Gość: eL IP: *.centertel.pl 25.05.09, 11:29 Witam coś przestawiłem w Paincie i robiąc screena wkleja się taki mały obrazek wstaw.org/d/9441 wstaw.org/d/9442 bardzo prosiłbym o instruktaż,co trzeba przestawić. pozdr. Link Zgłoś Obserwuj wątek
serenita123 Re: Paint - rozmiar 25.05.09, 19:02 zanim wkleisz coś do Painta lub innego rpgramu graficznego kliknij - > Plik->Nowy czyli - utwórz nowy obrazek i dopiero wklejaj screena Link Zgłoś
Gość: eL Re: Paint - rozmiar IP: *.centertel.pl 25.05.09, 19:28 serenita123 napisała: > > Plik->Nowy > czyli - utwórz nowy obrazek i dopiero wklejaj screena dziękuję za odpowiedź, ale niestety bez zmian nadal wygląda to jak na załączonych screenach :( Link Zgłoś
serenita123 Re: Paint - rozmiar 25.05.09, 20:42 zrobienie "screena" przy użyciu klawisza PrintScreen powoduje skopiowanie CAŁEGO obszaru widocznego w danym momencie na ekranie tak więc albo rozciągasz okno, które cię interesuje do całego ekrau, albo robisz screen tak, jak masz i potem w w programie graficznym wycinasz tylko ten obszar, który jest ci potrzebny i wklejasz go do NOWEGO pliku Link Zgłoś
Gość: eL Re: Paint - rozmiar IP: *.centertel.pl 25.05.09, 21:01 Wszystko się zgadza,ALE :) coś zostało naciśnięte w Paincie i się zmienił rozmiar wklejanego screena (obecnie zajmuje kwadracik w górnym rogu) Przed wciśnięciem "czegoś" :) , wklejany obraz zajmował całą stronę. Trochę to idiotycznie może brzmi, ale nie umiem inaczej wytłumaczyć :( pozdr. Link Zgłoś
serenita123 Re: Paint - rozmiar 25.05.09, 21:13 Plik->ustawienia strony-> i tam ustaw: rozmiar papieru, marginesy i Skalowanie na 1:1 a wyśrodkowanie zgodnie z potrzebami poza tym, czy nie łatwiejszym w obsłudze jest IrfanView? albo XnView? Link Zgłoś
Gość: eL Re: Paint - rozmiar IP: *.centertel.pl 25.05.09, 21:27 mam tak serenita123 napisała: > poza tym, czy nie łatwiejszym w obsłudze jest IrfanView? > albo XnView? proponujesz obejście problemu? ;) Link Zgłoś
serenita123 Re: Paint - rozmiar 25.05.09, 21:29 rozwiąznie podałam a ter programy to alternatywa dla Painta - ku rozwadze Link Zgłoś
Gość: eL Re: Paint - rozmiar IP: *.centertel.pl 25.05.09, 21:28 aha, teraz korzystam z One Note :) Link Zgłoś
serenita123 Re: Paint - rozmiar 25.05.09, 21:36 Gość portalu: eL napisał(a): > aha, teraz korzystam z One Note :) to sibie kliknij na ten obrazek i łapiąc myzszką za jego prawy dolny róg - rozciągnij go do żądanego rozmiaru Link Zgłoś
Gość: eL Re: Paint - rozmiar IP: *.centertel.pl 25.05.09, 21:46 serenita123 napisała: > Gość portalu: eL napisał(a): > > > aha, teraz korzystam z One Note :) > > > to sibie kliknij na ten obrazek i łapiąc myzszką za jego prawy dolny > róg - rozciągnij go do żądanego rozmiaru > Chodzi o PAINT! :) wiem że są inne programy, mam Gimpa, ale do screenów najwygodniejszy i najszybszy jest (według mnie)Paint Link Zgłoś
serenita123 Re: Paint - rozmiar 25.05.09, 21:47 no to odp. masz wyżej a co komu lepsze - rzecz gustu Link Zgłoś
Gość: eL Re: Paint - rozmiar IP: *.centertel.pl 25.05.09, 21:52 a może "winne" są ostatnie uaktualnienia MS do min. Painta ? Link Zgłoś
Gość: eL Re: Paint - rozmiar IP: *.centertel.pl 25.05.09, 21:58 serenita123 napisała: > a może nieudolne użytkowanie kompa? ;] > czyżby to był sarkazm? chodzi o Paint , czy źle opisałem problem? Link Zgłoś