Dodaj do ulubionych

Format w laptopie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.08, 16:26
Witam wszystkich! Mam problem z foramtem w laptopie. Jest to moj pierwszy laptop z wbudowanym system vista basic. Do tej pory robilem tylko format mojego blaszak, wiec sie zastanawiam jak bedzie to wygladac w takim laptopie czy ta vista zacznie sie po formacie sama instalowac? Czy moze trzeba cos ustawic przed formatem?? No i czy moge wgrac sobie drugi system XP do takiego laptopa?? Moze jest to bardzo banalne pytanie ale niestety nie znam sie na tym zbyt dobrze :)
Obserwuj wątek
    • m.gregor Re: Format w laptopie 02.09.08, 21:20
      Kup i wgraj XP. Tylko wczesniej zorientuj sie na stronie producenta notebooka
      czy udostepnia on sterowniki do Windows XP zebys nie spedzil 2 dni na szukaniu
      sterownikow do kazdego urzadzenia oddzielnie.
      • krzysiek1042 Re: Format w laptopie 02.09.08, 21:54
        zwykle do lapka jest dodawana płyta z systemem . U mnie nazywa się po prostu
        Toshiba rescue disc. Stawia system wraz z programami przewidzianymi przez
        producenta (głównie triale)
    • Gość: zdzichu_cz_wa Re: Format w laptopie IP: 86.46.44.* 03.09.08, 12:06
      A nie które nie mają płyty tylko instalka systemu jest na ukrytej partycji, W
      instrukcji jest napisane jak uruchomić instalacje z tej partycji. Nie umiejetne
      sformatowanie dysku w laptopie moze spowodować utrate tej partycji a co za tym
      idzie mozliwość zainstalowania orginalnego systemu
    • jap_1 Re: Format w laptopie 03.09.08, 15:57
      A po co ci ten format? tak dla sformatowania? W czym jest problem? Jaka
      konfiguracja komputera (procesor, częstotliwość, wielkość pamięci)?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka