a_skrawka 03.10.08, 19:19 Witam, jestem studentką drugiego roku architektury. Jaki komputer byście mi polecili? Mam na myśli stacjonarny. I jaki monitor? Jakie parametry i na co zwracać uwagę? Z góry dzięki i pozdrawiam :) Link Zgłoś Obserwuj wątek
swojadroga Re: Komputer i architektura 04.10.08, 20:02 Witam, Nie wiem czy konkretnie tego programu dotyczy sprawa, ale strzelam, że chodzi o AutoCAD, więc na stronie producenta wymagania są następujące: Revit Architecture Opcje i specyfikacje Opcje Oprogramowanie Revit® Architecture pozwala zwiększyć przewagę nad konkurencją dzięki narzędziom pomagającym w gromadzeniu kompletnych, skoordynowanych i pozbawionych błędów informacji. Wymagania systemowe * Windows® XP Home, Professional lub TabletPC (SP1 lub SP2), Windows XP Professional x64 Edition, Windows Vista® 32 bit (Business, Premium i Ultimate), Windows Vista 64 bit (Business, Premium i Ultimate) * Microsoft® Internet Explorer® 6.0 SP1 lub nowsza * Intel® Pentium® 4 1.4 GHz lub równoważny procesor AMD Athlon® * 1 GB pamięci RAM * 1280 x 1024 monitor i karta graficzna obsługujące 24-bitową głębię koloru * 3 GB wolnego miejsca na dysku twardym * Mysz lub inne kompatybilne urządzenie wskazujące * Pobieranie danych i instalacja z płyty DVD Zalecane wymagania systemowe: * Windows XP Professional SP2 lub nowszy, Windows XP Professional x64 Edition * Przeglądarka Microsoft® Internet Explorer® 6.0 SP1 lub nowsza * Intel™ Core® 2 Duo 2.4GHz lub równoważny procesor AMD Athlon® * 4 GB pamięci RAM * 1280 x 1024 monitor i karta graficzna obsługujące 24-bitową głębię koloru * Specjalna karta graficzna z obsługą sprzętową sterowników OpenGL versja 1.3 lub nowsza * 5 GB wolnego miejsca na dysku twardym * Mysz lub inne kompatybilne urządzenie wskazujące Ofertę cenową na taki sprzęt i oprogramowanie (legalne z licencją) mogę wysłać mailem w razie konieczności i zainteresowania. Link Zgłoś