 6 przełożeniami" to podziwiam
            > samozadowolenie :)

No ale chyba nie powiesz: "samochód ma 6 przełożeń" tylko "samochód ma skrzynie
            biegów, która ma 6 przełożeń". Tak samo jak "komputer ma procesor, który ma dwa
            rdzenie".
            • m.gregor Re: Jak sprawdzić ile mój komputer posiada rdzeni 28.02.08, 00:46
              Przepraszam czy to forum polonistyczne?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka