Dodaj do ulubionych

sycylia 12-19.08

07.08.06, 14:13
jadę na Sycylię do Cefalu, hotel Santa Lucia le Sabbie d'Oro. biuro: Itaka.
termin: 12-19.08. Kto jeszcze? A może ktoś zna ten hotel? Bardzo proszę o
podzielenie się wrażeniami :)
Obserwuj wątek
    • gosicab Re: sycylia 12-19.08 07.08.06, 19:14
      Hej, ja sie wrażeniami o hotelu nie podziele ale chętnie bym pojechala na
      Sycylie - takie też miała plany ale na razie wygląda ze nie wiele z nich będzie.
      Nie mam z kim jechać a to wiąże sie z dwoma kwestiami: dopłata do jedynki i
      brak brak towarzystwa.
      Mam w związku z tym pytanie ( bo napisałeś "jadę") - jedziesz sam? - jesli tak
      to chętnie bym dołączyła.
      Mam 32 lata, jestem z Krakowa.
      pozdrawiam
      vakacja@gazeta.pl
      • tigrou Re: sycylia 12-19.08 07.08.06, 22:31
        witam
        napisałAM jadę ;) ale nie sama, z mężem..
        mimo to dziękuję za propozycję :)
        pozdrawiam :) i mam nadzieję, że uda Ci się spędzić wspaniałe wakacje tego
        lata :)
        • Gość: bena Re: sycylia 12-19.08 IP: 217.97.238.* 08.08.06, 12:21
          Spędziłam w tym hotelu 2 tygodnie wakacji w 1998 roku więc pewnie i sporo się
          od tego czasu zmieniło. Bardzo miło wspominam pobyt. Pokoje OK jak dla mnie,
          ani duże ani małe, spory taras, TV i klima była (byliśmy z Sigma Travel). Nam
          doskwierał brak lodówki a tego lata na Sycylii było najgoręcej w Europie i
          fortunę wydaliśmy na napoje! Śniadania były raczej kontynentalne ale kolacje
          smaczne choć nie bufet a serwowane do stolika (2 czy 3 potrawy do wyboru,
          napoje płatne dodatkowo). Hotel położony na wzgórzu, obok niestety tory
          kolejowe i siedząc na basenie często go widzisz jak kursuje.
          Zejście na plażę jest pod tymi torami, potem ok. 100 schodków w dół. Gorzej z
          powrotem..... Plaża niewielka ale morze fajne. Weź buty do wody, są kamyki.
          Centrum Cefalu z plażą publiczną oddalone ładnych kilkaset metrów spacerem ale
          miasteczko fajne choć nieduże. Typowa Sycylia. Wrócę tam któregoś roku znowu,
          jak nie do Cefalu to na Sycylię napewno, niezapomniane klimaty....
          Jestem pewna, ze spędzisz super czas! O ile oczywiście nie nastawiasz się
          wyłącznie na rozrywkę (disco, knajpy etc.) a raczej na spokój, odpoczynek,
          zwiedzanie, spacery. Idealne miejsce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka