Dodaj do ulubionych

jaki procek

IP: 80.51.253.* 29.09.03, 13:58
Jaki mam wybrać procesor? Athlon czy Celeron.
I jaką płytę główną polecacie i jakiej mam unikać?
Obserwuj wątek
    • Gość: May79 Re: jaki procek IP: *.acn.waw.pl 29.09.03, 14:05
      Ja bym Ci polecil Pentium 75 MHz ;)

Napisz cos wiecej do czego Ci komputer - do grania, pracy z grafika, CAD/CAM,
      rengering 3D, muzyka, czy moze pisania w wordzie? A moze bedziesz programowac,
      tworzyc bazy danych. A ile masz na to kasy?
      Po pytaniu sadzac, chcesz grac i moze czasem jakis film obejrzec (??) - bierz
      najszybszy na jaki Cie stac.
      AMD czy Intel?? Wojna miedzy zwolenniakmi kazdej z firm nie skonczy sie nigdy,
      zwiec to zalezy tylko od tego, ktory bardziej Ci sie podoba i ile masz na niego
      kasy. Teoretycznie w nizszym przedziale cenowym silniejsze sa AMD, ale to tylko
      teoria, ktora nie zawsze sgadza sie z praktyka.

Pozdrawiam
      • Gość: t Re: jaki procek IP: 80.51.253.* 29.09.03, 14:18
        Gość portalu: May79 napisał(a):

> Ja bym Ci polecil Pentium 75 MHz ;)
        >
        > Napisz cos wiecej do czego Ci komputer - do grania, pracy z grafika, CAD/CAM,
        > rengering 3D, muzyka, czy moze pisania w wordzie? A moze bedziesz
        programowac,
        > tworzyc bazy danych.

Nie chodzi nawet do czego, ale ktory jest mniej awaryjny i bardziej stabilny?
        A tak wlasciwie to prawie do wszystkiego z tego co wypisales.
        • Gość: dominik666 Re: jaki procek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.03, 14:46
          baleron .. jest .. nie nie mam słów ..
          TYLKO ATHLON !!!
          stabilność .. posiadam teraz drugi komputer oparty na tym procku
          chodzi 16 dzień bez restartu .. (overclockowany o +400mhz)w nocy leci sobie
          downloading a w dzień
          gry progi filmy czego można więcej chcieć ..
          a jaki bym polecał CPU AMD ATHLON XP 2200 ..330.17PLN
          stosunek cena=wydajność to w przypadku tego modelu moim zdaniem priorytet.
      • Gość: wojtek Re: jaki procek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.03, 14:36

> kasy. Teoretycznie w nizszym przedziale cenowym
        silniejsze sa AMD, ale to tylko
        > teoria, ktora nie zawsze sgadza sie z praktyka.

dobra miszczu ,a teraz podaj link w którym AMD jest
        słabszy mając na uwadze te same ceny procesorów
        ...albo nie,nie podawaj bo i tak nie znajdziesz

Athlon XP 2000+ kosztuje 305 zł,Celeron 2000 kosztuje 315 zł
        co według ciebie jest mocniejsze we wszystkich
        zastosowaniach?
        • Gość: May79 Re: jaki procek IP: *.acn.waw.pl 29.09.03, 15:14
          "Miszczu" sam mam AMD i nie zamienie go na nic innego!! :) Ostatnio kupowalem
          dla siostry nowego kompa i tez dostala AMD. Nie chcialem Intela, bo niestety nie
          stac mnie na placenie za sama marke...
          Z drugiej strony nie mam zamiaru pluc na Intela, poniewaz sam chetnie
          skorzystalbym z dobrodziejstw HT. No wiem, moge sobie kupic platworme MP, ale
          jak juz powiedzialem - nie stac mnie na to.

A co do pytan autora watku - jesli chodzi o stabilnosc prockow, to jesli ich nie
          bedziesz jakos drastycznie przetaktowywal, zapewnisz w miare poprawne
          chlodzenie, to sprzetowo raczej nie mam miedzy nimi znaczacej roznicy. Jesli zas
          chodzi o plyty glowne, to wiadomo - cena w dol - jakosc niestety najczesciej
          tez. Znaczy kupuj raczej te znanych marek i nie najtansze modele. Nic
          konkretnego Ci nie polece, bo kazdy ma swoja ulubiona marke i z jego powodow
          najlepsza. Ja osobiscie nic nie moge zarzucic ASUSowi, MSI i Abitowi (mam na
          Abicie KT7A Athlona 1000MHz i do dzis to cudo hula az milo, a wcale go nie
          oszczedzam).

Pozdrawiam
          • Gość: chmchm Re: jaki procek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.03, 16:26
            athlon to pełna wersja proca, a celeron to proc okrojony i droższy wiec odp.
            jest jasna. 2000+ kosztował mnie 285zł i to w czerwcu więc ta cena 305 zł jest
            chyba za wysoka troche.......
            • Gość: wojtek Re: jaki procek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.03, 18:15

> jest jasna. 2000+ kosztował mnie 285zł i to w czerwcu
              więc ta cena 305 zł jest
              > chyba za wysoka troche.......

rzeczywiście ,znalazłem Athlona 2000+ za 280 zł a 2200+
              za 300 zł
        • Gość: Greg Re: jaki procek IP: *.acn.pl / *.acn.pl 30.09.03, 17:56
          To jeszcze ja dorzucę swoje "3 grosze": już dawno faktyczna prędkość
          taktowania procesora zeszła na plan dalszy przy ustalaniu wydajności procesora
          i całego zestawu... Nie chcę cię martwić, ale w jednym z ostatnich PC
          Format'ów miałem porównanie kilku procesorów Intela (Pentium 4, Celeron 2) i
          AMD (Athlon XP). Jeśli chodzi o zmagania Celeron 2 vs. Athlon XP to przykro
          mi, ale tylko cena jest porównywalna, bo w testach Celeron 2 2000 MHz zdobywa
          mniej punktów niż Athlon XP 1600+....
          • Gość: chmchm Re: jaki procek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.03, 19:05
            no właśnie. celeron powinien byc gorszy z założenia , a kto pisał inaczej?
            • Gość: JP Re: jaki procek IP: *.dial.greensand.net 01.10.03, 05:58
              Kazda nawet najbardziej szanujaca sie firma produkuje cos dla mniej zamoznych.
              W przypadku Toyoty to byla Tercel, teraz ECHO w przypadku Forda t.j. Fokus
              itd. Wlasnie Celeron dla Intela to cos dla biednych. Nie bierz tego do siebie
              ale to jest naprawde szajs.
              Jak bys chcial porownywac Pentium 4 z Athlon XP to ja ci doradzam zdecydowanie
              Pentium 4. Choc to tez juz przezytek.
              Juz wychodzi nowa generacja komuterow opartych na procesorach 64 bitowych i te
              wszystkie 32-ki wyprzedaja teraz za bezcen. Niedawno widzialem w Walmart
              Compaq z Athlon 2.2 z 40MB HD, 256MB RAM, CDRW z DVD i wszystko pozostale,
              plus 17" monitor Compaq za $490. Jezeli monitor Compaq kosztuje $200 to
              komputer ponizej $300. Z pelna gwarancja i licencyjnym software-m.
              Pytanie, czy warto skladac komputer?
              • Gość: wojtek Re: jaki procek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.03, 09:52
                Gość portalu: JP napisał(a):

> Kazda nawet najbardziej szanujaca sie firma produkuje
                cos dla mniej zamoznych.
                > W przypadku Toyoty to byla Tercel, teraz ECHO w
                przypadku Forda t.j. Fokus

zgadza się,ale pomiędzy Celeronem a Athlonem jest
                przepaść,tak właśnie Athlon jest procesorem dla biednych

> Jak bys chcial porownywac Pentium 4 z Athlon XP to ja
                ci doradzam zdecydowanie
                > Pentium 4. Choc to tez juz przezytek.

teraz to dowaliłes stary...P4 to przeżytek? jestem fanem
                AMD ale nie pisz takich bzdur więcej

> Juz wychodzi nowa generacja komuterow opartych na
                procesorach 64 bitowych i te
                > wszystkie 32-ki wyprzedaja teraz za bezcen.

bzdura,pojawiły sie Athlony 64 ale nie oprogramowania
                64-bitowego,nikt nie wyprzedaje wcześniejszych za bezcen
                tylko dlatego.Dodatkowo Athlony 64 mają zaporową cenę

Niedawno widzialem w Walmart
                > komputer ponizej $300. Z pelna gwarancja i licencyjnym
                software-m.
                > Pytanie, czy warto skladac komputer?

To jest Polska stary...znasz taką piosenkę?
                "Polska,mieszkam w Polsce..."

Tutaj zarabia się średnio 200-300$ na miesiąc nikt nie
                kupuje badziewia z hipermarketów
                • Gość: JP Re: jaki procek IP: 64.75.243.* 04.10.03, 06:40
                  Piszesz bardzo kategorycznie ale brak ci wiedzy na temat tego co sie dzieje w
                  dziedzinie komputerow w swiecie.
                  Piszesz o jakiejs (twoim zdaniem) cenie zporowej na procesory 64 bitowe a
                  prawda jest taka ze roznica w cenie AthlonXP32 3200 i Athlon64 3200 jest $10.
                  Dla przykladu Pentium4 3Ghz - $400.
                  Musisz wiedziec ze juz od kilku miesiecy sklepy w USA sa zapelnione
                  komputerami z procesorami 64bit i ceny ich nie sa wyzsze od 32bitowych. Pisze
                  swiadomie komputery 64bitowe bo architektura plyty glownej jest tez inna. Np
                  predkosc front bus jest juz 1600Mh, memory 333Mhz.
                  Cale oprogramowanie 32bit lacznie z Windows XP mozesz uzywac na komputerach
                  64bit.
                  Dlaczego ludzie w USA nie kupuja tych komputerow? A to dlatego ze sa one
                  oparte na procesorach AMD ktorych tu sie nie szanuje. Wiekszosc czeka na
                  64bitowy Intel.
                  • Gość: JP Re: jaki procek IP: 64.75.243.* 04.10.03, 06:50
                    I jeszcze jedno. Tu sie nie sprzedaje w supermarkietach badziewia.
                    Takie sklepy jak Walmart, Costco, Sears itd to sa supermarkiety ale sprzedaja
                    one komputery dobrej klasy. Chyba ze HP, Compaq, Gateway to sa dla ciebie
                    badziewia. Sa one tansze bo produkowne poza USA ale w niczym sie nie roznia od
                    komputerow sprzedawanych w CompUSA czy CircutCity.
                    • Gość: kell Re: jaki procek IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 04.10.03, 08:31
                      wg mnie kupno komputera w takim sklepie to wielka pomylka. po prostu obudzisz
                      sie za 1-2lata z komputerem ktory ciezko unowoczesnic, bo albo sie nie da bez
                      wymiany 3/4 bebechow, a to sie nie da dolozyc karty graficznej bo producent
                      oszczedza i poza ta zintegrowana nie ma juz slotu agp. brrr, jak kogos stac na
                      upgrade poprzez kupno calkiem nowej maszyny to polecam. a lepiej rozejrzec sie
                      za jakims miejscem gdzie zloza komputer.. co to jakis kompleks skladaka?
                      przeciez masz okazje za mniejsze pieniadze miec komputer zlozony z firmowych
                      czesci, bez roznych magicznych oem-owych czesci i taki ktory bez problemu w
                      przyszlosci rozbudujesz!

ale odchodze od tematu, na serio teraz jakbym mial kupowac nowe cpu to z
                      pewnoscia kupilbym athlona xp2600+ (na rdzeniu barton) + msi kt6 delta (via
                      kt600, jako przyklad, mam same pozytywne wrazenia z uzywania msi) + 512mb
                      ddr400.. taka konfiguracja to rakieta, porownywalne p4 wychodzi znacznie drozej,
                      a celeronem nie ma wg mnie sobie glowy zawracac. nie warto
                      • Gość: JP Re: jaki procek IP: 64.75.243.* 04.10.03, 09:06
                        Tak oczywiscie komputer trzeba kupowac nowy co jakies 3 lata.
                        Przypomina mi sie moj szwagier mieszkajacy w Polsce ktory 3 lata temu skladal
                        nowy komputer i kupil wtedy najnowsza i najlepsza plyte glowna Asus a dzisiaj
                        nie moze do niej wlozyc wiecej niz 1Ghz procesor. Pisal wtedy, ze przeplacil
                        ale ma cos super. Na jak dlugo?
                        Przekonywal mnie wtedy (podobie jak ty teraz), ze skladak jest najlepszy.
                        Moze rower ale napewno nie komputer.
                        • Gość: kell Re: jaki procek IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 04.10.03, 09:34
                          nie tak.. wlasnie nie zmieniasz co 3 lata.. kupuje teraz, za powiedzmy rok
                          zmieniam karte graficzna (mam "firmowy" moge nie miec agp wiec zostaje na
                          lodzie, albo bios nie bedzie jej lubil etc, a kupie w ciemno, bo gosciu w
                          sklepie na 99% mi nie powie czy ten model ma agp czy nie.. ale pewnie slot agp
                          podwyzszylby koszty produkcji o 5$ wiec go nie bedzie, za to mam jakies
                          zintegrowane cudo), dokladam sobie pamieci jakie chce, bez ryzyka, ze z
                          "firmowym" sprzetem nie beda dzialac, oczywiscie ryzykuje dokladajac nowy dysk
                          bo zasilacz pewnie jest obliczony na to co mam i jak podlacze np nowe hdd to
                          moze sie to skonczyc niemilo.. ja to przechodzilem z "firmowym" skladakiem,
                          wiecej juz nie chce. bardziej sobie cenie plyte asusa, msi itd od "firmowego"
                          shitu della czy compaqa w ktorym wielu rzeczy nie ma, bo przeciez nie warto
                          dodawac... i mam normalny bios w ktorym moge zmienic co chce, a nie jakas pseudo
                          namiastke, gdzie o np podkrecaniu cpu moge juz od razu zapomniec.. no i
                          najlepsze sa te reklamowe bzdury o "stabilnosci" .. ehh windows sie pewnie nie
                          wiesza:)
                          • Gość: JP Re: jaki procek IP: 64.75.243.* 04.10.03, 09:54
                            Polskie myslenie.
                            Powiem ci tylko ze ja kupuje co 3 lata. Zawsze najnowszy i zawsze wzglednie
                            najlepszy. Nigdy nie mialem tego typu problemow co ty.
                            Pozdrawiam,
                            • Gość: kell Re: jaki procek IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 04.10.03, 10:07
                              hmm, najlepszy? serio to sie oplaca? np porownaj ceny athlonow z wyzszej polki,
                              od xp2.6 cena rosnie ostro a wydajnosc tylko odrobine. wiec sporo wtedy
                              przeplacasz.. no coz, kazdy woli co innego, po prostu wiem z doswiadczenia, ze
                              za firmowego skladaka mozna miec lepsza konfiguracje.. ale kazdy lubi inaczej..
                              jest jeszcze jedna zaleta. ze gdy zmieniasz system operacyjny (nie wazne jaki) a
                              masz popularny sprzet to obslyzy ci go duzo lepiej niz jakies egzotyczne cudo
                              firmt ktora supportuje tylko ten os ktory sprzedala razem z komputerem.. uff!
                              • Gość: JP Re: jaki procek IP: 64.75.243.* 04.10.03, 10:28
                                Wspolczuje ci.
                                Musze sie skorygowac. Policzylem ze w ostatnich 10 latach kupilem 5
                                komputerow, wiec srednia wychodzi co 2 lata. Ciekawe, ze ostatnie 4 pracuja do
                                dzis. Tylko jeden postawilem kolo smietnika.
                                Dbam tez o to aby uzywac tylko licencjonowane programy i tez najnowsze.
                                Oto cala moja tajemnica.
                                Oczywiscie jezeli profesjonalnie uzywasz komputer, musi on byc specjalnie
                                wyposazony.
                                • Gość: kell Re: jaki procek IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 04.10.03, 10:40
                                  hmm, nie rozumiem w tym momencie co przez to rozumiesz. dalej sadze, ze komputer
                                  zlozony do moich potrzeb (nie mowiac o takim ktory sobie skladam sam i pasuje
                                  idealnie do tego do czego go uzywam!) jest lepszy od jakiegos komputera masowego
                                  do "gier i multimediow" cokolwiek by to znaczylo. bardziej sobie cenie support
                                  producenta danej czesci niz firmy ktora je sklada do kupy... a jakiego
                                  oprogramowania uzywam to juz nie gra roli, jezeli firma od ktorej kupiles
                                  komputer uzywa sprzetu stworzonego specjalnie dla niej i wypusci sterowniki
                                  tylko do tej wersji systemu operacyjnego ktora sprzedala razem z komputerem..
                                  i na koniec sadze, ze kupujac komputer w malym sklepie mam do niego lepszy
                                  serwis (na miejscu, przez fachowca, a nie przez "certyfikowanego" technika,
                                  ktory jest najczesciej debilem i nie potrafi zrobic nic co by wykraczalo poza to
                                  co ma w instrukcji obslugi)
                                  a tak na koniec to nie rozumiem czym rozni sie skladak od np della od skladaka
                                  od pana franka zza rogu, poza tym, ze pan franek mi zlozy komputer taki jaki ja
                                  chce (i nie placi za wyjatkowo debilne reklamy w telewizji), do tego zrobi to
                                  taniej i bedzie tak samo _profesjonalny_ jak komputer z best buy czy gdzie tam
                                  przeplacasz za sprzet..
                                  • Gość: JP Re: jaki procek IP: 64.75.243.* 04.10.03, 11:16
                                    Dziwnie dlugo ciagniesz ten watek.
                                    Kazdy komputer jest gdzies skladany. Roznica nie polega tylko na tym jakie
                                    podzespoly sie do niego wlozy. Duze renowane firmy jak DELL posiada
                                    specjalistyczne komputery (oprzyrzadowanie, stacje pomiarowe) do pomiaru kilku
                                    tysiecy punktow serwisowych w komputerze, ustawiajac wzajemne relacje
                                    parametrow. Dzieki temu komputer taki jest niezawodny przez wiele lat.

To tak jak pojedziesz samochodem do mechanika malego shopu lub renomowanej
                                    stacji obslugi. Ten pierwszy sprawdzi samochod na oko i na sluch ten drugi
                                    (idiota) podlaczy do samochodu komputer (ktory kosztuje $50tys i tego
                                    pierwszego na niego nie stac) i zdjagnozuje szybko i dokladnie.
                                    • Gość: wojciech j. Re: jaki procek IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.03, 13:40
                                      Gość portalu: JP napisał(a):

> Dziwnie dlugo ciagniesz ten watek.
                                      > Kazdy komputer jest gdzies skladany. Roznica nie polega tylko na tym jakie
                                      > podzespoly sie do niego wlozy. Duze renowane firmy jak DELL posiada
                                      > specjalistyczne komputery (oprzyrzadowanie, stacje pomiarowe) do pomiaru
                                      kilku
                                      > tysiecy punktow serwisowych w komputerze, ustawiajac wzajemne relacje
                                      > parametrow. Dzieki temu komputer taki jest niezawodny przez wiele lat.
                                      >
                                      > To tak jak pojedziesz samochodem do mechanika malego shopu lub renomowanej
                                      > stacji obslugi. Ten pierwszy sprawdzi samochod na oko i na sluch ten drugi
                                      > (idiota) podlaczy do samochodu komputer (ktory kosztuje $50tys i tego
                                      > pierwszego na niego nie stac) i zdjagnozuje szybko i dokladnie.

Nie ma to jak złożyć samemu komputer i potem go samemu uruchomić.
                                      Te seryjne komputery są dla tych którzy kupując komputer najbardziej
                                      interesuje wygląd obudowy.
                                      przeciez te renomowane firmy to nawet nie podają szczegółowo z czego ten
                                      komputer złożyły.
                                      A prawda jest taka, że składają je z części ogólnie dostępnych na rynku z tą
                                      róznicą, że z najtańszych i najstarszych z reguły schodzących z rynku!!!
                                      Czasami procek jest więcej wart niż cała reszta, bo tu juz kombinować się nie
                                      da. Uważam, że za coś takiego to i 300 dolców to wygórowana cena.
                  • Gość: wojtek Re: jaki procek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.03, 12:41

> Piszesz o jakiejs (twoim zdaniem) cenie zporowej na
                    procesory 64 bitowe a
                    > prawda jest taka ze roznica w cenie AthlonXP32 3200 i
                    Athlon64 3200 jest $10.

chodziło mi o stosunkową wysoką cenę Athlonów 64 bo AMD
                    nie chce zwiększać popytu i nie jest w stanie tyle produkować

> Musisz wiedziec ze juz od kilku miesiecy sklepy w USA
                    sa zapelnione
                    > komputerami z procesorami 64bit i ceny ich nie sa
                    wyzsze od 32bitowych.

Ceny są znacznie wyższe,zresztą nie ma 64-bitowego
                    systemu operacyjnego dla przeciętnego użytkownika

> Cale oprogramowanie 32bit lacznie z Windows XP mozesz
                    uzywac na komputerach
                    > 64bit.

no i co ci z tego przyjdzie? nie ma oprogramowania 64-bit

> Dlaczego ludzie w USA nie kupuja tych komputerow? A to
                    dlatego ze sa one
                    > oparte na procesorach AMD ktorych tu sie nie szanuje.

to pora żebyscie zaczeli szanować bo konkurencja jest
                    napedem gospodarki.My tu w Polsce mamy monopole i to nie
                    jest dobre

Wiekszosc czeka na
                    > 64bitowy Intel.

to niech sobie czekają dalej,my już nie musimy bo jest AMD
                    • Gość: kell Re: jaki procek IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 04.10.03, 18:16
                      co ciekawe cenowa roznica miedzy athlonem xp2600+ a 64 bitowym athlonem jest
                      prawie 6 krotna, do tego doliczyc 2x drozsza plyte i ma sie bardzo droga
                      _zabawke_ do grania, bo do serwerow to raczej lepiej nadaje sie opteron, a znowu
                      roznica wydajnosci pomiedzy xp i 64bitowa jest daleka od tych 6x..
                      nie oplaca sie i tyle, zastanawiam jaki niewielki odsetek uzytkownikow (ə%?) na
                      prawde potrzebuje taki procesor, potrafi go wykorzystac do czegos innego jak
                      wyciegniecia kilku fps w grach wiecej..
                    • Gość: JP Re: jaki procek IP: 64.75.243.* 05.10.03, 00:09
                      1. Piszesz tak jakby AMD nie byla firma amerykanska.
                      2. Sugerujesz ze procesory AMD sa lepsze od Intela bo sa tansze.
                      3. Porownujesz ceny procesorow nieporownywalnych.
                      4. Piszesz ze niema systemu 64 bit co jest nieprawda.
                      Skoncz wacpan.

A jak czytam cos takiego, cyt: "AMD nie chce zwiększać popytu i nie jest w
                      stanie tyle produkować" to nie wiem czy warto dalej z toba dyskutowac.
                      Byc moze skonczyles 15 lat i twoja wiedza o zyciu nie jest jeszcze
                      dostateczna. Jezeli jednak chcesz zabierac glos publicznie musisz swoje
                      wypowiedzi przemyslec.
                      • Gość: kell Re: jaki procek IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 05.10.03, 00:36
                        oo, a zamierzasz uzywac linuksa pod ia64?:) napiszesz jak dziala?
                        a troche racji w tym jest, amd jest lepsze bo za mniejsze pieniadze dostajesz
                        bardziej wydajny cpu, za razem tak samo wydajne.. wiec co jest nie tak?
                      • Gość: wojtek Re: jaki procek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.03, 13:46
                        > 2. Sugerujesz ze procesory AMD sa lepsze od Intela bo
                        sa tansze.

dokładnie! trafiłeś w sedno,o to właśnie chodzi,jeżeli za
                        taką samą cenę otrzymuje sie produkt 20% szybszy to o
                        czym tu dyskutować?

> 3. Porownujesz ceny procesorow nieporownywalnych.

> 4. Piszesz ze niema systemu 64 bit co jest nieprawda.

to sobie używaj sytemów 64-bitowych :D

> A jak czytam cos takiego, cyt: "AMD nie chce zwiększać
                        popytu i nie jest w
                        > stanie tyle produkować" to nie wiem czy warto dalej z
                        toba dyskutowac.

tak cię to boli? AMD ma ciągłe problemy z produkcją,ceny
                        mają niższe i nie mogą nadążyć z dostawą procesorów
                        poczytaj sobie jakieś fachowe pisma a nie łaź do
                        Wallmartu (market dla biedoty-cytat z ONETU)

> Byc moze skonczyles 15 lat i twoja wiedza o zyciu nie
                        jest jeszcze
                        > dostateczna.

skończyłem 27 lat i jeżeli pojawiają się wycieczki
                        osobiste to znaczy że nie masz więcej argumentów
    • sisila Re: jaki procek 01.10.03, 06:04
      czy mozecie mi pomoc? jak to sie mowi po polsku fachowo, gdy
      komputer "wysiada"? i jeszcze jedno: gdy znowu zaczyna dzialac? potrzebne sa
      te slowa do tlumaczenia i nasze slowniki sa do kitu. dzieki
      • Gość: Koolo Re: jaki procek IP: *.lomza.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.03, 10:11
        AMD Athlon XP (w wersji BOX ma trzy lata gwarancji)
        na dobrej markowej płycie z nForce2 jest bezkonkurencyjny.
        Zobacz :
        forum.tweak.pl/viewforum.php?f=12&sid=905394fa4082c7138dcfe2c0574c6571
        prawie nikt nie wspomina o intelu.
        • Gość: dfg Re: jaki procek IP: 195.245.217.* 01.10.03, 16:41
          kup najszybszy, na jaki Cie stać. wszystko jedno- athlon, czy p4. byle nie
          celeron.
          PS. testy Chipa: celeron2000 < durona1200 , celeron2600 < athlona1700+
          • trent85 Re: jaki procek 04.10.03, 04:33
            Athlon nie p4 ,duron i celeron.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka