mathafacka 12.12.03, 02:07 Jak jest z grami. Czy te gry ktore mam pod wina beda chodzic pod linuxem mandrake??? Czy jest jakis problem z instalacja czy jest to prosta i oczywista sprawa?? Link Zgłoś Obserwuj wątek
da.killa Re: Nowy problem:))))) 12.12.03, 03:09 Zanim odpowiem mam prośbę: Czy mógłbyś tytułować swoje posty tak by tytuł sugerował treść? Z góry dzięki! mathafacka napisał: > Jak jest z grami. Różnie > Czy te gry ktore mam pod wina beda chodzic pod linuxem > mandrake??? Nie. Musisz mieć albo wersje linuksowe, albo korzystać z emulatora Windows > Czy jest jakis problem z instalacja czy jest to prosta i > oczywista sprawa?? Zależy od gry - wersje linuksowe instaluje się banalnie prosto i wygodnie. Z emulatorem może być różnie. Jeżeli używasz kompa głównie do grania, to odradzam przesiadkę - najwyżej doinstaluj sobie Linuksa dodatkowo. da.killa Link Zgłoś
koktajl_molotowa Ale nie jest tak źle :o) 12.12.03, 05:34 W najnowszym "Linux+", masz parę gierek: Scorched (tosamo co pod Win tylko w 3D),GL-117 (symulator lotów), EternalLands (RPG), linuksowy Doom i parę innych. Do tego masz Aurox-Live, system, którego nie musisz instalować, chodzi z CD, skonfigurowany właśnie pod gry (i kolekcję chyba ze 30 prostych gierek, tetrisy i takie tam sapery + perełka TuxRacer:) Link Zgłoś
mathafacka Re: Ale nie jest tak źle :o) 12.12.03, 12:00 No to jest problem bo ja lubie sobie pograc. moze mimo 20 wiosen jestem dalej dzieciak, ale lubie grac i jestem w kropce. chyba bede mial dwa systemy:))) Link Zgłoś