Dodaj do ulubionych

Jak odtwarzac filmy? files .avi .mpeg

IP: *.sasknet.sk.ca 18.01.02, 17:31
Datad nie uzywalem Kazaa, ale ostatnio moj syn sciagnal kilka filmow, ale
wszakze nie umiemy ich odtworzyc. Czy ktos moglby nam powiedziec skad sciagnac
potrzebne programy do odtwarzania plikow .avi i .mpeg (albo tez innych
popularnych)?
Dzieki z gory.
Obserwuj wątek
    • Gość: ???? Re: Jak odtwarzac filmy? files .avi .mpeg IP: *.chello.pl 18.01.02, 17:43
      Ściągałeś filmy z Kazaa? Jak ja ściągam to mam przesył 1,00 kb/s a mogę ponad
      60 kb/s. Jak to zrobiłeś?
      • Gość: Franz Re: Jak odtwarzac filmy? files .avi .mpeg IP: *.impakt.pl 18.01.02, 20:34
        Gość portalu: ???? napisał(a):

> Ściągałeś filmy z Kazaa? Jak ja ściągam to mam przesył 1,00 kb/s a mogę ponad
        > 60 kb/s. Jak to zrobiłeś?

Bo ten ktos stuka z Kanady... oni tam nie maja Polsraku ani Srello.pl
        Tam jest po prostu zwykly, normalny, cywilizowany swiat...

• Gość: Artur Tak, z Kanady IP: *.sasknet.sk.ca 19.01.02, 18:03
          Gość portalu: Franz napisał(a):

> Gość portalu: ???? napisał(a):
          >
          > > Ściągałeś filmy z Kazaa? Jak ja ściągam to mam przesył 1,00 kb/s a mogę po
          > nad
          > > 60 kb/s. Jak to zrobiłeś?
          >
          > Bo ten ktos stuka z Kanady... oni tam nie maja Polsraku ani Srello.pl
          > Tam jest po prostu zwykly, normalny, cywilizowany swiat...
          >
          Smart guy. Tak z Kanady. Swiat sie ujednolica przyjaciele - Kanada to jest kraj nie tak znowu duzo lepszy od Polski i jezeli jest nawet jakas wyzszosc to z roku na rok maleje. Mozge cos na ten temat powiedziec bo bo jezdze do Polski czesto. W Polsce sie polepsza (no moze nie w tej chwili bo jest dolek)w Kanadzie pogarsza i za 10 lat bedzie naprawde trudny wybor.
          Ten Kazaa przesyl by tez byl z taka mala szybkoscia 1kb/s tylko , ze trwal kilka dni. To zreszta robil moj syn a nie ja. Udalo sie je wreszcie odtworzyc jakims programem i okazalo sie, ze byly to niekompletne fragmenty filmow (w dodatku inne niz zapowiadaly nazwy plikow.
          A gdzie mozma znalesc np Lord of the Ring i zaladowac go z jakas normalna predkascia 60k/s czy cos takiego?
          Widzielismy to juz w kinie ale film byl na tyle dobry, ze chcielibysmy go jeszcze zobaczyc na komputerze.
          Pozdr.

• mbie Re: Tak, z Kanady 19.01.02, 19:24
            Gość portalu: Artur napisał(a):

> Udalo sie je wreszcie odtworzyc jakim s programem i okazalo sie, ze byly to
            niekompletne fragmenty filmow (w dodatku inne niz zapowiadaly nazwy plikow.

Ja tez sciagam z kazy. Ostatnio sciagalem Harry'ego Pottera przez tydzien. Jak
            juz go otowrzylerm sie przerazilem. Byl to jakis film FIGHT CLUB z 1999 r.
            Czasami mozna sie niezle naciac.
            • Gość: Yoozek Re: Tak, z Kanady IP: *.pradniki.sdi.tpnet.pl 19.01.02, 20:11
              mbie napisał(a):
              >Jak juz go otowrzylerm sie przerazilem. Byl to jakis film FIGHT CLUB z 1999 r.
              >Czasami mozna sie niezle naciac.

Jezeli uzywasz KaZaa - w czasie sciagania tworza sie pliki tymczasowe o nazwach
              np. 323723573273.dat - przerwij, wylacz program, skopiuj ten plik (nie ruuszaj
              oryginalnego) i to .dat zamien (w KOPII) na .mpg, .avi
              czy odpowiedni inny format i wtedy w 90% wypadkow bedziesz mogl sprawdzic co to
              tak naprawde jest i jakiej jakosci.

• Gość: Yoozek Re: Tak, z Kanady IP: *.pradniki.sdi.tpnet.pl 19.01.02, 20:06
            > A gdzie mozma znalesc np Lord of the Ring i zaladowac go z jakas normalna predk
            > ascia 60k/s czy cos takiego?

Jezeli zdecydujesz sie na wydanie ok 200$ na rok bedziesz mial dostep do czego
            tylko chcesz - filmy (teledyski,VCD,erotyka :), mp3 (wszystkie gatunki - od disco
            po jazz), oprogramowanie. Zapytaj zreszta swojego ISP czy oferuje serwer news
            z binariami - jesli tak to moze masz to w cenie abonamentu za internet a nie
            wiesz :)
            Przejrzyj co np. oferuje www.GigaNews.com - masz tam 3 dni do testow - nic nie
            placisz a mozesz sciagnac 1GB czego tylko chcesz. IMHO sie oplaca jesli sie
            chce miec dostep do naprawde dobrych rzeczy - prawda jest taka ze wiekszosc
            dobrych mp3 i DivX pojawia sie najpierw w usenecie. Ja na laczu śp. Formusa
            ściagalem ze Stanow do 110KB/s - wiec u Ciebie pewnie bedzie ze 200 :))
            Mozesz przegladnac konkurencje - www.newscene.com i www.newsfeeds.com (sucks
            sometimes ;)
    • Gość: MaciekS Re: Jak odtwarzac filmy? files .avi .mpeg IP: *.amdahl.com 18.01.02, 19:45

> Datad nie uzywalem Kazaa, ale ostatnio moj syn sciagnal kilka filmow, ale
      > wszakze nie umiemy ich odtworzyc. Czy ktos moglby nam powiedziec skad sciagnac
      > potrzebne programy do odtwarzania plikow .avi i .mpeg (albo tez innych
      > popularnych)?
      > Dzieki z gory.

Windows Media Player nie powinien miec problemow. Powinien byc tez standardem pod
      Windows. Jesli nie ma go to pewnie mozna sciagnac go ze stron Microsoftu.

Pozdrawiam
    • Gość: Franz Re: Jak odtwarzac filmy? files .avi .mpeg IP: *.impakt.pl 18.01.02, 20:39
      >Czy ktos moglby nam powiedziec skad sciagnac
      >potrzebne programy do odtwarzania plikow .avi i .mpeg

Do mpeg Windowsowy Media Player w nowej wersji jest ok.
      Z .avi moga byc czasem problemy - pewnie brakuje codeca divx - polecam
      przegladniecie www.divx.com/download/index.php - tam sie powinno
      wszystko znalezc bez problemu :)

• Gość: MaciekS Re: Jak odtwarzac filmy? files .avi .mpeg IP: *.tnt24.ewr3.da.uu.net 19.01.02, 22:57
        Gość portalu: Franz napisał(a):

> Gość portalu: Artur napisał(a):
        > >Czy ktos moglby nam powiedziec skad sciagnac
        > >potrzebne programy do odtwarzania plikow .avi i .mpeg
        >
        > Do mpeg Windowsowy Media Player w nowej wersji jest ok.
        > Z .avi moga byc czasem problemy - pewnie brakuje codeca divx - polecam
        > przegladniecie <a href="http://www.divx.com/download/index.php">www.divx.com/do
        > wnload/index.php</a> - tam sie powinno
        > wszystko znalezc bez problemu :)
        >
        >

A po co mialby byc codec divx? WMP gra AVI jako standard. W koncu AVI to wymysl
        Microsofta'u. Owszem jest kilka wersji AVI, ale o ile sie nie myle to Windows
        Media Player jakos chyba sobie radzi z nimi. Nawet stara wersja WMP gra u mnioe
        na dziadowsko wyposazonym w multimedia stary Windows NT 4.0 to po co musi byc
        nowsza wersja?

Pozdrawiam
        • Gość: Virge Re: Jak odtwarzac filmy? files .avi .mpeg IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.01.02, 10:44
          Musisz jednak zwrocic uwage na to, ze WMP nie wczytuje napisow do filmow oraz
          zdarzaja sie problemy z dzwiekiem.
          • Gość: MaciekS Re: Jak odtwarzac filmy? files .avi .mpeg IP: *.tnt9.ewr3.da.uu.net 20.01.02, 17:57
            Gość portalu: Virge napisał(a):

> Musisz jednak zwrocic uwage na to, ze WMP nie wczytuje napisow do filmow oraz
            > zdarzaja sie problemy z dzwiekiem.

Okay. Nie zetknalem sie z takim problemem jeszcze... ale to nie oznacza ze pewnie
            ich nie ma;-) Po prostu nie mam takich doswiadczen. Pewnie jak wiecej pouzywam
            WMP (choc jednak czesciej i chetniej uzywam innych grajkow:-) to i mnie to spotka.

Dzieki za przestroge :-)

Pozdrawiam

P.S> Do tej pory jedyny problem jaki miewalem z grajkami to odswierzanie obrazu
            na ekranie (niepelne albo poza ramka okna - takie zabawne problemy).
            Rozsynchronizowanie dzwieku miewalem ale tylko dlatego ze ktos zle zmontowal film
            i pozostawil probkowanie np. 44.1 kHz podczas gdy standard dla filmow zrobionych
            z DV jest 32kHz lub 48kHz. Czasem tez ktos (albo rpogram) zle dokonuje obrobki i
            synchronizacja zostaje utracona przy ffragmentach w zwolnionym lub przyspieszonym
            tempie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka