gryfny 31.10.08, 21:51 to wredno cecha: www.rp.pl/artykul/2,212962_Prezydent_blokuje_ordery_Marcinkiewiczowi_i_Waltz.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ballest Re: ..Zawisc... 31.10.08, 22:01 No ja Poloki to najbardzi zawistny narod jaki znom, jeden drugiemu nawet czornego, czytej brudu, za pazurami nie zyczy;) Odpowiedz Link
gryfny Re: ..Zawisc... 31.10.08, 22:03 Tja,jak go by miola krew zaloc ze zawisci,mozno i lepi do ludu....tyla zaloby Odpowiedz Link
hanys_hans Re: ..Zawisc... 31.10.08, 23:14 "Decyzję o przyznaniu Legii Honorowej Hannie Gronkiewicz-Waltz i Kazimierzowi Marcinkiewiczowi podjął poprzedni prezydent Francji Jacques Chirac w kwietniu ubiegłego roku. Jednak, zgodnie z prawem, na przyjęcie przez Polaka zagranicznego orderu musi wyrazić zgodę prezydent RP." tak samo: Pszijyncie pszez Sloonzokaka zagranicznego orderu musi wyrazić zgoda prezydynt Republiki Sloonskyj. Skwuli tego jo jusz czekoom praje 20 lot na zgoda prezydynt Republiki Sloonskyj. W 1988 r. Poloki prziznali mi srebny krzirz zaslugi Bez taki zgody niyporadza pszeca pszijoonc´ zagraniczne odznaczynie. Toby dziypiyro byuo jak by sie kubiSS dowiedziou... Odpowiedz Link
ballest Re: ..Zawisc... 31.10.08, 23:18 Czyli Kaczka jak uogonem kiwnie, to orderu zodyn nie dostanie? Odpowiedz Link
rita100 Re: ..Zawisc... 31.10.08, 23:25 A mnie się wydaje, że order Hanys juz jest przeterminowany. A czy w ogóle Republika Slonska miała kiedyś Prezydenta ? Odpowiedz Link
rita100 Re: ..Zawisc... 31.10.08, 23:34 >Toby dziypiyro byuo jak by sie kubiSS dowiedziou... Jak tu zrobić , żeby się dowiedzioł ? Reakcja może wszystkich zaskoczyć. Odpowiedz Link
gryfny Re: ..Zawisc... 01.11.08, 12:59 ballest napisał: > Czyli Kaczka jak uogonem kiwnie, to orderu zodyn nie dostanie? Kuprym sie godo,hihi Odpowiedz Link
kubiss Re: ..Zawisc..hANYSOW DO ICH SAMYCH 01.11.08, 13:30 hanys_hans 31.10.08, 23:14 Odpowiedz >Pszijyncie pszez Sloonzokaka zagranicznego orderu musi wyrazić zgoda >prezydynt Republiki Sloonskyj. Hahaha Ślązak to obywatel polski więc oczywiście nie musi pytać nikogo o zgodę :-).Lekko oczytany człowiek nie ma z tożsamością problemów >W 1988 r. Poloki prziznali mi srebny krzirz zaslugi Pisze się krzyż a nie "krzirz" ! Nie grzeszysz nauką :-) Napisz jeszcze za co ci przyznali ten krzyż . Na pewno za noszenie teczki z kanapkami owiniętymi w gazetę do roboty Szedłeś tam wraz z innymi wąsatymi jak ty hahahahaha O qrka wodna hahahahaha Odpowiedz Link
hanys_hans Re: ..Zawisc..hANYSOW DO ICH SAMYCH 01.11.08, 15:22 kubiss napisał: > >W 1988 r. Poloki prziznali mi srebny krzirz zaslugi > > Pisze się krzyż a nie "krzirz" ! > Nie grzeszysz nauką :-) mosz recht szczelyuech byka! Niy pisze sie krzirz ino kszirz > Napisz jeszcze za co ci przyznali ten krzyż . > Na pewno za noszenie teczki z kanapkami owiniętymi w gazetę do roboty > Szedłeś tam wraz z innymi wąsatymi jak ty hahahahaha > O qrka wodna hahahahaha za 12 lot szczylanio na grubie... Odpowiedz Link
kubiss Re: ..Zawisc..hANYSOW DO ICH SAMYCH 01.11.08, 22:05 hanys_hans napisał: > mosz recht szczelyuech byka! Niy pisze sie krzirz ino kszirz Ja mam recht prawie zawsze :-) Tobie błędy pasują do twarzy :-) Wąsaci robotnicy są z wiedzą na bakier ..... :-I Odpowiedz Link
kubiss Do wąsatego Hanysa Hansa 02.11.08, 04:11 Nie wypada się tylko z ciebie nabijać i podśmiewać z tego robotniczego wąsa . Na pocieszenie powiem ci że znalazłem u ciebie coś co mi zaimponowało :-) . Jako fotograf amator używasz sprzętu z wysokiej półki i tej samej marki jaką ja sam preferuję ..... :-) Odpowiedz Link
hanys_hans Re: ..Zawisc..hANYSOW DO ICH SAMYCH 07.11.08, 18:46 kubiss napisał: > hanys_hans 31.10.08, 23:14 Odpowiedz > > > > > >Pszijyncie pszez Sloonzokaka zagranicznego orderu musi wyrazić zgoda > > prezydynt > Republiki Sloonskyj. > > Hahaha Ślązak to obywatel polski więc oczywiście nie musi pytać nikogo o zgodę > :-).Lekko oczytany człowiek nie ma z tożsamością problemów Prof. Dr. Dr. h.c. Michael Pietsch Präsident der Schlesischen Landesvertretung der Landsmannschaft Schlesien Odpowiedz Link
hanys_hans Re: ..Zawisc.. 08.11.08, 08:22 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,5897814,Posel_Gosiewski_od_orderow.html Poseł Gosiewski od orderów 2008-11-08, Kancelaria prezydenta nie chce wydać wojewodzie świętokrzyskiej odznaczeń przyznanych zasłużonym mieszkańcom regionu. Urzędnicy nie chcieli nawet powiedzieć dlaczego. Okazało się, że wręczy je poseł PiS Przemysław Gosiewski Wojewoda Bożentyna Pałka-Koruba (PO) wystąpiła do prezydenta z wnioskiem o przyznanie około 50 odznaczeń i 100 medali m.in. kombatantom, urzędnikom, działaczom społecznym. Chciała je wręczyć 11 listopada. Ale nie wręczy. Kancelaria Prezydenta potwierdziła, że znaczna część wniosków została zaakceptowana. Lecz medali nie wyda. - Była rozmowa telefoniczna. Nie dostaliśmy odpowiedzi na pytanie: dlaczego - potwierdza wojewoda. Zgodnie z zapisami ustawy o odznaczeniach w imieniu prezydenta RP wręcza je wojewoda. Jednak głowa państwa ma możliwość uprawnić do tego wybraną przez siebie osobę. W grudniu ub.r. w Ostrowcu Świętokrzyskim w jego imieniu odznaczenia działaczom "S" wręczał b. premier Jan Olszewski. Teraz wojewoda nie ma informacji, że ktoś został wyznaczony. - Tydzień temu zwróciłam się z pisemną prośbą do Kancelarii Prezydenta, by informowali nas o takich decyzjach. Chcielibyśmy, by odznaczenia były przyznawane w sposób godny i byśmy mogli pomóc w przygotowaniu takich uroczystości - podkreśla wojewoda. Także "Gazecie" Kancelaria Prezydenta nie odpowiedziała na pytanie, dlaczego wojewodzie odmówiono wydania medali. W urzędzie wojewódzkim nikt nie ma wątpliwości. Od prawie roku ordery przyznawane przez prezydenta Kaczyńskiego w woj. świętokrzyskim wręcza z jego upoważnienia poseł PiS Przemysław Gosiewski. Urząd nie jest o tym informowany. - Teraz też nie mamy oficjalnej informacji, że odznaczenia ma wręczać poseł, ale to wysoce prawdopodobne - mówi Pałka-Koruba. Poseł Gosiewski chce uczestniczyć w obchodach Święta Niepodległości w Kielcach. Czy będzie wręczał medale? - Nie mam takiej decyzji pana Prezydenta. Ale gdyby była, będę się zastanawiał, jakie podjąć działania, żeby godnie wypełnić powierzoną mi misję - mówił nam jeszcze w czwartek. Wczoraj poinformował, że prezydent upoważnił go do wręczenia medali. Gosiewski odznaczy zasłużonych 11 listopada w Kielcach, Skarżysku-Kamiennej, Starachowicach i Ostrowcu Świętokrzyskim. Już w poniedziałek 10 listopada w Domu Księży Emerytów trzem księżom wręczy Krzyże Kawalerskie Orderu Odrodzenia Polski. Decyzja Kancelarii Prezydenta rozsierdziła świętokrzyskich posłów PO. - Nie widzę powodu, żeby tylko poseł PiS miał te odznaczenia wręczać. Ja też jestem posłem - mówi poseł Artur Gierada. Poseł napisał do prezydenta, żeby udzielił mu upoważnienia do wręczania w jego imieniu orderów w Święto Niepodległości. Źródło: Gazeta Wyborcza Odpowiedz Link
gryfny Re: ..Zawisc... 02.11.08, 18:15 www.dziennik.pl/polityka/article259688/Jakubiak_Prezydent_nie_podpisze_bo_nie_ma_wniosku.html achaaaaa,nic nowego nad Wisla..."to nie my to oni" Odpowiedz Link
rita100 Re: ..Zawisc... 02.11.08, 18:44 I to jest możliwe, że wniosku nie przedłożono złośliwie, a może z zawiści , by tylko wywołać aferę przeciw...... wszystko jest możliwe. Odpowiedz Link
gryfny Re: ..Zawisc... 02.11.08, 18:50 toc ze wszystko...ze Walesa i Palikot majom racja tysz je mozliwe Odpowiedz Link
gryfny Re: ..Zawisc... 03.11.08, 18:23 pucujom "wizerunek"ile wlezie: wiadomosci.onet.pl/1855857,11,item.html Jak jakies gowy polecom,to moze uwierza Odpowiedz Link
ballest Re: ..Zawisc...albo Polok sie nigdy nie prrzyznou! 03.11.08, 18:36 "TVP Info dotarło jednak do wewnętrznego dokumentu MSZ, który potwierdza, że wnioski zostały do Kancelarii Prezydenta wysłane. Dokument dotyczący prezydent Warszawy nosi datę 23 maja 2007 r, a wniosek dotyczący Kazimierza Marcinkiewicza - 9 maja 2007 r. W podobnej sytuacji znalazł się też były szef komisji spraw zagranicznych Paweł Zalewski, któremu władze Włoch przyznały Order Gwiazdy Solidarności Włoskiej. Według dokumentu MSZ, wniosek o zgodę na przyjęcie przez niego odznaczenia leży w Kancelarii Prezydenta od 15 czerwca 2007 roku. MSZ do dziś nie otrzymało odpowiedzi na żadne z trzech pism." ;) Odpowiedz Link
rita100 Re: ..Zawisc...albo Polok sie nigdy nie prrzyznou 04.11.08, 21:35 kręcą wszyscy jak mogą - już nie wiadomo co jest prawdą co nie Odpowiedz Link
rita100 Re: ..Zawisc... 04.11.08, 21:34 gryfny napisał: > pucujom "wizerunek"ile wlezie: > wiadomosci.onet.pl/1855857,11,item.html > Jak jakies gowy polecom,to moze uwierza A nie mówiłam :) I kto przeprosi Kaczyńskiego ? Odpowiedz Link
gryfny Re: ..Zawisc... 03.11.08, 18:28 do tego wszystkiego som sie do konta zagoniol: www.rp.pl/artykul/2,214025_Prezydent_zaapeluje_o_ratyfikacje_traktatu__ktorego_sam_nie_podpisal.html Szach-mat chyba? Odpowiedz Link
rita100 Re: ..Zawisc... 04.11.08, 21:37 Nie podpisał, bo ma ustawowy czas do tego. Zresztą nie ma do czego sie śpieszyć. Odpowiedz Link
rita100 Re: ..Zawisc... 05.11.08, 22:37 I nigdy nie wiadomo co jeszcze może się do tego czasu wydarzyć Odpowiedz Link
gryfny Re: ..Zawisc... 06.11.08, 14:56 rita100 napisała: > I nigdy nie wiadomo co jeszcze może się do tego czasu wydarzyć A co sie moze wydarzyc? Referendum nie oglosiol Do Trybunalu Konstytucyjnego nie oddol Sylwestra musi podpisac bo zlomie Konstytucja... Odpowiedz Link
gryfny Re: ..Zawisc... 08.11.08, 22:42 i...upartosc..czynsto chodzom w 1 parze: www.newsweek.pl/artykuly/artykul.asp?Artykul=31252 Odpowiedz Link
gryfny Re: ..Zawisc... 18.11.08, 17:49 kwitnie nawet dzisioj na podstawie .....zawisci forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=87377006&a=87381308 >Slazacy to komuna czerwona!!!! >zawsze mieli wszystko,pelne sklepy,talony,itp...Reszta Polski zyla >w biedzie! Odpowiedz Link
ballest Re: ..Zawisc... 18.11.08, 19:09 Nie ma chyba bardzi gupszych Goroli jak te dwie kaczki! Odpowiedz Link
gryfny Re: ..Zawisc... 04.12.08, 16:06 rozum poradzi odebrac: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,6023734,Kaczynski_porownuje_Niesiolowskiego_do_13_latek_przesluchiwanych.html Odpowiedz Link
bratjakuba Re: ..Zawisc... 04.12.08, 19:00 gryfny napisał: > rozum poradzi odebrac: > wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,6023734,Kaczynski_porownuje_Niesiolowskiego_do_13_latek_przesluchiwanych.html www.polityczni.pl/niesiolowski_38_lat_temu_,_komentarz,audio,51,2652.html Odpowiedz Link
gryfny Re: ..Zawisc... 04.12.08, 19:35 Tja,sam mi wiencyj o"Gestapo"sie rochodziolo,tak polityk musi wiedziec kaj som granice przyzwoitosci. a ciepanie marasym to inkszo beczka,drugo strona tyz mo caly kibel marasu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=88089021&a=88090210 Odpowiedz Link
hanys_hans Re: ..Zawisc... 06.12.08, 11:44 Sam widac´ z jakoom zawicioom zagloondo wuadza na te medale u tego goornika, zdo sie tak jak by mu to chciou wzioons´c´ zaroski na zot... Odpowiedz Link
rita100 Re: ..Zawisc... 06.12.08, 21:40 E, gdzie tam, widać fotograf był z innej półki ;))))) Odpowiedz Link
gryfny Re: ..Zawisc... 07.12.08, 10:27 no ja,sielankowo z tym panym nigdy nie je: wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Gornicy-z-Halemby-wsciekli-na-Kaczynskich,wid,10643919,wiadomosc_prasa.html?ticaid=17193 Odpowiedz Link
rita100 Re: ..Zawisc... 07.12.08, 20:14 Aż się nie chce wierzyc, że taki figiel Kaczuszkom sfiglowano. Przecież Prezydent nie wybierał miejsca. Musieli go tam posadzić. Odpowiedz Link