Dodaj do ulubionych

Mozilla i Internet Explorer

IP: 62.233.140.* 09.11.03, 23:45
Przed chwilą zainstalowałem sobie mozille. Zrobiłem tak po przeczytaniu
artykułu w chipie, gdzie było wyraźne napisane, że IE az roi się od błędów tak
samo jak OE(outlook). Posatnowiłęm zainstalowac mozille. Szczerze mówiąc
spodziewałem się czegoś innego-brzydkiego, trudnego do zrozumienia interfejsu,
a ty jest na odwrót-interfejs bardziej przejrzysty niz w IE, kurier poczty też
ma ciekawszy wygląd i wiecej zastosowań i jest lepiej zrobiony. Najbardziej
mnie zdziwiło to że jest tu wbudowany edytor strn www(bardzej podobny do
pajączka, ale z bardsziej przyjemnym interfesem, i o wiele lepszy od Front
Page). Wszstykich zniechęconych do Mozilli serdecznie proponuje ten program,
jest lepiej zabezpiezony przed wirusami, darmowy i świetnie zrobiony, o wiele
lepiej niż sobie wyobrażacie!!
Monster
Obserwuj wątek
    • Gość: geek Re: Mozilla i Internet Explorer IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 09.11.03, 23:52
      Masz teraz pewne pojecie, czym rozni sie praca na
      Macintoshu z Jaguarem od rzezni na windowsowym pececie:-)))
      Korzystam z obu platform, windows jest caly czas jak
      popsuty.
      pozdr

• Gość: Monster Re: Mozilla i Internet Explorer IP: 62.233.140.* 09.11.03, 23:54
        Mam win xp i nie jest najgorzej, z linuksa nigdy nie korzystałem, z maca raz mi
        się zdarzyło. Ale mozilla jest świetna!!
        • Gość: Expert Re: Mozilla i Internet Explorer IP: 217.137.102.* 10.11.03, 00:20
          Bardzo dobrze sie stalo,ze testujesz Mozzile.Internet Explorer to staroc.Nigdy
          nie probowalem tego Twojego, ale naczytalem sie duzo o tym. Sa tez inne jak
          Avant Browser,Opera,Netscape i wiele innych darmowych.Powodzenia i miejmy
          nadzieje,ze nikt nie kupi nowego MSN-8 czy 9 na ten przyklad.
          • Gość: komputrzak Re: Mozilla i Internet Explorer IP: *.nyc.rr.com 10.11.03, 00:40
            MSN to Microsoft Network i tego sie nie kupuje.
            IE jest zintegrowany z windows i tego tez sie nie kupuje.
            To jest wpychane nam do gardel.

Sam korzystam z Mozilli i bardzo sobie chwale.
            Najwieksza zaleta jest blokowanie pop-ups, ktorego z
            oczywistych powodow nie ma IE.
            Micro$oft jest niereformowalny.
            • Gość: Expert Re: Mozilla i Internet Explorer IP: 217.137.89.* 10.11.03, 01:01
              Dobry czlowieku komputrzak,masz racje i jednakowoz jej nie masz.
              Microsoft stara sie wcisnac MSN-8 czy tez 9 i to jest platny Browser.Jest to
              najnowsze ich cudo.Chcesz sie przekonac to wpisz w Google.
              IE jest zintegrowany z Win.i tego oczywiscie sie nie kupuje,tak jak mowisz.
              Nie sadze abym tak twierdzil.
              Na ten przyklad powiem,ze Avant Browser to starego typu Opera Browser, ktory
              byl platna wesja(luxusowa)naszego poczciwego IE.
    • monster Re: Mozilla i Internet Explorer 10.11.03, 11:18
      NIestety z kurirem poczty w mozilli mam już jeden problkem. NIe wiem jak
      skasować konto użytkownika?? MOże wy wiecie??
      Monster
      • sebekwww Re: Mozilla i Internet Explorer 10.11.03, 11:28
        Kliknij prawym klawiszem na koncie i wybierz własciwości. A potem to juz tylko
        usuń konto - chyba proste?
        Pozdrawiam
        S.
    • Gość: Beny Re: Mozilla i Internet Explorer IP: 213.68.127.* 10.11.03, 11:37
      Tez mi odkrycia.
      Szkoda tylko ze nie wszystkie seity nadaja sie do ogladania pod mozilla.
      Zaczynajac od np. gazety.
      • Gość: leuc Re: Mozilla i Internet Explorer IP: 212.51.202.* 10.11.03, 11:57
        A co Ci się nie otwiera z Gazety pod Mozillą
        ?????????
        U mnie wszystko ok
        • Gość: monster Re: Mozilla i Internet Explorer IP: 62.233.140.* 10.11.03, 12:13
          Mi pod mozilla jak na razie otwierają się wszystkie strony, nawet robione
          własnoręcznie(przeze mnie).
          MOnster
        • Gość: Beny Re: Mozilla i Internet Explorer IP: 213.68.127.* 10.11.03, 16:55
          Mnie otwiera sie wszystko, tylko te reklamy flashowe nie znikaja po nacisnieciu
          zamykajacego ich "krzyzyka", trzeba robic refresh sronie.
          Inny przyklad www.photodisc.com kiespko wyglada, caly service.sap.com po
          zalogowaniu sie daje dupy i tak dalej, teraz nie pomne, bo jak strona robi
          problemy to przalaczam sie na IE.
    • Gość: geek Re: Mozilla i Internet Explorer IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 10.11.03, 12:56
      Ktos wspomnial o Netscapie. To juz nie ma sensu, Mozilla
      zastapila Netscape. Wygladaja identycznie, korzystaja z
      tych samych ustawien i profili, z tych samych skrzynek
      pocztowych, z bookmarkow. Ja uzywalem di niedawna
      Netscape 7, ale poniewa za czesto sie wykrzczal wrzucilem
      Mozille. No i teraz Mozilla od razu,bez bolu wciagnela
      wszystkie preferencje Netscape.
      pozdr
      • Gość: monster Re: Mozilla i Internet Explorer IP: 62.233.140.* 10.11.03, 13:39
        Według mnie bardzeij podobny do naetscapa jest sylaba komunikator. Mozilla też
        jest podobna, ale sylaba bardziej:-) Z opery nie korzystałem, co wy o niej
        sądzicie??
        monster
        • Gość: wojtek Re: Mozilla i Internet Explorer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.03, 13:50
          Gość portalu: monster napisał(a):

> Według mnie bardzeij podobny do naetscapa jest sylaba
          komunikator

sylaba to jest spolszczony netscape...netscape zszedł na
          psy,kiedyś ta przeglądarka była królem internetu bo The
          Bill Gates twierdził że internet nie ma przyszłości

) Z opery nie korzystałem, co wy o niej
          > sądzicie??

opera jest dobra ale płatna i dlatego wolę
          mozille/firebirda ,chociaż nie tylko dlatego
          • Gość: monster Re: Mozilla i Internet Explorer IP: 62.233.140.* 10.11.03, 14:51
            Jeszcze chciałem sie zapytać, jaki według was jest najlepszy program do
            ściągania empetrójek????
            MOnster
            • Gość: BeMBeN Re: Mozilla i Internet Explorer IP: *.icpnet.pl 10.11.03, 17:58
              emule LSD.mod
        • Gość: BeMBeN Re: Mozilla i Internet Explorer IP: *.icpnet.pl 10.11.03, 17:04
          > jest podobna, ale sylaba bardziej:-) Z opery nie korzystałem, co wy o niej
          > sądzicie??
          Opera jest IMHO wygodniejsza od Mozzi i IE. Lepiej jest rozwiazana hotlista (side bar). masz tam klijenta poczty przez co widze czy jest cos nowego na koncie. nie ma tak wielu zawansowanych funkcji mailingu ale mnie to niepotrzebne. Pozaty opera ma ładniejsze skiny ;P
          • Gość: monster Re: Mozilla i Internet Explorer IP: 62.233.140.* 10.11.03, 18:18
            Akurat ze opera ma ładniejsze skiny to sie nie zgodzę!! Mozilla ma bardzo fajny
            wbudowany interfejs bez żadnych skinów. Mam pytanie: Jak w kompozytorze stron w
            mozilli zrobić żeby ten skrypcik który działa pod IE działał też pod mozillą??
            monster
            • Gość: geek Opera a Mozilla IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 10.11.03, 18:26
              Mozilla jest duzo szybsza od Opery. A skiny? Przeciez
              Mozilla ma wbudowana opcje sciagania skinow z firmowej
              strony (opcje VIEW/APPLY THEME/GET NEW THEMES).Akurat
              jest to ta sama opcja co w dawnym Netscape.
              dla mnie Mozilla ma te przewage ze to jest samodzielny
              kombajn do sieci: www, poczta, ograniczone komponowanie
              stron itp.
              • Gość: BeMBeN Re: Opera a Mozilla IP: *.icpnet.pl 10.11.03, 21:26
                > Mozilla jest duzo szybsza od Opery
                Bluznisz, mam obydwie i opera bije na glowe mozie. chyba zaczyna sie dyskusja o wyzszosci swiat bozego narodznia nad wielkanoca
                • Gość: geek Re: Opera a Mozilla IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 10.11.03, 23:12
                  Ja tez mam obie przegladarki,ale z Opera szybko sie
                  pozegnalem.
                  pozdr
          • Gość: Beny Re: Mozilla i Internet Explorer IP: *.dip.t-dialin.net 10.11.03, 21:52
            > de bar). masz tam klijenta poczty przez co widze czy jest cos nowego na koncie.
            > nie ma tak wielu zawansowanych funkcji mailingu ale mnie to niepotrzebne. Poza

W mozilli tez widac i slychac nowa poczte.
            • Gość: monster Re: Mozilla i Internet Explorer IP: 62.233.140.* 10.11.03, 22:13
              Podsumowując to co tutaj mówiliśmy to IE to chłam jakich mało, czy wszyscy
              zgadzają się z tą opinią?? A co do mozilli i opery to już według upodobań(ja
              polecam mozille bo jest tu wbudowany edytor stron www)
              Monster
              • Gość: iwona NIE dla Internet Explorer IP: *.lubin.dialog.net.pl 10.11.03, 22:22
                Do poczytania :) www.operapl.net/NIE
              • Gość: geek Re: Mozilla i Internet Explorer IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 10.11.03, 23:17
                Na Macintoshu od lat Explorer to bylo jakies kosztowne
                hobby, glupota, samoograniczanie sie i masochizm.
                Zawsze uzywalismy czegos innego, ja tam od lat jechalem
                Netscapem-poczawszy od Netscape Navigatora, potem
                Communicatora. Na moim Maku sprzed 10 lat Netscape mial
                wbudowana poczte i kompozytor strony www.
                podr
                • Gość: monster Re: Mozilla i Internet Explorer IP: 62.233.140.* 10.11.03, 23:25
                  Dziwic się ze ludzi korzystają z takiego chłamu jakim jest IE. Tak samo jak
                  Office, niezależnie jaki, też chłam, chociaż moze najnowszy będzie jakiś taki
                  całkiem dobry. Jako alternetywe polecam OPenOffice. Jest fajny tylko z
                  przyzwyczajenia(w szkole w domu, dopóki nie dostałem Open Offica, wszędzie
                  Office od msn), jeszcze nie korzystałem z Open Office żeby napisac jakiś
                  referat. Co do Windowsów to nie mam specjalnych zastrzeżeń, a podobno najnowszy
                  longhorn jest świetny(nie wiem czy w to wierzyć). Nie chce tu nikogo obrażać ale
                  chce obrazowo porównać IE i mozille(oraz operę) IE to jest komputer(Eniac)
                  wielki i kiepski, natomiast mozilla i opera to świetny najnowszy laptop, małe i
                  lepsze, lepsze od duzego i kiepskiego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka