socer-schlesier 11.10.08, 10:54 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80540,5798897,Joerg_Haider_nie_zyje.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kubiss Re: Szkoda Opelka 11.10.08, 14:44 A mnie szkoda tego samochodu . Taki był fajny i oszczędny , w dodatku z chińskich surowców . -- To oczywiście żart . Piszę bo byście uwierzyli że jestem jak Cirano . Ja się od takich odżegnuje krzyżem i ołtarzem Odpowiedz Link
cirano Re: Szkoda Opelka 11.10.08, 16:20 Pokrop sie jeszcze świynconom wodom. JAk chwilowo niy dysponujesz, to polskom wyborowom, tysz dobro. Kapucho Odpowiedz Link
cirano Re: Szkoda Opelka 11.10.08, 16:22 Szkoda faceta. Wierza w to, że islamizacja Europy niy prziniesie nom nic dobrego, a uon bou dobry Odpowiedz Link
rita100 Re: Szkoda Opelka 11.10.08, 16:27 hehe, zaraz przy was to i inni padną z tego dialogu miedzy Ciranem a Kubissem Odpowiedz Link
kubiss Re: Szkoda Go. 11.10.08, 18:24 cirano napisouu: Szkoda faceta. Wierza w to, że islamizacja Europy niy prziniesie nom nic dobrego, a uon bou dobry >>>Cirano dla mnie jesteś the best :-) Smichu momy ze aż nas zadki bolum :-) Ja wiem że zamiast ISLAMIZACJI wolisz KATOLIZACJE z polskich księdzem Musisz być bardzo Bogobojny i Radiomaryjny :-) -- Radio Maryja Katolicki głos w twoim domu Odpowiedz Link
kubiss Do Kolegi Ballesta 11.10.08, 18:36 Meine auge sind in ordnung . Cześć Przyjacielu :-) Już myślałem że się na mnie pogniewałeś :-) Powiem ci ciekawostkę . Mam w Bitburgu znajomego Policaja . Wszedłem sobie w Google . Następnie wpisałem POLIZEI i zobacz co mi wyskoczyło ! www.google.com/search?client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Apl%3Aofficial&channel=s&hl=pl&q=polizei&lr=&btnG=Szukaj+w+Google Odpowiedz Link
kubiss Re: Do Kolegi Ballesta 11.10.08, 19:02 Meine Hende sind kaputt weil ich bin heute in fitnes Club geweisen . Aber wie gehts Du heute mein Freunde ? Odpowiedz Link
kubiss Re: Do Kolegi Ballesta 11.10.08, 20:10 Odpowiem ci żartem i myślę nikt się nie pogniewa :-) ballest napisał: > Oo, cos tam trenowou? Trenuję w wolnej chwili to co łysi trenują . Podnoszenie ciężarów :-) A co z linkiem do zdjęcia ? Znowu unikasz odpowiedzi ..... :-) Odpowiedz Link
kubiss Re: Do Kolegi Ballesta 11.10.08, 20:13 Ballest napisou: Dobra retoryka jest tarczą niewiedzy . Dobra retoryka wymaga dialogu a nie uników ..... KubiSS Odpowiedz Link
sloneczko1 jakby kto mie sie pytoł 11.10.08, 20:26 to wedug mie islamizacja do babow sie okropno,być zależno od chopow całe życie to yno sznora i na gora:( Odpowiedz Link
cirano Re: jakby kto mie sie pytoł... 12.10.08, 09:42 abo mie, to powiym, że tyn cały fanatyczny kram jes do bani i uod downa mie niy intersuje, abo raczyj interesuje ale ino jako obiekt krytyki. Fundamyntalny katolicyzm jes momyntami gorszy jak Islam, abo raczyj bou. KAtolicyzm sie naprawiou (oprócz polskigo), a w Islamie raczyj niywiela do sie naprawić Odpowiedz Link
kubiss Do Cirano 12.10.08, 13:09 Juz nie wiem jak z toba gadac bo znowu sie zdenerwujesz i zaczniesz mnie wyzywac od podłego Poloka . Mam do ciebie dwa bardzo proste pytania ? Czy znasz Islam lub osobę takiego wyznania ? Czy kiedykolwiek rozmawiałeś lub obcowałeś z ludzmi tego wyznania ? Widzisz Cirano . Twój problem polega na tym że jako bardzo prosty człowiek oceniasz całe rzesze ludzi tylko na podstawie mediów . To tak samo jak gdybym ja wszystkich Ślązaków traktował jako prostaków i chamów a tak nie jest ..... :-) Odpowiedz Link
ballest Kubus a swastyka 12.10.08, 13:43 Kubus, od kiedy Ty se z Frontem "Rechts" kolegujesz? Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Do Cirano 12.10.08, 13:50 kubiss napisał: > To tak samo jak gdybym ja wszystkich Ślązaków traktował jako > prostaków i chamów a tak nie jest ..... :-) ----------------------------------------------------------------- kubiss napisał: > Wiesz co Hanys . > Fajnie wyglądasz . > Doceniam też twoją odwagę że ujawniłeś swoją postać ;-) > > Nie obraż się na mnie , nie chcę cię urazić , lecz powiedz mi po co tobie ten > żulerski przybytek pod nosem ? > Czy w ten sposób maskujesz się udając Polaka ? > > Za kazdym razem gdy jade do Polski uderza mnie to ile tych > wąsatych mętów i żul i szlaja się po miastach . > Czy wąs dodaje im powagi ? -------------------------------------------------------- Morze i tak niy jes, pieroon cie tam wiy! Za to ale swojich ziomali Polokoow pszes ogroodek traktujesz jak prostaków i chamów poruwnujoonc ich do wąsatych mętów i żuli. Te kubiSS czymu zgolyues´ woonsa Czy w ten sposób maskujesz się udając Amerykoona? Niyfajnie sie tak odcinac´ od swojich wąsatych mętów i żuli korzyni.... Odpowiedz Link
kubiss Do Hansysa_Hansa 12.10.08, 18:09 Polak wąsem stoi Dla jednych to symbol, dla drugich obciach. Nosi je co siódmy Polak, co pięćdziesiąty Niemiec, co czterechsetny Francuz Robert Zavada, 49-letni geolog z Poznania, zgolił wąsy, gdy 10 lat temu wyemigrował do Stanów Zjednoczonych. Dostał dobrze płatną pracę w koncernie BP, w Bellevue (Waszyngton), gdzie Polaków wcale nie ma. – Już pierwszego dnia w pracy szef wypytywał mnie, dlaczego noszę wąsy, czy to jest związane z religią albo tradycją narodową. I poradził mi, żebym je zgolił, bo psuję wizerunek nowoczesnej firmy. REKLAMA Czytaj dalej Rozejrzałem się wkoło i zauważyłem, że oprócz mnie tylko dwóch Meksykanów, pracujących jako sprzątacze, ma wąsy. Inni mężczyźni byli gładko ogoleni. Kiedy któraś z rzędu osoba zapytała mnie, czy wszyscy Polacy noszą wąsy i dlaczego, poczułem się jak dziwoląg. Tego samego dnia wieczorem, po 20 latach, zgoliłem wąsy. Nazajutrz szef powitał mnie słowami: – Witaj w cywilizowanym świecie. – Dla Amerykanów wąsy to znak zacofania – uważa Agnes Mitka, studentka medycyny, która wyjechała z rodzicami do Bostonu jako małe dziecko. – U mnie na roku jest dwóch wąsatych stypendystów z Arabii Saudyjskiej, poza nimi nie znam nikogo, kto miałby owłosienie na twarzy. Jej zdaniem taka „ozdoba” jest „obciachową wizytówką”, tak jak dawniej nieogolone nogi i pachy Polek. – Teraz Polki się wyrobiły, golą się, ale Polacy, zwłaszcza starsi, cięgle robią obciach tymi przedpotopowymi wąsiskami – dodaje dziewczyna. Bo w Ameryce Północnej wąsy noszą głównie farmerzy oraz imigranci, szczególnie muzułmanie i Meksykanie. – W wyższych sferach wąsy są nie do pomyślenia – potwierdza Steve Kotkins, wujek Agnes, wicedyrektor Key Banku w Seattle. – Pamiętam, jak koledzy naśmiewali się z „rozczochranych” wąsów Wałęsy. Pytali, czy Polska to kraj muzułmański, czy w Polsce dużo ludzi umie pisać, czy używa się alfabetu rosyjskiego itd. Dziwili się, kiedy przyjechała delegacja wąsatych polityków. Opowiadali potem dowcipy, np. „Po co Polacy noszą takie długie wąsy? Żeby sobie nimi uszy czyścić”. Wąs polityczny „Wąs Sarmata mieć”, mawiano jeszcze w ubiegłym wieku. W literaturze i malarstwie żywy był obraz szlachcica z obowiązkowym wąsem, traktowanym często jako broń przeciw cudzoziemszczyźnie, niemalże jako symbol narodowy. „Żem jeszcze Polak, pokręcę wąsa”, pisał Franciszek Dionizy Kniaźnin w odzie „Do wąsów” pod koniec XVIII w. Jednak dzisiaj wrogowie cudzoziemszczyzny, przeciwnicy integracji europejskiej i globalizacji nie hodują wąsów jako znaku rozpoznawczego. Tę funkcję od dawna mogą spełniać oficjalnie znaczki partyjne, stowarzyszeniowe czy choćby krawaty. – Zarost to prywatna sprawa każdego człowieka, absurdem byłoby wymagać, aby członkowie partii nosili wąsy – mówi Maciej Giertych z Ligi Polskich Rodzin. – Nie zauważyłem, żeby większość członków LPR stanowili wąsaci. Ale też nie zwracałem nigdy na to uwagi – przyznaje. Niemal te same słowa powtarza Jan Marciniak, student prawa, członek Młodzieży Wszechpolskiej. On sam nie ma zarostu, ale niektórzy koledzy mają. – Wąs nie ma już znaczenia politycznego – podkreśla. I rzeczywiście. Gładko pod nosem mają Roman Giertych i Andrzej Lepper, natomiast sarmacki wąs noszą Antoni Macierewicz i Lech Wałęsa. – Zauważyłem, że partią, w której jest najwięcej wąsaczy, w dodatku o jednej odmianie wąsa, jest PSL – mówi Tomasz Chyży, właściciel męskiego zakładu fryzjerskiego w stolicy. – Być może, panowie Kuźmiuk oraz Kaliniowski, właściciele wąsa sumiastego, zwanego też piastowskim, narzucają innym swój przykład. Jeśli tak, zgadzałoby się to z tradycją. Wąs sumiasty (czasem lekceważąco przezywany „wiechciem”), inaczej kmiecy, chłopski, szlagoński, już w XIX w. był popularny w partiach ludowych. --Powiem ci Hansys że nawet twój forumowy kolega Oppelner też się z tych wąsatych żuli nabija . Wąs to zacofanie . Natomiast nie zarzucaj mi że wszystkich Polaków traktuje jak żulerię Gdybyś był odrobinkę inteligentny to wiedziałbyś że nie każdy Polak,Ślązak czy wyznawca Islamu to zły człowiek Na szczęscie nie każdy Polak nosi wieche pod nosem ..... :-) -- Będę się smiał jak za jakiś czas przyjdziesz na spotkanie ogolony i czyściutki . Dobrze byłoby jeszcze się pouczyć kultury Odpowiedz Link
annak12 Re: Do Hansysa_Hansa 12.10.08, 18:19 kubiss napisał: > Robert Zavada, 49-letni geolog z Poznania, zgolił wąsy, gdy 10 lat temu > wyemigrował do Stanów Zjednoczonych. Dostał dobrze płatną pracę w koncernie BP, > w Bellevue (Waszyngton), gdzie Polaków wcale nie ma. – Już pierwszego dni > a w > pracy szef wypytywał mnie, dlaczego noszę wąsy, czy to jest związane z religią > albo tradycją narodową. I poradził mi, żebym je zgolił, bo psuję wizerunek > nowoczesnej firmy. łooo matko śfiyta,i to tak w tyj demokratycznyj,tolerancyjnej Hameryce,hehehe wons przeszkadzo:) Odpowiedz Link