Gość: Anna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.09, 21:33 Na jakiej płycie i za pomocą jakiego programu zgrać film z neta, żeby mozna go było odtworzyć na DvD? Zgrałam dzisiaj na DVD+R i odtwarza tylko komputer. DvD wyświetla komunikat: Nieznany dysk Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: klara Re: Wypalanie płyt IP: *.globalconnect.pl 19.01.09, 21:42 Zrobiłas inicjalizację dysku? Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Wypalanie płyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.09, 22:14 A cóż to takiego inicjalizacja? Jestem noga w temacie:-))) Link Zgłoś
oby.watel Re: Wypalanie płyt 19.01.09, 22:34 A sprawdzałaś w instrukcji czy odtwarzacz w ogóle obsługuje coś poza DVD-Video i CD-Audio i ewentualnie jak powinna być struktura płyty? Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Wypalanie płyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.09, 22:44 Moje DVD dtwarza każde badziewie, bo kiedyś miałam pożyczone płytki i wszystko grało.To nie jest kwestia odtwarzacza tylko coś z tą płytą albo sposobem zgrania filmu a płytę... W programie Windows Media Player dałam nagraj, włożyłam dysk do laptopa, dysk sie najpierw sformatował a potem się nagrało...i gra...ale tylko na laptopie, na DVD nie idzie:-((( Link Zgłoś
Gość: klara Re: Wypalanie płyt IP: *.globalconnect.pl 19.01.09, 22:34 Po nagraniu płyty trzeba "zamknąć" ją na tym samym urządzeniu, na którym odbyło się nagrywanie. Włóż płytkę do komputera i za pomocą programu do nagrywania zakończ ten proces. Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Wypalanie płyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.09, 22:46 Klara, nagrywałam za pomocą Windows Media Player... Nie bardo mam pojęcie jak mam zakończyć w tym programie proces o którym piszesz... Link Zgłoś
Gość: Klara Re: Wypalanie płyt IP: *.globalconnect.pl 19.01.09, 23:15 Nie wiem, jak to zrobić w Windows Media Player:( Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Wypalanie płyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.09, 23:26 Dzięki choć za dobre chęci, Klaro! Pozdrawiam. Link Zgłoś
Gość: lajosz Re: Wypalanie płyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.09, 00:33 Zwykłym Nero Burning Rom. Albo darmowym (i po polsku) Ashampoo Burning Studio dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=2856&Ashampoo+Burning+Studio+2009+8.03 Nagrywasz te filmy na płytkę nie jako kompilację DVD lub Video, ale tak samo jak kazdy inny plik, czyli tworzysz płytę z danymi. Po prostu przciągasz filmy do okna nagrywania jednego z w/w programów i nagrywasz. Tak jest najszybciej i najprościej, ale oczywiście możesz konwertowac te filmy do formatu DVD, tylko po co ? Link Zgłoś
Gość: rr Re: Wypalanie płyt IP: 78.8.221.* 20.01.09, 01:24 Nie żadnym Nero. Ja miałem nero 3,5,6 i z kazdym były kłopoty. To durny program, nieczytelny dla początkującego. Link Zgłoś
Gość: drum Re: Wypalanie płyt IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.01.09, 10:34 Na każdej płycie, której pojemność jest większa od pliku z filmem. Sprawdź, czy twój odtwarzacz DVD obsługuje pliki WMV? Na pewno NIE! Dlatego pobrany plik musisz przekonwertować do formatu obsługiwanego przez Twój odtwarzacz DVD i wypalić programem do nagrywania płyt. Na pewno nie nadaje się do tego systemowy WMP. W sieci jest masa takich programów- darmowych. Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Wypalanie płyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.09, 12:31 W jaki sposób przekonwertować pliki ściagniete z neta, żeby je za pomocą Ashampoo zgrac na płytkę DVD+R i odtwarzać przez DVD, które odtwarza również DVIX-y? Podajcie prosze jakiś w miarę prosty przepis żeby można było filmy z neta oglądać na DVD... Link Zgłoś
marex59 Re: Wypalanie płyt 20.01.09, 15:10 Jeśli Twój odtwarzacz stacjonarny odtwarza dvixy to tylko włączasz Nero i nagrywasz ten film jako plik czyli cdrom lub dvdrom. Link Zgłoś
Gość: drum Re: Wypalanie płyt IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.01.09, 16:45 Wpisz w googla *flv converter*,albo kliknij to : download.chip.eu/pl/Pazera-Free-FLV-to-AVI-Converter-1.1_1392342.html Troszkę poczytaj i jak uznasz, że o to Ci chodziło - pobierz i uruchom program. W tym samym serwisie na pewno znajdziesz program do wypalania. Z resztą Aschampo też da radę. Musisz "przerobić" tylko pliki FLV na AVI, lub MPG. Aha. I nie licz na super jakość końcowego wyniku. Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Wypalanie płyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.09, 17:10 Nie o to mi chodziło... Film jest w tej chwili w pliku z rozszerzeniem avi. Nie wiem za pomoca jakiego programu mogę go zgrać na płytę do odtwarzania w DvD. Ashampoo nie zgrywa takichn plików, Nero jest płatny..., i klops. Wiem, że mozna by te pliki przekonwertować, ale wolałabym tego uniknąć. Link Zgłoś
Gość: drum Re: Wypalanie płyt IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.01.09, 17:22 No to spróbuj tego: dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=631&DeepBurner+1.9.0.228 i koniecznie w ustawieniach programu ustaw *jedna sesja*. Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Wypalanie płyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.09, 17:25 ale ja mam Vistę:-((( Link Zgłoś
Gość: drum Re: Wypalanie płyt IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.01.09, 18:15 Przepraszam! Pomyliłem wątki i zawracam Ci głowę konwertowaniem plików. download.chip.eu/pl/FinalBurner-2.7.0.144_177339.html To powinno działać. Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Wypalanie płyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.09, 18:25 Nie ma sprawy:-))) I tak jestem wdzięczna, że próbujesz mi pomóc. Dzięki zaraz spróbuje to ściągnąć i zobaczymy:-) Link Zgłoś
Gość: lajosz Re: Wypalanie płyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 23:06 W poprzednich postach wspominałaś, że pliki są AVI i że Twój odtwarzacz DVD odczytuje DivX-y. Jesli to prawda, to mając Vistę nic nie musisz ściagać z netu. Wkładasz do napędu (nagrywarki) czystą płytę DVD. Pokaże się kreator nagrywania, który za rękę poprowadzi co masz dalej robić. Dodam tylko, że po prostu skpiuj te pliki na płytę i to wszystko. Bez zadnego konwertowania itd. Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Wypalanie płyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.09, 19:00 No właśnie nie bardzo... Skopiowałam płytę przez nagrywarkę w Windows Media Player i odtwarzacz DVD zakomunikował: Nieznany dysk. Link Zgłoś
Gość: lajosz Re: Wypalanie płyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.09, 21:39 Ależ żabko (sorry za określenie), kopiujj nie poprzez Windows Media plyer, a NORMALNIE. Chodzi o zwykłe kopiowanie plików. Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Wypalanie płyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.09, 22:15 Żabko?... Bardzo mi się podoba:-))) Dzięki. Następnym razem spróbuje tak jak radzisz i dam znać na forum jak mi to wyszło? Ok? Pozdrawiam ze swojego stawu:-))) Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Wypalanie płyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.09, 16:27 No, niestety Lajoszku...nic z tego nie wyszło. Skopiowałam film na płytę DVD+R za pomocą przesunięcia...i DVD nadal komunikuje,że jest to Nieznana płyta i jej nie odtwarza...Nie wiem co robię źle:-( W instrukcji DVD napisano,że zestaw kina domowego odtwarza m.in. płyty: DVD VCD,SVSD,zamknięte płyty DVD+R[W],CD,CD-R(W),MP3 pliki obrazów(Kodak,jpeg)na nośnikach CD-R(W),format ISO,pliki JPEG (3072*2048),pliki DviX na nośnikach CD-R[W]/DVD+R[W],DviX Ultra,obsługa technologii QPEL. Link Zgłoś
Gość: Sławek62 Re: Wypalanie płyt IP: *.klaudyny.waw.pl 25.01.09, 17:55 www.wrzuta.pl/pliki/8NVXzzrE8g/ Pobierz plik Worda i przeczytaj. Napisałem jak nagrać płytę z filmami programem ASHAPOO. Z obrazkami. Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Wypalanie płyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.09, 18:32 Sławku, dziękuję Ci. A ja durna w Ashampoo zaznaczałam opcję NAGRAJ FILMY! Na razie spróbowałam tylko pobrać do Ashampoo ten plik z filmem i wszedł bez problemu, myślę więc ,że będzie dobrze...Nie nagrywałam jeszcze płyty, bo sobie oczywiście zakupiłam płytki jednokrotnego zapisu, a już dwie sztuki...POSZŁY! Nie chcę wyrzucać następnej. Mam do Ciebie jeszcze jedno pytanie: Czy mogę na płytę na razie nagrać jeden film ,a potem ewentualnie dogrywać następne ,czy lepiej od razu zgrać kilka filmów? I jeszcze raz ...DUŻE PODZIĘKOWANIA dla Ciebie. Link Zgłoś
krybod Re: Wypalanie płyt 25.01.09, 18:25 Witam. Postanowiłem dołączyć do tego wątku bo mam podobny problem.Zrobiłem pokaz slajdów w pr. "Wondershare DVD Slideshow Builder", nagrałem jako DVD w tym programie ( jest taka opcja).Stacjonarny odtwarzacz czyta płytę bez problemu, nagrywarka LG w komputerze nie odtwarza mimo,że na niej było nagrywane. Win Media Player wyświetla tylko menu i daje komunikat,że nieznana płyta DVD. Inne płyty DVD czyta bez problemów. Przepraszam Aniu, ale może wspólnymi siłami rozwiążemy nasze problemy. Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Wypalanie płyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.09, 18:35 Nie ma problemu...Ja Jestem z natury bardzo gościnna:-) Pozdrawiam i mam nadzieje,że ktoś rozwiąże Twój problem...Ja niestety nie mam o tym zielonego pojęcia. Pozdrawiam. Link Zgłoś