Dodaj do ulubionych

Laptop + zewn. monitor + zamkn. klapy

IP: 195.234.40.* 10.04.09, 00:01
Cześć.

Problem jest pewnie prosty, ale ja już załamania nerwowego z tym dostaje i nie mogę dojść. Laptop podłączony do telewizora ze zwykłego wyjścia na monitor. Problem w tym, że nie mogę zamknąć lapka, bo wyłączając swój ekranik, wyłacza też monitor zewnętrzny Niezależnie czy mam ustawione na klonowanie obrazu, dalszy ciąg pulpitu na drugim ekranie, czy też wyłączony ekran laptopa, a aktywny tylko zewnętrzny monitor. Jak zamknę lapka - zewnętrzny monitor też się wyłącza. Jak zwalczyć, żeby laptok miał zamkniętą klape a film na telewizorze leciał? :D

Poradźcie w czym tkwi ten problem, bo ja już nie mogę. Na laptopie jest Vista Home Premium, a za grafikę odpowiada Geforce 8400M. Telewizor z serii Sony Bravia.

Z góry dzieki za zainteresowanie ;-)
Obserwuj wątek
    • qqbek Re: Laptop + zewn. monitor + zamkn. klapy 10.04.09, 08:10
      Start->Panel Sterowania->Opcje Zasilania->karta "zaawansowane"->menu "Kiedy
      pokrywa komputera przenośnego zostanie zamknięta" zmieniamy "Stan gotowości" na
      "Nic nie rób".
      • Gość: Publius Re: Laptop + zewn. monitor + zamkn. klapy IP: 195.234.40.* 10.04.09, 15:45
        Dzięki za odpowiedź.

To było pierwsze co zrobiłem ;-) Ale w tym miejscu można ustawić oprócz nic nierobienia tylko hibernacje/zamkniecie systemu. O wyłączaniu monitora nic nie ma ;)
    • Gość: Publius TV nie wyłącza sie tylko ustawia dziwną rozdziałke IP: 195.234.40.* 10.04.09, 17:49
      Odkryłem - nie wyłącza tylko zmienia rozdzielczość na taką, której TV nie umie wyświetlić, więc się wyłącza. Tylko jak temu zapobiec? Zmiana rozdzielczości w trybie clone, albo rozszerzania pulpitu nie ma na to wpływu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka