Dodaj do ulubionych

Windows Media Player - zielony obraz!!!!!!!!!!!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 20:25
Witam!!

Mam problem, jak w temacie. Kiedy uruchamiam jakiś filmik czy film w Windows
Media Player obraz zamazywuje sie na zielono i niczego nie można obejrzeć...
Jak temu zarazdzić? Dzieki z góry za info !!! Pozdr!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: ghostek Re: Windows Media Player - zielony obraz!!!!!!!!! IP: *.toya.net.pl 28.07.08, 21:19
      brak kodekow lub zle wgrane
      • Gość: Piotr Re: Windows Media Player - zielony obraz!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.08, 09:50
        Gdzie ja takowe kodeki mogę dostać? Wiesz... trochę się na ty nie znam...
        • Gość: @ Re: Windows Media Player - zielony obraz!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 29.07.08, 10:15
          www.instalki.pl/programy/download/kodeki/ffdshow.php
          • hrabia.mileyski Re: Windows Media Player - zielony obraz!!!!!!!!! 29.07.08, 11:39
            Do prawidłowego działania WMP (sprawdź, czy masz wersję 11) nie trzeba ściągać
            żadnych dodatkowych rzeczy.
            Chyba, że są jakieś kłopoty innego rodzaju (jak to opisano pod podanym linkiem).
            "Jedenastka" naprawdę nie jest zła, dziwie się manii ściągania wszystkich innych
            możliwych playerów "bo windowsowy to szajs", a które to playery są najczęsciej
            od WMP gorsze.
            • Gość: Greg Re: Windows Media Player - zielony obraz!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.08, 13:12
              Ale tu nie chodzi o player, a same kodeki, których to Windows
              wbudowanych nie ma! FFDShow powinien się sprawdzić, ja najczęściej
              (z lenistwa :) polecam najnowszego DIVX'a i filtr AC3.
              • hrabia.mileyski Re: Windows Media Player - zielony obraz!!!!!!!!! 29.07.08, 15:48
                A czego to WMP odtworzyć nie potrafi?
                Raz tylko posiłkowałem sie kodekiem, aby *ogg odtwarzać.
                do niczego innego nie potrzebowałem.
                • Gość: Greg Re: Windows Media Player - zielony obraz!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.08, 16:23
                  Spróbuj odtworzyć jakikolwiek *.avi zawierający wideo divx na świeżo
                  zainstalowanym systemie bez dodatkowych kodeków. Z audio też by się
                  dużo znalazło, w zasadzie "out of the box" to WMP odtworzy tylko MP3
                  i WMA, o OGG, FLAC, M4A i innych nie ma mowy.
    • Gość: ghostek Re: Windows Media Player - zielony obraz!!!!!!!!! IP: *.toya.net.pl 29.07.08, 21:18
      dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=2209&KMPlayer+2.9.3.1430
      ten program nawet winyle czyta -:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka