07.09.06, 17:04
Mam jeszcze pare waznych pytań! 1.BArdzo prosze o odpowiedz.CZy po
sciągnieciu aparatu zęby mogą mi powrócic do poprzedniego stanu ułozenia?
2. Czy moge uzywac kazdej szczoteczki czy tylko specjalistycznej do aparatu?
I czy konieczne jest je myc az 3 szczoteczkami?prosze o odpowiedz i z góry
dziękuje
Obserwuj wątek
    • leopold.wagner Re: cz.2 08.09.06, 11:49
      Po zdjęciu aparatu zęby mogą wrócić do sytuacji wyjściowej. O potrzebie tzw.
      leczenia retencyjnego, które zabezpieczy przed nawrotem wady decyduje ortodonta.
      Najlepiej jest używać szczoteczek zaleconych przez lekarza.
      • rechopoterka Re: cz.2 15.09.06, 12:47
        Czesc.
        Wiesz ja eż nosiłam aparat ortodontyczny stały. przez prawie 3 lata.. mialam
        ogromna wade.. sciagnelam go 2 tyg temu.. jestem zadowolona.. mimo iz po jego
        sicagnieciu przezylam szok- przyzywczailam sie do niego. i zeby bez etalowych
        kwadracikow wydawaly mi sie okrpne brzydkie i wogole. ja otrzymalam plytke
        ktora zapobiega nawrotowi wady mam ja nosic narazie przez 6 tygodni :), zreszta
        moja pani doktor zaklada je wiekszości.. jest sumienna i woli byc pewna ze wada
        sie nie cofnie. Co do szczotkowalania ja mylam 4 szczoteczkami (zwykla , i
        tymi 3 ktore dostalas od ortodontki.. choc wyciorki uzywalam zaleznie od
        zembow nie zawsze uzywalam tlyko trojkatnego czy tez prostokatnego.. to wiadomo
        ze bez sensu jest uzywanie wielkiego wyciorka (trojkat) miedzy zembami ktore
        maja male odleglosci miedzy soba a tym samym przestrzenie miedzy "kwadracikami"
        sa male... pozdrawiam i powodzenia zycze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka